Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Торговля моторным маслом
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Разные вопросы, связанные с предпринимательством
yuriy_koverga
Здравствуйте! Подскажите пожалуйста, нужны ли приходные документы для торговли в розницу моторным маслом. Я на едином налоге, у меня открыта розничная торговля не продуктовыми товарами. Спасибо.
olenakr
На едином налоге торговать моторными маслами нельзя. Сама занимаюсь торговлей моторными маслами и смазками, только на общих основаниях. Если знаете лазейку в законодательстве подскажите, буду благодарна. Знаю что если есть СТО стоимость масла можно включить как расходный материал при замене масла, а покупатель платит не за масло, а за услугу. А документы, также как и для остального товара.
CMOS
Цитата
На едином налоге торговать моторными маслами нельзя
А где это написано? А то товарищ вовсю торгует синтетическим маслом и рассказывает, что только минеральным нельзя. Или наоборот - я не в теме. Просто очень интересно...
M@K$
Люди которые торгуют на рынках маслом, имеют патент!!! Пытался узнать так и не признались.
nebo
Цитата(CMOS @ Feb 2 2010, 10:03 PM) *
А где это написано? А то товарищ вовсю торгует синтетическим маслом и рассказывает, что только минеральным нельзя. Или наоборот - я не в теме. Просто очень интересно...


На едином горюче-смазочными материалами нельзя.
M@K$
8. Громадянин-підприємець має можливість обрати спосіб оподаткування доходів за спрощеною системою. Застосування єдиного податку при оподаткуванні доходу приватного підприємця регулюється Указом Президента України від 3 липня 1998 р. № 727/98 "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва" (в редакції Указу від 28 червня 1999 р. № 746/99).
Працювати за спрощеною системою підприємець може за додержання таких вимог:
— обсяг виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за рік не повинна перевищувати 500 тис. грн.;
— у трудових відносинах упродовж року не може перебувати більше 10 осіб;
— діяльність не може бути пов'язаною з торгівлею лікеро-горілчаними і тютюновими виробами, а також пально-мастильними матеріалами.
Ставка єдиного податку встановлюється місцевими радами за місцем державної реєстрації підприємця у розмірі від 20 до 200 грн. на місяць. Ця ставка підвищується на 50% за кожного працівника, що залучатиметься фізичною особою-підприємцем для здійснення діяльності.
Сплата єдиного податку за підсумками діяльності у звітному періоді дає законні підстави приватному підприємцеві не тільки не сплачувати прибутковий податок, а й не складати відповідну декларацію. Підтвердження цього можна знайти в п. 5 постанови Кабінету Міністрів України від 16 березня 2000 р. № 507 "Про роз'яснення Указу Президента України від 3 липня 1998 р. № 727". Тому приватні підприємці, які є платниками єдиного податку, звільняються від щоквартальних авансових платежів.
Olga business-consultant
Цитата(yuriy_koverga @ Feb 2 2010, 09:50 AM) *
Здравствуйте! Подскажите пожалуйста, нужны ли приходные документы для торговли в розницу моторным маслом. Я на едином налоге, у меня открыта розничная торговля не продуктовыми товарами. Спасибо.



Громадянин сплачує єдиний податок, має патент на торгівлю запчастинами, автохімією та супутніми матеріалами. Чи має він право, працюючи за єдиним податком, торгувати у роздріб моторними маслами у дрібній розфасовці (1–4 літри)?

 
Указом Президента України від 03.07.98 р. № 727/98 «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва» (у редакції Указу Президента України від 28.06.99 р. № 746/99) установлено, що спрощена система оподаткування, обліку та звітності запроваджується, зокрема, i для фізичних осіб, зареєстрованих в установленому законодавством порядку як суб’єкти підприємницької діяльності, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи, при дотриманні ними вимог, зазначених у ст. 1 Указу.

Дія Указу не поширюється, зокрема, на фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності, які займаються підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи i здійснюють торгівлю лікеро-горілчаними та тютюновими виробами, пально-мастильними матеріалами (ст. 7). Отже, при здійсненні торгівлі пально-мастильними матеріалами, фізична особа – суб’єкт підприємницької діяльності не може застосовувати спрощену систему оподаткування, обліку та звітності i бути платником єдиного податку. У цьому випадку застосовується загальна система оподаткування доходів, одержаних від здійснення підприємницької діяльності, в порядку, встановленому ст. 14 Декрету Кабінету Міністрів України від 26.12.92 р. № 13-92 «Про прибутковий податок з громадян» (зі змінами та доповненнями).

Перелік назв пально-мастильних матеріалів i послуг з оптової та роздрібної торгівлі цими матеріалами та їх коди встановлено ДК 016-97 «Державний класифікатор продукції та послуг», чинним в Україні з 01.01.99 р.

Основні поняття у галузі нафтопродуктів встановлено ДСТУ 3437-96 «Нафтопродукти. Терміни та визначення».

Пально-мастильні матеріали можуть бути розфасовані у споживчу тару (банки, бочки тощо), види якої встановлюються у стандартах або технічних умовах щодо конкретного виду продукції.
 

Відповідь підготував 
 
Сергій Лєкарь
Начальник Головного управління
оподаткування фізичних осіб
 ДПА України
olenakr
Цитата(M@K$ @ Feb 2 2010, 09:59 PM) *
Люди которые торгуют на рынках маслом, имеют патент!!! Пытался узнать так и не признались.


Люди которые торгуют на рынке работают на фиксированном налоге, платят рыночный збор, им можно.
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2024 IPS, Inc.