Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: КМ повысил взнос В ПФ!
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Налогообложение > Упрощенная система налогообложения
Страницы: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21
werop
http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webpro...mp;pf3511=35339

интересно, когда будет рассмотрение этого проекта закона
Selena
кабінет міністрів україни

ПОСТАНОВА
від 21 травня 2009 р. № 505
Київ

Про порядок сплати та зарахування сум внесків
на загальнообов’язкове державне пенсійне
страхування, сплачених фізичними
особами — суб’єктами підприємницької діяльності,
які обрали особливий спосіб оподаткування

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Установити, що для зарахування сум страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування (далі — страхові внески), сплачених відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2009 р. № 366 (Офіційний вісник України, 2009 р., № 30, ст. 997) фізичними особами — суб’єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок) (далі — платники), Пенсійний фонд України відкриває рахунок в Державному казначействі.

Державне казначейство подає Пенсійному фонду України виписку з рахунка Фонду у вигляді електронного реєстру розрахункових документів, що надійшли у попередній робочий день. Електронний реєстр повинен містити прізвище, ім’я, по батькові, ідентифікаційний номер (за його відсутності — серія та номер паспорта) платника, період, за який сплачено внески, код згідно з Класифікатором об’єктів адміністративно-територіального устрою України або код районного (міського) управління Пенсійного фонду України, де зареєстрований платник.

Кошти, що надійшли на зазначений рахунок, перераховуються наступного робочого дня у регламентованому режимі на видатковий рахунок Пенсійного фонду України, відкритий у Державному казначействі.

2. Державній податковій адміністрації та Пенсійному фондові України забезпечити інформування платників про номер відкритого в Державному казначействі рахунка Пенсійного фонду України, на який вноситься сума страхового внеску, та про дані, які повинен зазначити платник у платіжному дорученні (зокрема у полі платіжного доручення “Призначення платежу” зазначається прізвище, ім’я, по батькові, ідентифікаційний номер (за його відсутності — серія та номер паспорта) платника, період, за який сплачено внески, код згідно з Класифікатором об’єктів адміністративно-територіального устрою України або код районного (міського) управління Пенсійного фонду України, де зареєстрований платник).

3. Рекомендувати Національному банку вжити заходів до забезпечення зазначення платниками у платіжних дорученнях даних згідно з пунктом 2 цієї постанови.

4. Пенсійному фондові України:

1) припинити на трирічний період проведення перевірки платників, які сплачують страхові внески відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2009 р. № 366;

2) проводити до 5 квітня наступного року звіряння сум страхових внесків на рахунках платників з урахуванням встановленого розміру мінімального страхового внеску у відповідному періоді; надсилати платникам протягом 10 днів після закінчення звіряння акти про стан розрахунків за страховими внесками. У разі сплати визначеної в акті звіряння суми недоїмки протягом 30 днів після його одержання штрафні санкції та пеня за несплату або несвоєчасну сплату страхувальниками страхових внесків не нараховуються;

3) забезпечити внесення на підставі інформації, поданої Державним казначейством, відомостей про сплату страхових внесків платниками до системи персоніфікованого обліку для врахування під час призначення пенсій відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

5. Установити, що сплата страхових внесків відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2009 р. № 366 платниками, які є пенсіонерами за віком або інвалідами і не використовують працю найманих працівників, здійснюється на добровільних засадах. Прем’єр-міністр України
Ю. ТИМОШЕНКО

Обратите внимание на п.5.
nebo
(Selena @ Jun 2 2009, 11:34 AM) *
2) проводити до 5 квітня наступного року звіряння сум страхових внесків на рахунках платників з урахуванням встановленого розміру мінімального страхового внеску у відповідному періоді; надсилати платникам протягом 10 днів після закінчення звіряння акти про стан розрахунків за страховими внесками. У разі сплати визначеної в акті звіряння суми недоїмки протягом 30 днів після його одержання штрафні санкції та пеня за несплату або несвоєчасну сплату страхувальниками страхових внесків не нараховуються;

Так что крайний срок в мае 2010 платить получается. До того времени может разберутся да поотменяют (выборы должны пройти уже)
Lyulychek
(Selena @ Jun 2 2009, 11:34 AM) *
5. Установити, що сплата страхових внесків відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2009 р. № 366 платниками, які є пенсіонерами за віком або інвалідами і не використовують працю найманих працівників, здійснюється на добровільних засадах. Прем’єр-міністр України
Ю. ТИМОШЕНКО

Обратите внимание на п.5.

