Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Теперь и единщики тоже платят за воду.
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Налогообложение > Упрощенная система налогообложения
Страницы: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Хохлушка
В 2012 году даже те,кто на едином теперь платят и отчитываются за воду.Так что если у кого-то есть прямые договора с ВОДОКАНАЛАМИ не забываем.Сама чуть не лоханулась.)) laugh.gif

ПЛАТНИКИ ЄДИНОГО ПОДАТКУ ПЛАТИТИМУТЬ ЗА ВОДУ

З 2012 року всі платники єдиного податку сплачуватимуть збір за спеціальне використання води. Відповідно до Податкового кодексу України цей збір не включено до переліку податків, від яких звільнені платники єдиного податку.

Оподатковуватися буде фактичний обсяг води, що його використовує водокористувач.

http://golossokal.com.ua/pro-podatky/do-uv...-2012-roci.html
surprise
Цитата(Хохлушка @ Jan 14 2012, 10:34 AM) *
В 2012 году даже те,кто на едином теперь платят и отчитываются за воду.Так что если у кого-то есть прямые договора с ВОДОКАНАЛАМИ не зубываем.Сама чуть не лоханулась.)) laugh.gif

ПЛАТНИКИ ЄДИНОГО ПОДАТКУ ПЛАТИТИМУТЬ ЗА ВОДУ

З 2012 року всі платники єдиного податку сплачуватимуть збір за спеціальне використання води. Відповідно до Податкового кодексу України цей збір не включено до переліку податків, від яких звільнені платники єдиного податку.

Оподатковуватися буде фактичний обсяг води, що його використовує водокористувач.

http://golossokal.com.ua/pro-podatky/do-uv...-2012-roci.html

также читайте
http://buhgalter911.com/yaf/yaf_postst2975_--.aspxчитать обязательно
1. Згідно зі ст. З Закону України «Про охорону навколишнього середовища»загальне використовування природних ресурсів для господарської діяльності здійснюється безкоштовно, а спеціальне використовування -платно.

2. Статтею 48 Водного кодексу України визначено, шо спеціальне водокористування -це забір води з водних об'єктів із застосуванням споруд або технічних пристроїв, використання води та скидання забруднюючих речовин у водні об'єкти, включаючи забір води та скидання забруднюючих речовин із зворотними водами із застосуванням каналів.
Спеціальне водокористування здійснюється юридичними і фізичними особами насамперед для задоволення питних потреб населення, а також для господарсько-побутових, лікувальних, оздоровчих, сільськогосподарських, промислових, транспортних, енергетичних, рибогосподарських та інших державних і громадських потреб.
Відповідно до норм законодавства, у порядку спеціального використання природних ресурсів громадянами, підприємствами, установами та організаціями природні ресурси надаються: у володіння, користування або оренд}': на підставі спеціальних дозволів, зареєстрованих у встановленому порядку: за плату для проведення виробничої діяльності.
Водокористувачами в Україні можуть бути підприємства, установи, організації і громадяни України, а також іноземні юридичні і фізичні особи та особи без громадянства.
Таким чином, судова колегія вважає обгрунтованим висновок суду першої інстанції, що позивача не поширюються положення Порядку справляння збору за спеціальне використання водних ресурсів та збору за користування водами для потреб гідроенергетики і водного транспорту, затвердженого Постановою КМУ №1494 від 16.08.1999р. та Інструкції про порядок обчислення і справляння збору за спеціальне використання водних ресурсів та збору за користування водами для потреб гідроенергетики і водного транспорту, затвердженої Наказом Міністерства фінансів України №231/539/118/219 від 01.10.1999р., оскільки відповідно до норм вказаних актів платниками збору за спеціальне водокористування в частіші використання води є суб'єкти господарювання, які використовують водні ресурси та користуються водами для потреб гідроенергетики і водного транспорту
Відповідно до ст. 1 Закону, споживач питної води - юридична або фізична особа, яка використовує питну воду для забезпечення фізіологічних, санітарно-гігієнічних, побутових та господарських потреб.
Згідно зі статтею 19 Законом України «Про питну воду та питне водопостачання» послуги з питного водопостачання надаються споживачам підприємством питного водопостачання на підставі договору.

3. Водопостачання здійснюется питною водою, у зв'язку з чим правовідносини щодо водопостачання та водовідведення регулюються Законом України «Про питну воду та питне водопостачання».

