Добрый день!Помогите решить вопрос- хочу оказывать консультационные услуги через Интернет, клиенты - нерезиденты Украины.Какую выбрать форму собственности и систему налогообложения и можно ли обойтись без подписания договоров? Спасибо за помощь.
Ryslan13
01.04.2009, 19:53
Добрый день!Помогите решить вопрос- хочу оказывать консультационные услуги через Интернет, клиенты - нерезиденты Украины.Какую выбрать форму собственности и систему налогообложения
Якщо вести діяльність будете самостійно і обсяг виручки за рік менше 500тис грн. (еквівалент в інших валютах по курсу НБУ на день поступлення коштів на рахунок). то звичайно СПД на единому податку (не платник ПДВ).
можно ли обойтись без подписания договоров
На мою думку не можна. При надходженні коштів у банк протягом 5 днів потрібно подати підтверджуючі документи по поступленню коштів, а це контракт (можна рахунок із дотриманням повноти інформації), рахунок (при передоплаті) чи акт наданих послуг (при післяоплаті). Якщо у Вас хороші стосунки з банком подачу підтверджуючих документів в банк можна відтягнути до кінця місяця. Банк при відсутності таких документів на початку наступного місяця повинен повідомити податкову про поступлення коштів на ваш рахунок і відсутність по даному поступленні документів.
Тому документи потрібні. Контракт можна сформувати компактно 1 сорінка, з основною інформацією.
Я лише починаю діяльність, можливо хтось ще прокоментує (підтвердить / заперечить) мені тако ж цікаво почути різні думки та варіанти.