07.04.2024

Наскрізна аналітика та візуалізація даних: ключ до успіху в онлайн-маркетингу

У динамічному світі цифрового маркетингу, важливо не просто залучати клієнтів, а розуміти, як кожна взаємодія впливає на кінцевий результат — конверсію та продажі.

Наскрізна аналітика, зібрана з різноманітних точок дотику з клієнтом, від інтернет-сайтів до мобільних додатків, стає незамінним інструментом для рішення задач юніт-економіки. Використання інструментів візуалізації, таких як Power-BI, дозволяє маркетологам не лише бачити повну картину, а й робити обґрунтовані рішення щодо оптимізації маркетингових стратегій.

Виклики сучасного маркетингу

Головним викликом для маркетологів залишається точне вимірювання та аналіз ефективності кампаній у різних каналах — від соціальних мереж до мобільних додатків. Розуміння, як воронка продажів працює на кожному етапі та як користувачі переходять від одного каналу до іншого, вимагає комплексного підходу та інтеграції даних з різних джерел.

Роль наскрізної аналітики та візуалізації

Використання наскрізної аналітики дозволяє компаніям стежити за клієнтським шляхом на всіх етапах воронки продажів — від першого взаємодії з рекламою до оформлення замовлення. Інтеграція даних з мобільних додатків, веб-сайту, CRM та аналітичних систем у єдину платформу візуалізації Power-BI, дозволяє відображати складні набори даних у зрозумілій та наочній формі, полегшуючи аналіз та прийняття рішень.

Кейс-приклад: МФО з веб-сайтом та мобільними додатками

Розглянемо кейс мікрофінансової організації (МФО), яка використовує наскрізну аналітику та візуалізацію в Power-BI для оптимізації своїх маркетингових кампаній. МФО має веб-сайт і мобільні додатки на Android та iOS, через які клієнти можуть оформляти кредити.

• Виклик: Необхідність розуміння ефективності маркетингових каналів та поведінки користувачів на різних платформах.
  • Рішення: Інтеграція даних з усіх джерел відвідувань і взаємодій у Power-BI для створення єдиної карти клієнтських шляхів. Всі "сирі" дані з рекламних кабінетів і GA4 та AppsFlyer збираються в Google Bigquery. Далі все візуалізується в інтерактивних звітах Power-BI.
  • Результат: Використання даних звітів допомогло в оптимізації маркетингових витрат шляхом зосередження зусиль на найефективніших каналах, розумінні якості трафіку і воронки для кожного каналу трафіку. Оцінки залучення нових та повторних користувачів. Покращення користувацького досвіду завдяки глибшому розумінню потреб клієнтів.
  • Фінальний результат: Збільшення конверсій та залучення нових клієнтів.

Висновок

Наскрізна аналітика та інструменти візуалізації, як Power-BI, відкривають нові можливості для маркетологів у прийнятті обґрунтованих рішень. Вони дозволяють не тільки оптимізувати маркетингові витрати, але й забезпечити краще розуміння потреб і поведінки клієнтів, що є ключем до ефективного залучення та утримання користувачів у конкурентному цифровому світі.

Май 2024