Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Про надання інформації
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Проверки деятельности предпринимателей
buran
Пришло такое письмо от ГНИ
Про надання пояснень та документів.
ДПІ у звязку з отриманням податкової інформації , яка свідчить про можливі порушення платником податків податкового законодавства з метою підтвердження даних, задекларованих у декларації з ПДВ ЗА 2012 Р., НА ПІДСТАВІ П.П. 16.1.5, 161.9, П. 16.1.СТ16 ТА П 20.1.6 СТ.20 пку просить надати інформацію щодо формування податкових зобовязань та кредиту, завірені копії наст. документів фінансової та податк. звітності за 2012 р.
-фінансово-госп. док-ти, що підтверджують сплату грошових коштів
-податкові накладні-господарські договори
-інші документи
Зазначені док-ти просимо надати до відділу адміністрування податків на доходи фізосіб.
Зг. п.п.78.1.1 ПКУ, якщо платник не надасть пояснень та документів протягом 10 роб. днів, це є підставою для проведення документальної позапланової перевірки.

Как пояснил на словах инспектор, у налоговой появилась информация о том, что один из моих поставщиков якобы является фиктивной фирмой. на основании того, что сама ГНИ не обнаружила его по юр. адресу (обычная практика - регистрация ООО по месту проживания учредителя с последующей арендой). Под этим соусом всем контагентам данного ООО рассылают такие вот письма счастья и звонят с предложением снять налоговый кредит. Название предприятия мне на словах озвучили, но в письме его не указали.
Я так понимаю, что после подачи требуемой информации начнётся такой же прессинг на моих покупателей, что грозит потерей части из них.

Может кто-то уже сталкивался с данной проблемой? Подскажите, какие могут быть варианты действий в данном случае.
Ирэн
Посмотрите ссылки,может найдете для себя инф-цию.
http://buhgalter911.com/yaf/yaf_postst9034.aspx
http://buhgalter911.com/yaf/yaf_postst16753.aspx
http://buhgalter911.com/yaf/yaf_postst8112p7.aspx
VaVa
если не хотите предоставлять документы , можете ответить так....
мне тоже "письма счастья приходили".... вы нам дайте доки...а мы накопаем шото и накажем....


мой ответ:
Цитата
Начальнику ДПІ ....... районі
м.Києва ДПС
........

ФОП .......
ІПН.........
.


На ваш запит від 01 квітня 2013 року № 2732/М/17.2-15 , отриманий мною фактично 16 квітня 2013 року «Про надання пояснень та їх документального підтвердження» № 2732/11/17.2-15 від 01.04.2013 р., яким ДПІ у Оболонському районі м. Києва ДПС, на підставі п. 20.1.6 п. 20.1. ст. 20. та абз. 2 п. 14 Порядку періодичного подання інформації органам державної податкової служби та отримання інформації зазначеними органами за письмовим запитом, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 р. № 1245 «з метою здійснення контролю за своєчасністю. та достовірністю, повноти нарахувань, та сплати податків і зборів обов’язкових платежів» вимагає надати пояснення та документи стосовно фінансово-господарської діяльності ФОП .........
Уважно вивчивши вимоги запиту, підстави та його правове обґрунтування, вимушена повідомити наступне:

Звертаємо Вашу увагу, на складення запиту з порушенням вимог, викладених в абзацах першому та другому пункту 73.3. ст. 73 "Отримання податкової інформації органами державної податкової служби" Податкового кодексу України, а саме:
73.3. Органи державної податкової служби мають право звернутися до платників податків та інших суб'єктів інформаційних відносин із письмовим запитом про подання інформації (вичерпний перелік та підстави надання якої встановлено законом), необхідної для виконання покладених на органи державної податкової служби функцій, завдань, та її документального підтвердження.
Такий запит підписується керівником (заступником керівника) органу державної податкової служби і повинен містити перелік інформації, яка запитується, та документів, що її підтверджують, а також підстави для надіслання запиту.
Відповідно до абзацу п’ятого пункту 73.3. ст. 73 Податкового кодексу України, у разі коли запит складено з порушенням вимог, викладених в абзацах першому та другому цього пункту, платник податків звільняється від обов'язку надавати відповідь на такий запит.
Крім того, порядок отримання інформації органами державної податкової служби за їх письмовим запитом також визначається Кабінетом Міністрів України.
Відповідно до пункту 10 Порядку періодичного подання інформації органам державної податкової служби та отримання інформації зазначеними органами за письмовим запитом, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 р. № 1245, запит щодо отримання податкової інформації від платників податків та інших суб'єктів інформаційних відносин оформляється на бланку органу державної податкової служби та підписується керівником (заступником керівника) зазначеного органу. У запиті зазначаються:
• посилання на норми закону, відповідно до яких орган державної податкової служби має право на отримання такої інформації;
• підстави для надіслання запиту;
• опис інформації, що запитується, та в разі потреби перелік документів, що її підтверджують.
Пунктом 16 Порядку передбачено, що у разі коли запит складено з порушенням вимог, визначених у пунктах 9 і 10 цього Порядку, суб'єкт інформаційних відносин звільняється від обов'язку надавати відповідь на такий запит.
Відповідно до змісту Вашого запиту, підставою для його надіслання є наступне: «з метою здійснення контролю за своєчасністю. та достовірністю, повноти нарахувань, та сплати податків і зборів обов’язкових платежів».
Згідно з п. 73.3. ст. 73 ПК України «Письмовий запит про подання інформації надсилається платнику податків або іншим суб'єктам інформаційних відносин за наявності хоча б однієї з таких підстав:
1) за результатами аналізу податкової інформації, отриманої в установленому законом порядку, виявлено факти, які свідчать про порушення платником податків податкового, валютного законодавства, законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи державної податкової служби;
2) для визначення рівня звичайних цін на товари (роботи, послуги) під час проведення перевірок;
3) виявлено недостовірність даних, що містяться у податкових деклараціях, поданих платником податків;
4) щодо платника податків подано скаргу про ненадання таким платником податків податкової накладної покупцю або про порушення правил заповнення податкової накладної;
5) у разі проведення зустрічної звірки;
6) в інших випадках, визначених цим Кодексом.
Запит вважається врученим, якщо його надіслано поштою листом з повідомленням про вручення за податковою адресою або надано під розписку платнику податків або іншому суб'єкту інформаційних відносин або його посадовій особі.
Платники податків та інші суб'єкти інформаційних відносин зобов'язані подавати інформацію, визначену у запиті органу державної податкової служби, та її документальне підтвердження протягом одного місяця з дня, що настає за днем надходження запиту (якщо інше не передбачено цим Кодексом). У разі коли запит складено з порушенням вимог, викладених в абзацах першому та другому цього пункту, платник податків звільняється від обов'язку надавати відповідь на такий запит.»
Таким чином, вказані вами підстави для надання інформації не відповідають вимогам п. 73.3. ст. 73 ПК України, в силу чого запит № 2732/11/17.2-15 від 01.04.2013 р «Про надання пояснень та їх документального підтвердження» є незаконним та таким, що складений з порушенням норм діючого законодавства України
Також норми п. 16.1.5. ст. 16 Податкового кодексу України повною мірою кореспондуються з вищенаведеними нормами, щодо необхідності належного оформлення запиту (вимоги) органами ДПС та виникнення відповідних обов’язків платників податків, а саме:
16.1.5. подавати на належним чином оформлену письмову вимогу контролюючих органів (у випадках, визначених законодавством) документи з обліку доходів, витрат та інших показників, пов'язаних із визначенням об'єктів оподаткування (податкових зобов'язань), первинні документи, регістри бухгалтерського обліку, фінансову звітність, інші документи, пов'язані з обчисленням та сплатою податків та зборів. У письмовій вимозі обов'язково зазначаються конкретний перелік документів, які повинен надати платник податків, та підстави для їх надання.
Згідно зі ст. 19 Конституції України, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
З огляду на вищевикладене та з метою дотримання вимог законодавства, ми, на жаль, не маємо законних підстав для задоволення Вашої вимоги щодо надання інформації.
Вважаємо за необхідне зазначити, що ФОП ........... в жодному випадку не має на меті перешкоджати органам ДПС України у здійснені ними своїх завдань і ніяким чином не відмовляється та не уникає від надання інформації, яке можливе лише на підставі та в рамках дотримання зазначених вище положень Закону та діючого законодавства України.
buran
Цитата(VaVa @ 20.06.2013, 11:24) *
если не хотите предоставлять документы , можете ответить так....
мне тоже "письма счастья приходили".... вы нам дайте доки...а мы накопаем шото и накажем....