А если я не инвалид и не пенсионер - но не желаю доплачивать взнос в ПФ (ну нет у меня такого желания) Все равно доплачивай. mad.gif
Александр Харьков
Я ещё бы Тимохе посоветовал предложить родственникам умерших "на добровільних засадах" доплачивать "за небіжчиків пенсійні внески".
Песец. Именно песец должен быть на нашем гербе!!!
werop
А если я не инвалид и не пенсионер, но не имею наёмных рабочих ( работаю один ) должен ли я платить этот взнос.?????
7133
Ну ДААА! Чего все мы тут и возмущаемся! unsure.gif cool.gif
Sim-Sim
я чото не могу понять почему тишина поэтому постановлению, а КМУ тупо прет дальше mad.gif
когда у нас в стране будет порядок и законность sad.gif
я так думаю, что на выборах нынешние правители будут в полной ж...е
werop
(Sim-Sim @ Jun 2 2009, 04:19 PM) *
я чото не могу понять почему тишина поэтому постановлению, а КМУ тупо прет дальше mad.gif
когда у нас в стране будет порядок и законность sad.gif

http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webpro...mp;pf3511=35339 вот подали на рассмотрение проект закона по отмене постановления, но когда он будет рассматриаваться???
Lyulychek
http://www.from-ua.com/news/f951685fcc9cc.html
А это читали? blink.gif
Arina
Где-то проскочила информация о том, что предприниматели, параллельно работающие и получающие зарплату, не должны доплачивать. Кто-нибудь видел это в документах???
werop
(Arina @ Jun 2 2009, 08:08 PM) *
Где-то проскочила информация о том, что предприниматели, параллельно работающие и получающие зарплату, не должны доплачивать. Кто-нибудь видел это в документах???

http://www.ligazakon.ua/question_answers_l...tion_11/sos.htm
почитай, тут описано. sad.gif
Selena
Вдруг откуда невозмись завтра в ВР будет рассматриваться законопроект:

"Проект
вноситься народними
депутатами України
Акімовою І.М.
Новіковою Ю.В.

З А К О Н У К Р А Ї Н И
Про особливості застосування спрощеної системи
оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва
у період виходу економіки України зі стану фінансової кризи

Цей Закон спрямовано на підтримку та розвиток суб'єктів малого підприємництва, необхідність вдосконалення податкової політики, мінімізації можливих збитків для економіки України від фінансової кризи.

Стаття 1. Установити, що на період виходу економіки України зі стану фінансової кризи Указ Президента України "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва" (Офіційний вісник України, 1998 р., N 27, ст. 975; 1999 р., N 26, ст. 1230) застосовуються з урахуванням таких особливостей:

1. До закінчення виходу економіки України зі стану фінансової кризи забороняється:
1) збільшення ставок єдиного податку, визначених на 1 січня 2009 року відповідно до Указу Президента України “Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва”;
2) обмеження кола суб’єктів малого підприємництва, на яких поширюється спрощена система оподаткування, обліку та звітності;
3) встановлення обов’язку сплати суб’єктами малого підприємництва, які сплачують єдиний податок, інших податків і зборів (обов’язкових платежів);
4) зміну механізму справляння єдиного податку, встановленого Указом Президента України “Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва”.

2. До закінчення виходу економіки України зі стану фінансової кризи на фізичних осіб - суб’єктів підприємницької діяльності, які обрали спрощену систему оподаткування (єдиний податок), та членів сімей зазначених осіб, які беруть участь у провадженні такими суб’єктами підприємницької діяльності та не перебувають з ними у трудових відносинах, не поширюється обов’язок сплати страхових внесків в порядку, визначеному Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Стаття 2. Закінчення виходу економіки України зі стану фінансової кризи визначається рішенням Верховної Ради України за поданням Кабінету Міністрів України.

І. Прикінцеві положення

1. Цей Закон набуває чинності з дня опублікування.

2. Кабінету Міністрів України протягом одного місяця привести свої нормативно-правові акти у відповідність з цим Законом та забезпечити приведення центральними органами виконавчої влади прийнятих ними нормативно-правових актів у відповідність з цим Законом.

