26.12.2023

«Приватний підприємець» про: важливі цифри; оскарження відмови в реєстрації ФОП єдинником; закриття ФОП-єдинника, що не мав доходу

У «Приватному підприємцеві» за 18–24 грудня традиційно інформуємо читачів про новації в законодавстві, а саме про: легалізацію в Україні медичного канабісу; зміни в увезенні та обліку гуманітарної допомоги; обмеження ставки за мікрокредитами на рівні 1% на день; зміни щодо гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни товарів; зміни правил розміщення вивісок на фасадах будинків у Києві – та про інше.

На сторінках газети окрему увагу зосередимо на змінах, що відбулися в розмірах і розрахунках зарплати, сплати податків, зборів, пільг.

У блоці відповідей на питання читачів роз’яснимо:

• коли можливе оскарження в разі відмови в реєстрації ФОП єдинником;
  • як закрити ФОП-єдинника, який не мав доходу;
  • як зазначити тип об’єкта оподаткування у ф. № 20-ОПП, якщо ФОП, зареєстрований за адресою прописки;
  • що робити, якщо у ФОП 2-ї групи, який зареєстрований на території можливих бойових дій, є нарахування ЄП за 2023 рік;
  • як діяти підприємцеві – єдинникові 2-ї групи, що отримав орендний платіж від юрособи на ЗС;
  • якщо ФОП – єдинник 2-ї групи планує продати вартісну біжутерію юрособі, чи можна це (якщо так, який код КВЕД потрібен, чи є обмеження спрощенців).

Ознайомимо читачів і з важливими роз’ясненнями від Мінсоцполітики, ПФУ, Держпраці.

Отож читаймо, працюймо й перемагаймо!

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет

• Чи діє «воєнна» пільга зі сплати ЄСВ за себе для ФОП у 2024 році?
  • ФОП закрився: ліквідаційна декларація, борг із ЄСВ
  • Які надавати первинні документи в разі фактичної перевірки?