4. Оскільки СПД є споживачем питної води, внаслідок чого збір за спеціальне водокористування з него не стягується, а відповідно до Закону України «Про питну воду та питне водопостачання»вона здійснює плату за надання послуг з питного водопостачання, що підтверджується договором на поставку воды.

5. СПД не є первинним чи вторинним водокористувачем, оскільки отримує послуги з водопостачання та водовідведення від водоканалу.

Хотите брать этот сбор со всех СПД? Тогда сначала прочитайте УХВАЛУ СЕВАСТОПОЛЬСЬКОГО АПЕЛЯЦІЙНОГО АДМІНІСТРАТИВНОГО СУДА от 29.09.10 за № 2а-13046/09/9/0170. Там все подробно написано. Отправлю копию любому учаснику форума.

Налоговые инспекции вывешивают сейчас на дверях объявления о том, что все должны зарегистрироваться специальными водопользователями. Эту регистрацию делают только в области. Стоит она кучу денег.](*,)

А водоканал, сдает в налоговую отчеты по спецводопользованию, и предоставляет списки предприятий и организаций, которым он поставляет воду, и за которых он уже заплатил сбор за спецводопользование. Таким образом, Сбор будет браться дважды за одну и ту же воду, а двойное налообложение запрещено Законом.

Что интересно, в абзаце 9 письма ГНИ от 21.01.2011 г. N 1418/7/15-0817 «Об особенностях администрирования сбора за специальное использование воды в 2011 году» написано: - «Налоговая декларация за специальное использование воды для потребностей водного транспорта за первый квартал не подается.». Письмо смотрим тут: http://profiwins.com.ua/ru/letters-and-ord.../1550-1418.html
VOA
Ухвала суду касается законодательства до 01.01.11. По НКУ всё в этом отношении сильно подкорректировалось. Наша ГНИ откровенно сказала, что вода будет облагаться у любого, кто за неё заплатить хоть водоканалу, хоть арендодателю. При этом картина повторяется как и по экологии: один стакан воды облагается дважды, а то и трижды.
Как вариант: тупо написать письмо, что не являемся плательщиками и ждать, чтобы разродились разъяснением как по экологии (у котго хватит наглости ждать, ведь мораторий на проверки завершён). Тем более, что на главной странице "ЧП" недавно Продан светилась с инициативой откорректировать эту ситуацию.
VOA
А вот ответ профильного министерства на запрос ГНАУ:
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 12.04.2011 р. N 10282/7/15-0817

Державним податковим адміністраціям в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі

Щодо дозволів на спеціальне водокористування у 2011 році
Державна податкова адміністрація України на запити органів державної податкової служби щодо дозволів на спеціальне водокористування надає для використання в роботі лист Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 15.03.2011 N 5515/16/10-11-МП (див. окремо в базі).

Додаток: лист Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 15.03.2011 N 5515/16/10-11-МП.

Заступник Голови Комісії з проведення
реорганізації ДПА України,
заступник Голови ДПА України

О. М. Любченко

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО СЕРЕДОВИЩА УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 15.03.2011 р. N 5515/16/10-11-МП

Державній податковій адміністрації

Про надання роз'яснення

Мінприроди розглянуло лист Державної податкової адміністрації від 10.02.2011 N 1824/5/15-0816 стосовно збору за спеціальне використання води та повідомляє.

Відповідно до ст. 48 Водного кодексу України до спеціального водокористування відноситься забір води з водних об'єктів із застосуванням споруд або технічних пристроїв, використання води та скидання забруднюючих речовин у водні об'єкти, включаючи забір води та скидання забруднюючих речовин із зворотними водами із застосуванням каналів.

Спеціальне водокористування здійснюється юридичними і фізичними особами для задоволення питних потреб, а також для господарсько-побутових, промислових, сільськогосподарських та інших потреб на підставі дозволу та є платним.

Згідно із ст. 42 Водного кодексу України водокористувачі можуть бути первинними і вторинними. Первинні водокористувачі - це ті, що мають власні водозабірні споруди і відповідне обладнання для забору води.

Вторинні водокористувачі (абоненти) - це ті, що не мають власних водозабірних споруд і отримують воду з водозабірних споруд первинних водокористувачів та скидають стічні води в їх системи на умовах, що встановлюються між ними.