Ну -ну , посмотрим что из этого выйдет!! biggrin.gif
bekas
Даже если примут такое - президент скорей всего наложит вето.
В этом смысле "постанова" верховной рады была бы предпочтительней, тогда бы не потребовалось его подписи...
Alexxander
http://radikal.ru/F/s44.radikal.ru/i103/09...6c750a.jpg.html

ну вот, начались судебные заседания против Кабмина
Лили
Ребята, что-то я окончательно запуталась, объясните как теперь платится пенсионный фонд и что со ставкой единого?
сорбит
(Лили @ Jun 2 2009, 11:52 PM) *
Ребята, что-то я окончательно запуталась, объясните как теперь платится пенсионный фонд и что со ставкой единого?

dry.gif Как и платили !!!
Александр Харьков
(Alexxander @ Jun 3 2009, 12:45 AM) *
http://radikal.ru/F/s44.radikal.ru/i103/09...6c750a.jpg.html

ну вот, начались судебные заседания против Кабмина

Нужны будут розъяснения по сути Ухвалы, потому что мы все кто подал иски такуюжу получат.
Selena
Я тут по поводу закопроэкта 4549 (см.выше)...
Пока что проголосовали (так дружно!!) за включение в порядок дня (это уже плюс),дальше его рассмотрят в комитете,а потом вынесут на голосование. Будем ждать.

А вот по законопроекту о налоге на недвижимость даже не проголосовали за то, чтобы вернуть его
на рассмотрение .Вот и получается, что на плечи предпринимателя, который чуть-чуть зарабатывает
на хлеб с маслом, можно еще и дополнительные налоги взвалить, а те , которые имеют дома по
300-500 кв.метров-бедные. blink.gif Вот вам и наши народные депутаты.
Александр Харьков
(Selena @ Jun 3 2009, 11:43 AM) *
Я тут по поводу закопроэкта 4549 (см.выше)...
Пока что проголосовали (так дружно!!) за включение в порядок дня (это уже плюс),дальше его рассмотрят в комитете,а потом вынесут на голосование. Будем ждать.

Точно 4549, а не 4549-1 ?

Проект 4549-1 от КМ

Проект
ЗАКОН УКРАЇНИ
Про особливості застосування спрощеної системи оподаткування,
обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва
Указ Президента України від 3 липня 1998 року № 727 “Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва” (у редакції Указу від 28 червня 1999 року № 746) застосовується з урахуванням такої особливості — обмеження, встановлені абзацом четвертим статті 7 зазначеного Указу, не поширюються на суб’єктів малого підприємництва, які надають житлово-комунальні послуги в сільській місцевості, а також тих, учасниками та засновниками яких є органи місцевого самоврядування;
спрощена система оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва щодо фізичних осіб, які провадять підприємницьку діяльність з виконання робіт та/або надання послуг у сільській місцевості без утворення юридичної особи, застосовується із звітним (податковим) періодом, який дорівнює календарному місяцю, та сплатою єдиного податку після закінчення звітного (податкового) періоду, але не пізніше 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця.
II. Прикінцеві положення
1. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.
2. Акти законодавства до приведення їх у відповідність із цим Законом застосовуються в частині, що не суперечить цьому Закону.
Selena
[quote name='Александр Харьков' date='Jun 3 2009, 11:41 AM' post='23380']
Точно 4549, а не 4549-1 ?

И 4549 И 4549-1 -ОБА.
Munigas
Как раз сегодня измерил жёсткость воды из крана...
8 мг экв/л
Цены могут определять исходя из стоимости энергоносителей, а кто будет её корректировать исходя из качества воды и её давления в системе???
Александр Харьков
(Selena @ Jun 2 2009, 12:34 PM) *
кабінет міністрів україни

ПОСТАНОВА
від 21 травня 2009 р. № 505
Київ

Про порядок сплати та зарахування сум внесків
на загальнообов’язкове державне пенсійне
страхування, сплачених фізичними
особами — суб’єктами підприємницької діяльності,
які обрали особливий спосіб оподаткування

Я вот ещё раз обратил внимание на п. 2)
Я так понимаю, жду до 15 апреля 2010 года. Получаю "Акт звіряння суми недоїмки". И у меня ещё будет 30 дней на погашение суммы недоимки.....

