15.04.2024

«Приватний підприємець» про: звітування і сплату податків за І квартал 2024 року; річну звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

У «Приватному підприємцеві» за 8–14 квітня проінформуємо читачів про новації із законодавчої сфери, а саме про: річну податкову декларацію для загальносистемників, яку треба подати до 1 травня 2024 року; посилення відповідальності за військові правопорушення; добровільну мобілізацію ув'язнених; скасування реєстру виробників і розповсюджувачів програмного забезпечення; спрощення порядку увезення деяких транспортних засобів як гуманітарної допомоги; отримання ветеранами бізнес-грантів на відкриття власної справи та про ін.

Оскільки добігає кінця І квартал поточного року, в одній із публікацій розповімо, кому з ФОП на спрощеній/загальній системі оподаткування потрібно за підсумками такого періоду відзвітувати й сплатити єдиний податок/ПДФО та ЄСВ.

Загальносистемникам адресуємо й статтю про складання річної звітності: докладно роз’яснимо, як заповнити додаток Ф2 до декларації.

На сторінках газети також ознайомимо читачів із важливими роз’ясненнями Мін`юсту, ПФУ, МОЗ, Держпраці.

Отож читаймо, працюймо й перемагаймо!

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет

• Заниження річного обсягу доходу в декларації ФОП – єдинником 2-ї групи: чи є відповідальність?
  • Сума внесеної на ФОП-рахунок готівки не збігається із Z-звітами за цей період: наслідки
  • ФОП без місця реєстрації: що робити?