Отже, дозвіл на спеціальне водокористування оформлює лише первинний водокористувач. Для вторинних водокористувачів дозволом на спеціальне водокористування є встановлений у дозволі первинного водокористувача ліміт використання води та відведення стічних вод абонентами і договір між ними.

Окремим документом дозвіл на спеціальне водокористування для вторинних водокористувачів не оформлюється.

Отже, збір за спеціальне використання води вторинним водокористувачем обчислюється виходячи з фактичних обсягів використаної води, встановлених у дозволі первинного водокористувача лімітів, ставок збору та коефіцієнтів.

Заступник Міністра

М. Л. Томахін

Здесь первоисточник http://www.vs.com.ua/index.php?pageid=7052

И кому жаловаться?
димас
Всем, добрый день. Подскажите если у меня договор с водоканалом, куда мне сперва обратится за начислением данного налога : в ГНИ или водоканал и какие документы при себе иметь ?
surprise
Цитата(димас @ Jan 14 2012, 04:33 PM) *
Всем, добрый день. Подскажите если у меня договор с водоканалом, куда мне сперва обратится за начислением данного налога : в ГНИ или водоканал и какие документы при себе иметь ?

Странные вы люди,почемуто все хотите бежать впереди паровоза,еще в налоговой сами разобраться не могут,а вы б уже платили.Я предлогаю подождать и не делать себя самого платником того,чего ты можешь не платить.(почитайте все таки форум на какой я давал ссылку)
surprise
Вот источник
http://profiwins.com.ua/ru/letters-and-ord.../1550-1418.html
В соответствии с пунктом 326.12 статьи 326 Налогового кодекса Украины от 2 декабря 2010 года N 2755-VI органы, выдающие разрешения на специальное водопользование, обязаны до 20 января 2011 года подать органам государственной налоговой службы информацию о водопользователях, которым выданы такие разрешения.

Водопользователи, которым выданы разрешения на специальное водопользование и которые осуществляют поставки воды другим водопользователям, также обязаны до 20 января с.г. подать органам государственной налоговой службы перечень водопользователей-абонентов.

В случае изменения условий водопользования, выдачи на протяжении года новых разрешений на специальное водопользование, заключения договоров на поставку воды водопользователи, которые получили переоформленные разрешения на специальное водопользование, договора на поставку воды, обязаны в течение 10 дней уведомить об этом органам государственной налоговой службы.

Порядок уплаты сбора определен статьей 328 Налогового кодекса Украины. Базовый налоговый (отчетный) период для сбора равняется календарному кварталу.

Плательщики сбора исчисляют сумму сбора нарастающим итогом с начала года и составляют налоговые декларации по форме, установленной центральным органом государственной налоговой службы.
если вы себя к таковым относите,то не вопрос - завесте себе еще одно ярмо на шею.
Хохлушка
Лучше знать наперед.Тем более в этом году за воду единщики первый раз платят.
surprise
Цитата(Хохлушка @ Jan 14 2012, 09:36 PM) *
Лучше знать наперед.Тем более в этом году за воду единщики первый раз платят.

Знать то нужно обязательно и готовиться,зная законы и письма налоговой,а вот отнести самого себя к специальным водопользователям- это уже перебор.
VOA
Нас как вторичных пользователей к специальным и НКУ относит и даже профильное министерство. Я, как арендатор, договариваюсь с арендодателем, что вода входит в арендную плату. Аредодателю всё равно, т.к. у него по-любому договор с Водоканалом, а мне проще. Предлагаю это как вариант с 2012 года обсудить со своими арендодателями остальным арендаторам-ЧПЕНАам.
Хохлушка
У нас обычно орендодатели заключают прямые договора на воду как ФОЛ.
surprise
Цитата(VOA @ Jan 15 2012, 12:43 PM) *
Нас как вторичных пользователей к специальным и НКУ относит и даже профильное министерство. Я, как арендатор, договариваюсь с арендодателем, что вода входит в арендную плату. Аредодателю всё равно, т.к. у него по-любому договор с Водоканалом, а мне проще. Предлагаю это как вариант с 2012 года обсудить со своими арендодателями остальным арендаторам-ЧПЕНАам.