Это типа дали такое время одуматься?
Selena
[quote name='Александр Харьков' date='Jun 3 2009, 03:09 PM' post='23401']
Я вот ещё раз обратил внимание на п. 2)
Я так понимаю, жду до 15 апреля 2010 года. Получаю "Акт звіряння суми недоїмки". И у меня ещё будет 30 дней на погашение суммы недоимки.....
Это типа дали такое время одуматься?

Интересно получается smile.gif . Я даже и не обратила сразу внимание , а если хорошо вчитаться, то действательно так выходит. Нужно будет потом уточнить в пенсионном.
Inet
Дак до этого еще вчера дошли умом
http://www.chp.com.ua/forums/index.php?s=&...ost&p=23321
bekas
(Selena @ Jun 3 2009, 11:43 AM) *
а те , которые имеют дома по
300-500 кв.метров-бедные. blink.gif Вот вам и наши народные депутаты.

Та же самая ситуация что и с предпринимательством - нельзя всех под одну гребенку...

Кто-то понастроил дворцов на ворованные деньги (депутаты, чиновники, олигархи), а кто-то распродал все (или еще хуже - набрал кредитов перед кризисом) и вложил всё в строительство дешевой недвижимости с хоз.помещениями, сараями, свинарниками большой суммарной площади (300 кв.м - не так много как вы думаете, особенно для сельской местности).
При одной и той же площади - налог платили бы одинаковый, но это пустяк для первых, и непосильные расходы - для вторых, особенно в условиях кризиса...

Если каждый будет тянуть одеяло на себя (типа им нужно повышать налоги, а нам - нет) в результате обязательно плохо станет всем.
Нужно объединяться, а не валить друг на друга, радуясь, что кого-то обложили налогами больше нас.
История с транспортным сбором - красноречивый тому пример. Автомобилисты сработали все дружно (независимо от объема двигателя и достатка) и как результат - успешно.
Лили
(сорбит @ Jun 3 2009, 06:26 AM) *
dry.gif Как и платили !!!

Спасибки biggrin.gif
Хохлушка
Во Львове в ПФ при сдаче отчета раздают памятки с р/р для нового сбора и утверждают,что платить нужно каждый месяц.Когда я начала спорить, инспектор после 10 минут чтения оригинала "впала в нервы" и стала истерически кричать,что ПФ нужно чтобы такие как Вы (СПД) платили каждый месяц,и в 10 раз больше.И ВСЕ присутствующие пенсионеры и работники полностью с ней согласились.
Sim-Sim
шото затишье unsure.gif
кто, шо скажет, какие новости по постанове № 366
вроде бы и на форуме затрагивали, президент обещал разобраться и тишина.
а шо там с админ исками на КМУ? сдвиги есть?
народ то интересуется и беспокоется blink.gif
nebo
(Sim-Sim @ Jun 2 2009, 03:19 PM) *

А я так не думаю. Тех кого затрагивает определенная деятельность Тимошенко (теже, всем известные, Постановы) очень и очень мало. Хорошая половина населения свято верит, что Юля хочет все для народа, но ей не дают (развернуться по полной).
Alexxander
(Хохлушка @ Jun 8 2009, 09:36 PM) *
инспектор после 10 минут чтения оригинала "впала в нервы" и стала истерически кричать,что ПФ нужно чтобы такие как Вы (СПД) платили каждый месяц,и в 10 раз больше.И ВСЕ присутствующие пенсионеры и работники полностью с ней согласились.

Во-во-во, строем на работы по благоустройству и копку канав гнать пора dry.gif
leggo
Верховная Рада отклонила изменения в закон "Об основных принципах государственного надзора (контроля) в сфере хозяйственной деятельности", согласно которым до 1 января 2011 года водился мораторий на проверки субъектов малого предпринимательства органами госвласти и местного самоуправления. http://www.segodnya.ua/news/14057078.html
VaVa
от ДЫБЫЛЫ mad.gif
Selena
. smile.gif Сегодня муж единщик снимал наличные в банке.
Как обычно написал в чеке -чистый доход. Но банк отказал . Они руководствуются письмом. Сказали , без платежки в Пенсионный чистый доход не дадут /хотя я считаю , что это не совсем правильный подход к ЧП /.
Написал в чеке - хозяйственные нужды.
Как у кого с этим ?
Olga business-consultant
Тоже самое,давят чтобы давали квитанции об оплате взноса в ПФ,переписали чек и отнесли в банк письмо-разЪяснение от ПФ о том, что сроки -то еще не наступили.До 20.07.09 они не имеют права ничего требовать - молчат,но чистым доходом денег не выдают.
TAXES-REDUCE
(Selena @ Jun 11 2009, 01:19 PM) *
Как обычно написал в чеке -чистый доход. Но банк отказал . Они руководствуются письмом. Сказали , без платежки в Пенсионный чистый доход не дадут /хотя я считаю , что это не совсем правильный подход к ЧП /.
Как у кого с этим ?

