Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Первичная регистрация фоп и единый
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Налогообложение > Упрощенная система налогообложения
adap
10.10.12 - регистрация ФОП
16.10 написал заяву на единый и
01.11 свидотство переход на ед 2 группа
теперь несколько вопросов

1. фоп за 20 дней октября деятельность не вел - но отчитываться как общесистемник за эти двадцать дней должен ? По итогам 2012 года ?
2. и главное !!
в ноябре - декабре уже деятельность как единщик вел ( безнал ) но единый своевременно заплатить забыл !!.
и что теперь делать ? Заплатить - это понятно а что еще сделать посоветуете ? как Минимизировать возможные проблемы ?
заранее благодарен откликнувшимся
Ирэн
.................
2. и главное !!
в ноябре - декабре уже деятельность как единщик вел ( безнал ) но единый своевременно заплатить забыл !!.
и что теперь делать ? Заплатить - это понятно а что еще сделать посоветуете ? как Минимизировать возможные проблемы ?




Увы,на ваше нарушение мораторий не распространяется.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Чи передбачена відповідальність за несвоєчасну сплату авансового внеску з єдиного податку ФОП – платником ЄП у 2012 році?

Відповідь. Так.

Згідно з пунктом 122.1 статті 122 Кодексу, несплата (неперерахування) фізичною особою – платником єдиного податку, визначеною підпунктами 1 і 2 пункту 291.4 статті 291 цього Кодексу, авансових внесків єдиного податку в порядку та у строки, визначені цим Кодексом, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 50 відсотків ставки єдиного податку, обраної платником єдиного податку відповідно до цього Кодексу.
Абзацом другим пункту 7 підрозділу 10 розділу ХХ Перехідних положень визначено штрафні санкції до платників єдиного податку за порушення у 2012 році порядку обчислення, правильності заповнення податкових декларацій платника єдиного податку та повноти сплати сум єдиного податку платниками не застосовуються.
Аналіз вищезгаданих норм податкового законодавства свідчить, що пункт 122.1 статті 122 Кодексу, застосовується в разі несплати (неперерахування) податку, а пункт 7 підрозділу 10 розділі ХХ Перехідних положень, обмежує застосування штрафних санкцій за порушення порядку обчислення, правильності заповнення податкових декларацій та повноти сплати сум єдиного податку.
Чітко визначеного поняття "повнота сплати сум єдиного податку" ні Кодексом, ні іншим податковим законодавством не передбачено, але його приписами розмежовується поняття: своєчасність, достовірність, повнота нарахування та сплата (наприклад: підпункт 75.1.2 пункту 75.1 статті 75 Кодексу).
За результатами аналізу приписів Кодексу під своєчасною сплатою слід розуміти сплату узгодженої суми грошового (податкового) зобов'язання та/або авансових внесків з відповідних податків протягом строків, визначених цим Кодексом. У статті 31 Кодексу закріплено загальне поняття строку сплати та несвоєчасної сплати податку. Також строки сплати податкового зобов'язання встановлюються в статті 57 Кодексу.
З огляду на наведене під поняттям "повна сплата" законодавець розуміє сплату податку у повному обсязі (стаття 38 Кодексу) – стовідсоткову сплату податку. Отже, за несвоєчасну сплату (неперерахування) фізичною особою – платником єдиного податку, визначеною підпунктами 1 і 2 пункту 291.4 статті 291 Кодексу, авансових внесків єдиного податку застосовується відповідальність, передбачена статтею 122 Кодексу.

http://buhgalter911.com/Res/Zakoni/Prikaz/...9419306444.aspx

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
adap
Большое спасибо - понятно. Самому начислить себе штраф и перечислить эти 50 % плюс ? С пометкой что штраф ?
АВ
Ирэн
В ГНИ вам дадут код для уплаты штрафа.
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2024 IPS, Inc.