Ну а я как арендодатель,имея договор с водоканалам,пойду и застрелюсь,чтобы лишний налог не платить(бороться же все равно бесполезно,так многие считают,в нашей стране)Не дождетесь!!!!!!Прежде чем заплатить,пол налоговой перекусаю,как минимум.
VOA
Так и мои арендодатели напрямую платят Водоканалу. А мне включают стоимость потреблённой мной воды в арендную плату и поэтому водопользование мною отдельной строкой нигде не светится.
VOA
Цитата(surprise @ Jan 15 2012, 11:52 AM) *
Ну а я как арендодатель,имея договор с водоканалам,пойду и застрелюсь,чтобы лишний налог не платить(бороться же все равно бесполезно,так многие считают,в нашей стране)Не дождетесь!!!!!!Прежде чем заплатить,пол налоговой перекусаю,как минимум.

Ну с такой позицией можно и стреляться за копейки - это как раз и есть слабость, т.к. это самый простой выход из любой ситуации для эгоиста (я не хочу Вас обидеть, это термин из психологии, когда человек уходит от проблем детским способом - "а вот я умру и что вы будете тогда делать"). А другим (арендодателям и арендаторам) работать нужно и семьи кормить.

Посмотрите здесь просто для размышлений о том, где мы живём и как здесь бороться http://www.buhgalter911.com/ShowArticle.aspx?a=16728

surprise
Цитата(VOA @ Jan 15 2012, 01:01 PM) *
Посмотрите здесь просто для размышлений о том, где мы живём и как здесь бороться http://www.buhgalter911.com/ShowArticle.aspx?a=16728

Над чем там размышлять,для меня позиция автора понятна,только взглянув,вопрос - что делать?Вот где поле для размышления для каждого,а я свою позицию уже выбрал,думаю вы поняли какую.Именно,поэтому налоговая ко мне и не приходит,вокруг меня полно лохов,которых можно разводить без напряга.
VOA
Цитата(surprise @ Jan 15 2012, 12:12 PM) *
Над чем там размышлять,для меня позиция автора понятна,только взглянув,вопрос - что делать?Вот где поле для размышления для каждого,а я свою позицию уже выбрал,думаю вы поняли какую.Именно,поэтому налоговая ко мне и не приходит,вокруг мене полно лохов,которых можно разводить без напряга.

Так и я для арендаторов измышляю. И вопрос ЧТО ДЕЛАТЬ вполне конструктивный, потому что народ размышляет ЧТО именно делать. На мой взгляд не конструктив - кто виноват? Потому что в Украине виновных нет (их даже не ищут), есть назначенные виновными.

И вообще: Вы последний абзац статьи читали? О том - что делать?

"Так или иначе, сегодня тенденция регулирования налоговых отношений на уровне разъяснений еще может быть остановлена и это, конечно, зависит не столько от сознательности налоговых чиновников, сколько от того, насколько системно взвешенно и последовательно будут действовать представители налогоплательщиков, бизнеса. Ведь если каждое проявление налогового произвола не будет оставаться без внимания общества независимо от того, чьих интересов оно касается, зато будет подвергаться независимой оценке и критике, а также обжалованию в суде, шансов избежать установления тотальной диктатуры будет намного меньше."

Хохлушка
Эконалог платят те,у кого прямые договора.С газовой конторой ,например.У меня одному ФОП насчитали 2300 за три не поданных отчета. Он сказал мне,что у него договоров нет,а оказывается есть.Теперь жутко возмущается такими большими штрафами.
VOA
Цитата(korpusov @ Jan 15 2012, 12:33 PM) *
а эконалог платят или нет если мусор выбрасывать. В общий контейнер? А то запутался. Пишут отменен,в гни говорят 1,27 не деньги,заплатите и спите спокойно.не платят эконалог те кто заключил договора с компанией по вывозу.а за воду,у меня она не светитса.арендой предусмотрено возмещение эл.энергии и воды.эл.энергия акты получаю,за воду ниразу

Теперь уже и по разъяснению ГНАУ 258 эконалог за бытовой мусор в корзине (и даже в контейнере на улице) не платится т.к. это - не объект. Тем более, что у Вас и до этого не было строки "возмещение расходов на вывоз мусора".

Вода не светится - и хорошо. Я бы советовала в 1-ом квартале (ближе к 09.05.12) ещё раз подать письмо в ГНИ о том, что спецводоапользования нет и экологии тоже, чтоб отцепились. Возможно к этому сроку внесут изменения в НКУ от Гориной/Ляпиной об освобождении ЧПЕНов от воды на уровне закона.