Для общей системы было бы все правильно - согласно норм Закона Украины "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (ч.6. статьи 20).

Для единого налога, скорее всего, все неправильно.
Вероятно, следовало указать за какой период чистый доход (например, за 4кв. 2008г.)
Конечно, лучше и спокойнее указывать - на хознужды.

Все, что сейчас происходит в связи с этим Законом - цветочки.
В нем заложено очень много подвохов.
Кровушку единщикам пить только начали.
Александр Харьков
(Selena @ Jun 11 2009, 01:19 PM) *
Как у кого с этим ?

У меня с этим очень просто.
Во первых, я кидаю на карточку.
А во вторых, получаю доход за предыдущие периоды, до постановы 366.
"Перерахування чистого доходу підприємця за червень 2008р. на карт.рах.№00000123456 Пупкін О. В. Комісію утримано.Єдиний податок сплачено плат.д.№578 від 11.05.08р."
SMI
ОГОЛОШЕННЯ

Повідомляємо, що ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 15.05.2009 відкрито провадження в адміністративній справі N 2а-4728/09/2670 за адміністративним позовом фізичної особи - суб'єкта підприємницької діяльності М. В. Мурзенка до Кабінету Міністрів України про скасування постанови Кабінету Міністрів України від 14.04.2009 № 366 "Про сплату внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування".

Судовий розгляд справи призначено на 02.07.2009 о 10 год. у приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва (м. Київ, вул. Десятинна, 4/6, зал судового засідання № 3).

"Офіційний вісник України",
№ 39, 5 червня 2009 р.
Inet
(SMI @ Jun 12 2009, 11:32 AM) *
ОГОЛОШЕННЯ

Повідомляємо, що ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 15.05.2009 відкрито провадження в адміністративній справі N 2а-4728/09/2670 за адміністративним позовом фізичної особи - суб'єкта підприємницької діяльності М. В. Мурзенка до Кабінету Міністрів України про скасування постанови Кабінету Міністрів України від 14.04.2009 № 366 "Про сплату внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування".

Судовий розгляд справи призначено на 02.07.2009 о 10 год. у приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва (м. Київ, вул. Десятинна, 4/6, зал судового засідання № 3).
"Офіційний вісник України",
№ 39, 5 червня 2009 р.

Будем следить за событиями
Вот еще одно
http://www.chp.com.ua/forums/index.php?s=&...ost&p=23642
werop
З А К О Н У К Р А Ї Н И

Про порядок погашення зобов'язань платників податків
перед бюджетами та державними цільовими фондами

16.5. Відповідальність банків

16.5.1. За порушення строків перерахування податків, зборів
(обов'язкових платежів) до бюджетів або державних цільових фондів,
встановлених Законом України "Про платіжні системи та переказ
грошей в Україні" ( 2346-14 ) банк сплачує пеню за кожний день
прострочення, включаючи день сплати, у розмірах, встановлених
підпунктом 16.4.1 пункту 16.4 статті 16, та штрафні санкції,
встановлені підпунктом 17.1.7 пункту 17.1 статті 17 цього Закону,
а також несе іншу відповідальність, встановлену цим Законом, за
порушення порядку своєчасного та повного внесення податку, збору
(обов'язкового платежу) до бюджету або державного цільового фонду.
При цьому платник податків, зборів (обов'язкових платежів)
звільняється від відповідальності за несвоєчасне або неповне
зарахування таких платежів до бюджетів та державних цільових
фондів, включаючи нараховану пеню або штрафні санкції. ( Підпункт
16.5.1 пункту 16.5 статті 16 із змінами, внесеними згідно із
Законом N 550-IV ( 550-15 ) від 20.02.2003 )

16.5.2. Днем подання до установ банків платіжного доручення
за всіма видами податкових платежів вважається день його
реєстрації у цих установах.

