Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Декларация про доходы за 2009г.
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Налогообложение > Упрощенная система налогообложения
badajchik
Добрый день. Подскажите, пожалуйста, я ЧП на едином налоге и одновременно наёмный работник в ООО (ООО - основное место работы, где лежит трудовая.) Как я поняла, мне необходимо сдавать декларацию по итогам года. В связи с этим у меня несколько вопросов:
1. Раздел 1.1. декларации я заполняю из справки о доходах, кот. получаю в ООО?
2. Заполняю ли я п.п. 1.3. "Доходы, одержані мною від ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ діяльності. Если да, то что там писать.
3. п.п 3.2. "Передбачаю отримати в 2009р. сукупний дохід....". Что здесь имеется в виду: доходы по основному месту работы или доходы от ЧП, или и то, и то - вместе.

ЛЮДИ ПОМОГИТЕ!!! biggrin.gif
Елена
Смотря о какой декларации идет речь. Если вы осуществляли предпринимательскую деятельность только на едином налоге - декларация не подается, сдается только годовой отчет плательщика ЕН до 5 января.

Если речь идет о гражданской декларации, то исходя из ваших данных - ее вообще сдавать не нужно. О доходах, полученных по основному месту работы, отчитается ваше предприятие в ф. № 1ДФ.
badajchik
Я имею в виду именно "гражданскую" - Додаток 1 до інструкції про прибутковий податок. Я точно знаю, что в подобной ситуации 4 года назад, у меня тоже было ЧП на едином и эту декларацию я сдавала. Как же быть теперь
7133
Как раз 4 года назад вступил в силу новый Закон, который регламетирует подачу деклараций о доходах (поэтому произошли изменения, о которых вы не знаете):

Закон України від 22.05.2003 року № 889-IV “Про податок з доходів фізичних осіб”:

НЕОБХІДНО ПОДАВАТИ РІЧНУ ДЕКЛАРАЦІЮ, ЯКЩО ДОХОД ОТРИМАНО ЛИШЕ ВІД ПОДАТКОВИХ АГЕНТІВ?
(Стаття 18)
Для цілей цього Закону обов'язок платника податку з подання декларації вважається виконаним, якщо він отримував доходи виключно від податкових агентів, зобов'язаних подавати звітність з цього податку у встановленому порядку.
Тобто річна декларація не подається.

ХТО ПОВИНЕН ПОДАВАТИ ДЕКЛАРАЦІЮ?
(стаття 18 Закону)
Порядок подання річної декларації про майновий стан і доходи (податкової декларації)
Річна декларація про майновий стан і доходи (податкова декларація) (далі - декларація) подається платником податку, який:
а) зобов'язаний подавати таку декларацію згідно з нормами цього Закону або інших законів;
б) має право подати таку декларацію для отримання податкового кредиту.
(стаття 8 Закону)
Якщо згідно з нормами цього Закону окремі види оподатковуваних доходів (прибутків) не підлягають оподаткуванню при їх нарахуванні чи виплаті, то платник податку зобов'язаний самостійно включити суму таких доходів до складу загального річного оподатковуваного доходу та подати річну декларацію з цього податку.
Оподаткування доходів, нарахованих платнику податку особою, яка не є податковим агентом
Платник податку, що отримує доходи, нараховані особою, яка не є податковим агентом, зобов'язаний включити суму таких доходів до складу загального річного оподатковуваного доходу та подати річну декларацію з цього податку.
Особою, яка не є податковим агентом, вважається нерезидент або фізична особа, яка не має статусу суб'єкта підприємницької діяльності, або не є особою, яка здійснює незалежну професійну діяльність.

(стаття 9 Закону)
Якщо джерело виплат будь-яких оподатковуваних доходів є іноземним, то сума такого доходу включається до складу загального річного оподатковуваного доходу платника податку - їх отримувача, який зобов'язаний подати річну податкову декларацію.

(пп.9.7.3 п.9.7 ст.9 Закону)
Не підлягає включенню до оподатковуваного доходу сума нецільової благодійної допомоги, у тому числі матеріальної, яка надається резидентами - юридичними або фізичними особами на користь платника податку протягом звітного податкового року сукупно у розмірі, що не перевищує розмір суми граничного розміру доходу, визначеного згідно з абзацом першим підпункту 6.5.1 пункту 6.5 статті 6 цього Закону, встановленого на 1 січня такого року, за умови, що на такого платника податку поширюється право на отримання податкової соціальної пільги згідно з підпунктом 6.5.1 пункту 6.5 статті 6 цього Закону.
Благодійник - юридична особа зазначає відомості про надані суми нецільової благодійної допомоги у складі податкової звітності.
При отриманні нецільової благодійної допомоги від благодійника - фізичної особи платник податку зобов'язаний подати річну податкову декларацію із зазначенням її сум у разі, якщо:
а) загальна сума отриманої нецільової благодійної допомоги протягом звітного податкового року перевищує її граничний розмір, установлений підпунктом 9.7.3 цього пункту;
б) платник податку не має права на отримання податкової соціальної пільги згідно з підпунктом 6.5.1 пункту 6.5 статті 6 цього Закону.
Випадки подання декларації про доходи, отримані протягом 2004 року, зазначені у абзаці другому частини „Обов‘язкове подання декларації” листа ДПА України від 18.01.2005 №878/7/17-3117 “Щодо забезпечення виконання вимог статті 18 Закону України “Про податок з доходів фізичних осіб”.
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2024 IPS, Inc.