Galia-ua
Так получаеется, что если договор между Арендодателем и Водоканалом, а в договоре аренды все платежи платит Арендодатель, значит я, арендатор - не плательщик налога на воду? И регистрироваться нигде не надо? и деку подавать не надо?
VOA
Цитата(Хохлушка @ Jan 15 2012, 12:35 PM) *
Эконалог платят те,у кого прямые договора.С газовой конторой ,например.У меня одному ФОП насчитали 2300 за три не поданных отчета. Он сказал мне,что у него договоров нет,а оказывается есть.Теперь жутко возмущается такими большими штрафами.

А Вы не пробовали отбиться офиц.разъяснением ГНАУ 258 от 16.12.11? Или у Вашего ФОПа лицензия на утилизацию мусора? Если лицензия и спец.отведённое место для сбора, размещения, хранения, утилизации отходов - тогда действительно плательщик экологии.
VOA
Цитата(Galia-ua @ Jan 15 2012, 12:39 PM) *
Так получаеется, что если договор между Арендодателем и Водоканалом, а в договоре аренды все платежи платит Арендодатель, значит я, арендатор - не плательщик налога на воду? И регистрироваться нигде не надо? и деку подавать не надо?

Ну так сбор же платится с куба воды, а если у Вас нет объёма зафиксированного, то как Вы можете рассчитать сбор?
Хохлушка
У него газовый котел и прямой договор с Львовгазом.Куда здесь отбиваться? Тем более,что я его спрашивала.
VOA
Цитата(Хохлушка @ Jan 15 2012, 12:48 PM) *
У него газовый котел и прямой договор с Львовгазом.Куда здесь отбиваться? Тем более,что я его спрашивала.

А, так Вы о стационарном источнике. Тогда - да, хотя некторые пробовали отбиваться решением суда из этой ветки http://chp.com.ua/forums/index.php?showtopic=14589 Там речь идёт о мощности в 50 МВт. Хотя я лично тоже считаю, что от экологии при газовм котле трудно отмахаться. Проще копеечный сбор уплатить за выбросы. Там даже пустышки могут быть, если мало кубов сжигать топлива.
surprise
Цитата(VOA @ Jan 15 2012, 01:59 PM) *
А, так Вы о стационарном источнике. Тогда - да, хотя некторые пробовали отбиваться решением суда из этой ветки http://chp.com.ua/forums/index.php?showtopic=14589 Там речь идёт о мощности в 50 МВт. Хотя я лично тоже считаю, что от экологии при газовм котле трудно отмахаться. Проще копеечный сбор уплатить за выбросы. Там даже пустышки могут быть, если мало кубов сжигать топлива.

Вернемся к воде,господа.Вот цитата Белоцирковской Р. с форума выложенная выше VOA
Знаєте перший суд в житті років 12 тому я виграла ,як раз у екологів ,які заставляли нас , виробників меблів, платити за відходи ( тирсу ) і за викиди газу із побутового котла це дійсно в суді було дуже смішно.
І тому я раджу всім кому зараз смішно з іїх усних вимог , попросити написати ці вимоги письмово і тоді коли покладете їх аргументи на законодавство україни смішно стане не тільки вам а і їм.
Знаєте ви всі дуже серьозно відноситесь до їх хворих уяв ,а на них просто треба реагувати так- "напишіть будь-ласка письмово те ,що ви від мене хочете" і знаєте із практики у 99 відсотках випадків більше не звертаються.
Хоть ее многие и критикуют,но путь решения проблемы она предлагает правильный.
surprise
Интересно почитать еще и здесь
http://club.dtkt.com.ua/read.php?13,644016,page=2
пара цитат
328.7. Плательщики сбора представляют одновременно с налоговыми декларациями органам государственной налоговой службы копии разрешения на специальное водопользование, договоры на поставку воды и статистическую отчетность об использовании воды.
326.2. Збір обчислюється виходячи з фактичних обсягів використаної води (підземної, поверхневої, отриманої від інших водокористувачів) водних об’єктів з урахуванням обсягу втрат води в їх системах водопостачання, встановлених у дозволі на спеціальне водокористування, лімітів використання води, ставок збору та коефіцієнтів.

