25.04.2024

Дієтична піца: чи дійсно піца корисна?

А ви знали, що американські дієтологи вважають піцу на сніданок більш корисною ніж пластівці? Ймовірно ви будете дуже здивовані, коли дізнаєтеся, що в одному середньому шматочку піци міститься така сама кількість калорій, як і в тарілці пластівців з молоком. При чому на відміну від пластівців, в піці майже немає цукру та набагато більше білку. Але це все про піцу без ковбаси та майонезу, як дехто полюбляє. Тож, не гайте часу, а швидше замовляйте доставку піци в Ужгороді від Пронто.

Як зробити з піци корисний продукт

Піца є одною з найбільш відомих страв у світі. Здебільшого її вважають фаст-фудом, адже це ситна та калорійна страва. Проте, не мала кількість дієтологів сходяться на думці, що якщо її приготувати з правильних продуктів, то можна піцу вважати корисною їжею.

1. Основа піци - це тісто. Щоб корж став дієтичним, потрібно використовувати лише якісні натуральні продукти. Такі як борошно, дріжджі, оливкова олія, вода та навіть сіль, але вміру.
  2. Тісто змащують томатним соусом, приготованим зі свіжих помідорів. До речі, в томатах при нагріванні активується лікопін, який є могутнім антиоксидантом. Лікопін допомагає знизити ризик виникнення захворювань серця та судин.
  3. Якщо до складу начинки вибрати такі продукти, як моцарела, морські продукти, овочі, зелень, м’ясо птиці, то страву цілком можна вважати дієтичною.

Яку користь організму дає піца?

Навіть невеликий шматочок піци вранці може наситити організм, додати сил та наповнити його енергією надовго. Головне, щоб піца була свіжою та приготована з продуктів, які мають харчову цінність. Не варто класти в начинку піци жирні сорти м’яса, ковбас, майонез, кетчуп. Вчені Міланського Інституту фармацевтичних досліджень вважають, що коли правильно приготувати смачну піцу, то вона буде  корисною у плані профілактики для різноманітних хвороб серця та онкології кишківника. Правильно приготованою вони вважають таку піцу, яка має у складі помідори, оливки, броколі, часник, перець, оливкову олію.

Тож, яку користь можна отримати від вживання піци?

• Тісто, приготоване із цільнозернового борошна, насичує організм складними вуглеводами, які дають відчуття ситості надовго;
  • Куряче м’ясо містить багато протеїну, вітамінів групи В, залізо, фосфор;
  • Овочі, які обов’язково повинні бути присутні в піці, багаті на харчові волокна, необхідні для нормальної роботи багатьох систем людського організму;
  • Томатний соус містить антиоксиданти, які запобігають серцевим хворобам;
  • Моцарела, тофу містять багато кальцію, фосфору, цинку;
  • Зелень є відмінним джерелом природних вітамінів і мікроелементів.

Тож, не треба відмовляти собі в задоволенні поласувати шматочком чи двома скибочками смачної піци, яку з задоволенням приготують для вас в Pronto Pizza.

Май 2024