мой ответ:

Спасибо!! Я ещё вчера написал и отнёс что-то аналогичное, правда немного покороче. А вот теперь они как то должны мне ответить? В запите было указано, что в случае непредоставления копий в теч. 10 дней может быть проверка. Или теперь должен быть новый запит и после него отсчитывать 10 дней? Документы я на всякий случай продолжаю готовить. А их до хрена. sad.gif
VaVa
Цитата(buran @ 20.06.2013, 13:13) *
Спасибо!! Я ещё вчера написал и отнёс что-то аналогичное, правда немного покороче. А вот теперь они как то должны мне ответить? В запите было указано, что в случае непредоставления копий в теч. 10 дней может быть проверка. Или теперь должен быть новый запит и после него отсчитывать 10 дней? Документы я на всякий случай продолжаю готовить. А их до хрена. sad.gif


если они намерены копать дальше, то пришлют новый запрос с более точной формулировкой (у меня так было)... ждите...
если нет...то ничего не ответят....
все зависит от ИХ НАМЕРЕНИЙ!!!

Цитата
Зг. п.п.78.1.1 ПКУ, якщо платник не надасть пояснень та документів протягом 10 роб. днів, це є підставою для проведення документальної позапланової перевірки.

вы же не проигнорировали запрос, и дали ПОЯСНЕННЯ...

п.с. http://bezproverok.com/otvety-na-zaprosy.html

проверьте тут http://www.reyestr.court.gov.ua/ по названию вашего контрагента- не было ли судов с налоговой у них...
если были, то распечатайте судовые решения (для себя)

у меня так было...сказали "никчема"... а я им "ВОТ РЕШЕНИЯ СУДА- У НИХ ВСЕ В ПОРЯДКЕ"
buran
Цитата(VaVa @ 20.06.2013, 14:40) *
если они намерены копать дальше, то пришлют новый запрос с более точной формулировкой (у меня так было)... ждите...
если нет...то ничего не ответят....
все зависит от ИХ НАМЕРЕНИЙ!!!


вы же не проигнорировали запрос, и дали ПОЯСНЕННЯ...

п.с. http://bezproverok.com/otvety-na-zaprosy.html

проверьте тут http://www.reyestr.court.gov.ua/ по названию вашего контрагента- не было ли судов с налоговой у них...
если были, то распечатайте судовые решения (для себя)

у меня так было...сказали "никчема"... а я им "ВОТ РЕШЕНИЯ СУДА- У НИХ ВСЕ В ПОРЯДКЕ"

бОЛЬШОЕ СПАСИБО за квалифицированный ответ. Судов не было однозначно. Если бы были, то я бы об этом услышал первым. smile.gif
070476
Цитата(buran @ 20.06.2013, 16:20) *
бОЛЬШОЕ СПАСИБО за квалифицированный ответ. Судов не было однозначно. Если бы были, то я бы об этом услышал первым. smile.gif


Помогите и мне, плиз-пришло письмо про надання информ., а взаимоотношения были с 06.2010, срок исковой давности прошел-что им ответить?
VaVa
Цитата(70476 @ 06.07.2013, 10:52) *
Помогите и мне, плиз-пришло письмо про надання информ., а взаимоотношения были с 06.2010, срок исковой давности прошел-что им ответить?

а при чем тут исковая давность????? штрафовать за срок более 1095 дней не могут, а просить информаци.- хоть с 2000 года...
образец ответа- смотрите выше (+сочиняйте на свою тему)
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2024 IPS, Inc.