Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Объясните, плиз, по пределам на ЕН
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Налогообложение > Упрощенная система налогообложения
hrjak
Добрый день.
Возник такой вопрос.
Если я не регистрировался как плательщик НДС, но за год оборот составил более 300000 грн - что будет?

Заранее спасибо.
alef
Если Вы на едином налоге, ничего не будет.
Если на общей системе, будет все согласно нормам Закона про НДС

З А К О Н У К Р А Ї Н И Про податок на додану вартість
ст.9
п.9.4.Особа, що не надсилає таку заяву у таких випадках та у такі строки, несе відповідальність за ненарахування або несплату цього податку на рівні зареєстрованого платника без права нарахування податкового кредиту та отримання бюджетного відшкодування.
hrjak
Я просто так понял, что норма Закона об НДС об обязательной регистрации физического лица-предпринимателя работает независимо от формы налогообложения. Неправильно понял?
alef
Згідно Указу про спрощену систему, спрощенець не є платником ПДВ, але за нормами Закону про ПДВ має право на добровільну реєстрацію платником такого податку

9.4. Якщо особа, на яку не поширюється дія пункту 2.3 статті 2 цього Закону, як платник податку, вважає за доцільне добровільно зареєструватися платником податку і відповідає вимогам підпункту 2.2 статті 2 цього Закону, така реєстрація провадиться за її заявою.

11.42. Установити, що коли фізична особа - суб'єкт підприємницької діяльності одночасно зареєстрована платником податку на додану вартість і є платником єдиного податку за спрощеною системою оподаткування, обліку та звітності, на неї поширюється порядок нарахування та сплати податку на додану вартість відповідно до цього Закону.
hrjak
Спасибо большое, что открыли глаза. А то я переживать начал smile.gif
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2024 IPS, Inc.