Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




23.04.2024

Як обрати ноутбук та на які параметри звернути увагу при покупці?

В умовах сьогодення прогрес сучасних інформаційних технологій веде за собою глобальну цифровізацію освіти, бізнесу, сфери послуг тощо. Люди спілкуються, купують, продають, навчаються «через комп’ютер». При цьому важко переоцінити перелік переваг, які в результаті отримує споживач.

Незалежно від того для яких потреб Ви обираєте техніку, існують загальні ключові моменти на які варто звернути увагу.

В інтернет-магазині Recorder можна придбати саме той варіант ноутбука, який влаштує Вас як за ціновою категорією, так і за необхідним характеристиками. Щоб переглянути актуальні пропозиції – переходьте за посиланням https://recorder.com.ua/noutbuky_by

Фактори, що впливають на вибір лептопа

  • Цінова категорія

Керуючись міркуваннями про те для яких задач Ви обираєте техніку – чітко визначте для себе, які кошти Ви готові витратити на покупку. Це суттєво зекономить Ваш час і зорієнтує Вас на пошуки того пристрою, який Ви можете собі дозволити.  При цьому важливо розуміти, що, наприклад, для навчання не варто гнатися за надпотужним ноутбуком. В цьому питанні можна зекономити та обрати модель середньої цінової категорії.

  •  Габарити та маса

Обираючи ноутбук для навчання, варто також звернути увагу на питання  компактності та  легкості. Оптимальним варіантом при цьому буде техніка з екраном 13-15 дюймів та вагою близько 1,5-2 кг.

  •  Процесор

Використання ноутбука здобувачами освіти це переважно робота з текстовими документами, електронними таблицями, перегляд навчального відеоконтенту тощо. Для цього достатньо процесора Intel Core i5 або AMD Ryzen 5. Якщо Ваша діяльність пов’язана з виконанням більш складаних, специфічних та вузькоспрямованих завдань (обробка відео, робота з аудіо, 3D-моделювання, програмування) – рекомендуємо обирати потужний багатопотоковий процесор, як Intel Core i7 або AMD Ryzen 7.

  • Оперативна пам’ять (ОЗП)

ОЗП прямопропорційно впливає на швидкість та ефективність ноутбука. На сьогодні для більшості завдань достатньо 8 ГБ. Але якщо у майбутньому Ви плануєте виконувати складні завдання – розгляньте покупку ноутбука з 16 ГБ ОЗП та вище.

  •  Ємність накопичувача

На сьогодні маємо твердотілі диски (SSD) та традиційні жорсткі диски (HDD). SSD набагато швидші та надійніші на противагу HDD. Для більшості користувачів 512 ГБ буде достатньо. З поглядом у майбутнє варто обирати накопичувач ємністю  від 1 ТБ.

  • Графічний адаптер

Для роботи з текстами чи перегляду відео Вас цілком задовольнить інтегрована відеокарта. Але, якщо Вам необхідно працювати з графічними програмами чи грати в ігри – розгляньте можливість покупки ноутбука з дискретним графічним адаптером питу NVIDIA GeForce або AMD Radeon.

  • Автономність

Обирайте техніку, автономність якої становить 6-10 годин або більше – це зручність та мобільність.

  • Операційна система

На сьогодні найпоширенішими операційними системами для ноутбуків є Windows з її широкими можливостями, macOS – фішка якої в простоті та безпеці та Chrome OS.

Количество просмотров: 62

Архив новостей

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2