За обсяги води, переданої водокористувачем — постачальником іншим водокористувачам без укладення з останніми договору на поставку води, збір обчислюється і сплачується таким водокористувачем — постачальником.
думайте сами,решайте сами-иметь или не иметь.
surprise
Самое интересное здесь- на сайте налоговой
http://www.sta.gov.ua/control/uk/publish/a...p;cat_id=112880
У разі, якщо між підприємством-орендарем та підприємством-орендодавцем укладено договір про поставку води, то платником збору за спеціальне використання водних ресурсів є орендар.

Відповідно до норм п.3.5 розділу ІІІ Інструкції №231/539/118/219 підприємство-орендодавець, яке отримало дозвіл на спеціальне водокористування та здійснює передачу води іншим водокористувачам, зобов‘язано щороку до 20 січня подати органам ДПС перелік підприємств-водокористувачів, доведених лімітів на використання води та джерел водопостачання.
Запитання:

Чи є платником збору за водокористування суб’єкт господарювання, у разі використання води для задоволення санітарно-гігієнічних потреб?

Відповідь:

Пунктом 4.8 Інструкції про порядок обчислення i справляння збору за спеціальне водокористування в частині використання води, затвердженої спільним наказом Міністерства фінансів України, Державної податкової адміністрації України, Міністерства економіки України, Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України від 01.10.99 №231/539/118/219, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 19.10.99 за №711/4004 (із змінами і доповненнями, далі - Інструкція) передбачено, що за воду, яка використовується для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення, в тому числі для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності та громадян - суб'єктів підприємницької діяльності; збір не справляється.

Якщо поряд з цим вода використовується у виробничих та технологічних процесах, то збір справляється на загальних підставах. При цьому, необхідно звернути увагу на п.4.5 Інструкції, згідно з яким при одночасному використанні води для власних потреб і потреб об'єктів соціально-культурного призначення, житлово-комунального господарства (за винятком обсягів, переданих населенню) збори обчислюються за весь обсяг використаної води.
Збір за спеціальне використання водних ресурсів не справляється за воду, яка використовується для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення, в тому числі для задоволення винятково власних питних і санітарно-гігієнічних потреб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності та громадян — суб’єктів підприємницької діяльності (п.4.8 Інструкції №231).
natalya_
"Самое интересное здесь- на сайте налоговой

Запитання:

Чи є платником збору за водокористування суб’єкт господарювання, у разі використання води для задоволення санітарно-гігієнічних потреб?

Відповідь:

Пунктом 4.8 Інструкції ...передбачено, що за воду, яка[b] використовується для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення, в тому числі для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності та громадян - суб'єктів підприємницької діяльності; збір не справляється."

это вы смотрите где? в Базе до 01.01.12?
Там действительно такое было:

27.01
• Діє до 01.01.2011 Чи є СГ платником збору за водокористування, у разі використання води для особистого споживання працівниками, а також у санвузлах, рукомийниках, душових кабінах та для забезпечення відповідного санітарно-гігієнічного стану перелічених приміщень та робочих місць працівників?
• Коротка відповідь : Суб’єкт господарювання, який використовує воду виключно для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб (тобто використовує воду для особистого споживання працівниками, а також у санвузлах, рукомийниках, душових кабінах та для забезпечення відповідного санітарно-гігієнічного стану перелічених приміщень та робочих місць працівників), не є платником збору за спеціальне використання водних ресурсів.

Но теперь (с 1.01.12) поменялось: 2755 Чи є платником збору за спеціальне водокористування СГ, у разі використання води лише для задоволення власних питних та санітарно-гігієнічних потреб?
• Коротка відповідь : Діє з 01.01.2011. Суб’єкт господарювання, що використовує воду лише для задоволення власних питних та санітарно-гігієнічних потреб є платником збору за спеціальне водокористування.