Верховна Рада України; Закон вiд 21.12.2000 № 2181-III

вот закон, если оплатил в банк 18 числа, а надо до 20, то никакой пени вам не имеют право начислять
werop
Проект

вноситься народним депутатом України О. Л. Лукаш (посвідч. N 027)

ЗАКОН УКРАЇНИ
Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо захисту прав суб'єктів малого підприємництва, які обрали особливий спосіб оподаткування)

Верховна Рада України постановляє:

I. У Законі України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (Відомості Верховної Ради України, 2003 р., N 47 - 48, ст. 372) внести такі зміни:

1) частину першу статті 5 доповнити третім реченням такого змісту:

"Дія цього Закону не поширюється на суб'єктів малого підприємництва, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок).".

2) у статті 11:

у пункті першому слова "та інших осіб (включаючи юридичних та фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок, фіксований сільськогосподарський податок, придбали спеціальний торговий патент)" виключити;

у пункті другому слова ", у тому числі тих, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок, фіксований сільськогосподарський податок, придбали спеціальний торговий патент)" виключити;

у пункті третьому слова ", у тому числі ті, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок, фіксований сільськогосподарський податок, придбали спеціальний торговий патент,)" виключити;

3) у статті 14:

у абзаці другому пункту першого частини першої слова "та інші особи (включаючи юридичних та фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок, фіксований сільськогосподарський податок, придбали спеціальний торговий патент)" виключити;

у абзаці третьому пункту першого частини першої слова "у тому числі ті, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок, фіксований сільськогосподарський податок, придбали спеціальний торговий патент)," виключити;

4) частину шосту статті 18 виключити;

5) останній абзац пункту другого частини третьої статті 21 виключити;

6) частину третю статті 40 виключити;

7) у пункті четвертому частини 8 розділу XV Прикінцевих положень слова "сплачують страхові внески в порядку, визначеному цим Законом у фіксованому розмірі;" замінити на слова "сплачують страхові внески в порядку, визначеному відповідним актом;".

II. Прикінцеві положення

1. Цей закон набуває чинності з моменту його опублікування.

2. Кабінету Міністрів України:

привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;

забезпечити прийняття центральними органами виконавчої влади нормативно-правових актів, що випливають із цього Закону;

забезпечити приведення центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом;

скасувати постанову від 14 квітня 2009 року N366 "Про сплату внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування" як таку, що прийнята з перевищенням повноважень.

3. До приведення у відповідність із цим Законом закони України, інші нормативно-правові акти діють у частині, що не суперечить цьому Закону.

Голова Верховної Ради України

ПРОЕКТ ЗАКОНУ УКРАЇНИ

від 26.05.2009 р. N 4536

скорей бы его приняли unsure.gif
TAXES-REDUCE
(werop @ Jun 14 2009, 09:27 PM) *
Проект

вноситься народним депутатом України О. Л. Лукаш (посвідч. N 027)
ЗАКОН УКРАЇНИ
Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо захисту прав суб'єктів малого підприємництва, які обрали особливий спосіб оподаткування)
Верховна Рада України постановляє:

I. У Законі України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (Відомості Верховної Ради України, 2003 р., N 47 - 48, ст. 372) внести такі зміни:

1) частину першу статті 5 доповнити третім реченням такого змісту:

"Дія цього Закону не поширюється на суб'єктів малого підприємництва, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок).".

2) у статті 11:

у пункті першому слова "та інших осіб (включаючи юридичних та фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок, фіксований сільськогосподарський податок, придбали спеціальний торговий патент)" виключити;

у пункті другому слова ", у тому числі тих, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок, фіксований сільськогосподарський податок, придбали спеціальний торговий патент)" виключити;

у пункті третьому слова ", у тому числі ті, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок, фіксований сільськогосподарський податок, придбали спеціальний торговий патент,)" виключити;

3) у статті 14:

у абзаці другому пункту першого частини першої слова "та інші особи (включаючи юридичних та фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок, фіксований сільськогосподарський податок, придбали спеціальний торговий патент)" виключити;

у абзаці третьому пункту першого частини першої слова "у тому числі ті, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок, фіксований сільськогосподарський податок, придбали спеціальний торговий патент)," виключити;

4) частину шосту статті 18 виключити;

5) останній абзац пункту другого частини третьої статті 21 виключити;

6) частину третю статті 40 виключити;

7) у пункті четвертому частини 8 розділу XV Прикінцевих положень слова "сплачують страхові внески в порядку, визначеному цим Законом у фіксованому розмірі;" замінити на слова "сплачують страхові внески в порядку, визначеному відповідним актом;".

II. Прикінцеві положення

1. Цей закон набуває чинності з моменту його опублікування.

2. Кабінету Міністрів України:

привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;

забезпечити прийняття центральними органами виконавчої влади нормативно-правових актів, що випливають із цього Закону;

забезпечити приведення центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом;

скасувати постанову від 14 квітня 2009 року N366 "Про сплату внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування" як таку, що прийнята з перевищенням повноважень.

3. До приведення у відповідність із цим Законом закони України, інші нормативно-правові акти діють у частині, що не суперечить цьому Закону.

Голова Верховної Ради України

ПРОЕКТ ЗАКОНУ УКРАЇНИ
від 26.05.2009 р. N 4536
скорей бы его приняли unsure.gif

Слабовато.
Почему бы не предложить отменить частину третю статті 2?
Глядишь - и дефицит бы пенсионного фонда резко уменьшился.
Но то ж себя лишить сотен тысяч себеназначенных...

Но на удивление, в законопроекте есть дельные предложения - убрать из Закона мусор, т.е. те слова, которые ничего не добавляют по смыслу (наверное авторам законов платят за число знаков в тексте biggrin.gif ).

1) - Принято не будет;
2) - Следует принять - убирает мусор из Закона;
3) - Следует принять - убирает мусор из Закона;
4) - Следует принять - будет возможность освободить от взносов в ПФ предпринимателей - пенсионеров;
5) - Следует принять - убирает требование вносить в учетную карточку застрахованного лица данные, которые при нынешнем законодательстве и порядке учета у упрощенцев абсурдны;
6) - нет комментария;
7) - Не принимать, несмотря на то, что трудно понять о чем идет речь "у пункті четвертому частини 8 розділу XV Прикінцевих положень". Пусть все нормы будут только в 1 законе, а не еще в каких-то актах, которые будут шлепать все кому не лень (наподобие постанов КМУ №366 и №505).

А вообще этот закон следует менять на корню, как и многое, чего понапринимали в 2003г.
7
Повышение акциза на пиво пойдет на содержание Рады. А почему не на пенсии,которые нечем платить??? За счет нас и пенсии платить и содержать 450 дармоедов. Не много ли на наши плечи???
werop
сегодня юля опять брехать будет и пыль в глаза пускать, какая она хорошая и пушистая.

http://news.bigmir.net/ukraine/150728/
Мария
Получена информация о первом предварительном слушанье дела, которое состоялось сегодня 16.06.2009 г.
Суддьей было сказано, что в связи с большим количеством исков и для избежания разной практики рассмотрения данного спора, все споры на сегодняшний момент будут объединены в один и рассматриваться будут одновременно коллегиально. Состав коллегии пока еще не определили. Всех истцов уведомят отдельно о дате рассмотрения спора.
Alexxander
И это к лучшему?
TAXES-REDUCE
(Alexxander @ Jun 18 2009, 01:45 AM) *
И это к лучшему?

Это правильно.
Законно и целесообразно.

Вот только со сроками бы не затянулось.
nik533
Добрый день всем.
Есть идеи по поводу поданых исков на постановление 366. Можно попытаться приостановить действие этого постановление на время проведения судебного процесса (подать соответствующее заявление). Это даст возможность ускорить принятие решения (поступление в ПФ нужны для леди Ю., а затягивать процесс при условии приостановления постановления ей не на руку).

И еще вопрсик...
Кто может растолковать (извините чайник), какую сумму хотят получить в ПФ? Сейчас мин взнос 203,50грн с человека, мы платим ЕН в котором 42% это уплата в ПФ (про ЕН=200грн в ПФ уходит 84грн).
нужно оплачивать разницу 203,50-84=119,50грн. или платить 33,2% от прибыли? Если от прибыли, то у чепешника понятия прибыли нет, есть понятие оборот и это и есть (по "бумажкам"-закону) его прибыль. При 33,2% все дружно уйдут в подполье... Сейчас с трудом нашкрябываешь деньги на ЕН, а про ПФ говорить нечего.
7133
ТОЛЬКО РАЗНИЦУ!!!! rolleyes.gif
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2026 IPS, Inc.