вот так. sad.gif
Jane-Jane
Я полезла искать декларации по воде:
Збір за спеціальне використання вод (наказ ДПАУ від 24.12.2010 № 1009)
Податкова декларація збору за спеціальне використання води для потреб гідроенергетики (з додатком до Декларації - Перерахунок податкового зобов'язання збору за спеціальне використання води для потреб гідроенергетики) - не наше
Податкова декларація збору за спеціальне використання поверхневих вод для потреб водного транспорту (крім стоянкових та службово-допоміжних суден) (з додатком до Декларації - Перерахунок збору за спеціальне використання поверхневих вод для потреб водного транспорту) не наше
Податкова декларація збору: за спеціальне використання поверхневих та підземних вод; за спеціальне використання поверхневої води теплоелектростанціями з прямоточною системою водопостачання; за спеціальне використання поверхневих і підземних вод житлово-комунальними підприємствами; за спеціальне використання води, яка входить виключно до складу напоїв; за спеціальне використання поверхневих і підземних вод для потреб рибництва; за спеціальне використання кар'єрної, шахтної, дренажної води (з додатком до Декларації - Перерахунок податкового зобов'язання збору: за спеціальне використання поверхневих та підземних вод; за спеціальне використання поверхневої води теплоелектростанціями з прямоточною системою водопостачання; за спеціальне використання поверхневих і підземних вод житлово-комунальними підприємствами; за спеціальне використання води, яка входить виключно до складу напоїв; за спеціальне використання поверхневих і підземних вод для потреб рибництва; за спеціальне використання кар'єрної, шахтної, дренажної води) - оно?

Может еще есть?
Какую народ вообще сдавал?
СПД Сергей
РОЗДІЛ XVI. ЗБІР ЗА СПЕЦІАЛЬНЕ ВИКОРИСТАННЯ ВОДИ

Стаття 323. Платники збору

323.1. Платниками збору є водокористувачі - суб'єкти
господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх
філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи
без утворення юридичної особи (крім бюджетних установ), постійні
представництва нерезидентів, а також фізичні особи - підприємці,
які використовують воду, отриману шляхом забору води з водних
об'єктів (первинні водокористувачі) та/або від первинних або інших
водокористувачів (вторинні водокористувачі), та використовують
воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.

Где тут написано, что мы плательщики? smile.gif

324.4. Збір не справляється:

324.4.1. за воду, що використовується для задоволення питних
і санітарно-гігієнічних потреб населення (сукупності людей, які
знаходяться на даній території в той чи інший період часу,
незалежно від характеру та тривалості проживання, в межах їх
житлового фонду та присадибних ділянок);

324.4.2. за воду, що використовується для протипожежних
потреб;

324.4.3. за воду, що використовується для потреб зовнішнього
благоустрою територій міст та інших населених пунктів;

324.4.4. за воду, що використовується для пилозаглушення у
шахтах і кар'єрах;

324.4.5. за воду, що забирається науково-дослідними
установами, перелік яких затверджується Кабінетом Міністрів
України, для проведення наукових досліджень у галузі рисосіяння та
для виробництва елітного насіння рису;

324.4.6. за воду, що втрачена в магістральних та
міжгосподарських каналах зрошувальних систем та магістральних
водогонах;

324.4.7. за підземну воду, що вилучається з надр для усунення
шкідливої дії вод (підтоплення, засолення, заболочення, зсуву,
забруднення тощо), крім кар'єрної, шахтної та дренажної води, що
використовується у господарській діяльності після вилучення та/або
отримується для використання іншими користувачами;

324.4.8. за воду, що забирається для забезпечення випуску
молоді цінних промислових видів риби та інших водних живих
ресурсів у водні об'єкти;

324.4.9. за морську воду, крім води з лиманів;

324.4.10. за воду, що використовується садівницькими та
городницькими товариствами (кооперативами);

324.4.11. за воду, що забирається для реабілітації, лікування
та оздоровлення реабілітаційними установами для інвалідів та
дітей-інвалідів, підприємствами, установами та організаціями
фізкультури та спорту для інвалідів та дітей-інвалідів, які
засновані всеукраїнськими громадськими організаціями інвалідів
відповідно до закону.

324.5. Збір за спеціальне використання води для потреб
гідроенергетики не справляється з гідроакумулюючих електростанцій,
які функціонують у комплексі з гідроелектростанціями.

324.6. Збір за спеціальне використання води для потреб
водного транспорту не справляється:

324.6.1. з морського водного транспорту, який використовує
річковий водний шлях виключно для заходження з моря у морський
порт, розташований у пониззі річки, без використання спеціальних
заходів забезпечення судноплавства (попуски води з водосховищ та
шлюзування);

324.6.2. під час експлуатації водних шляхів стоянковими
(нафтоперекачувальні станції, плавнафтобази, дебаркадери, доки
плавучі, судна з механічним обладнанням та інші стоянкові судна) і
службово-допоміжними суднами та експлуатації водних шляхів річки
Дунаю.
кот
rolleyes.gif
Знаєте ви всі дуже серьозно відноситесь до їх хворих уяв ,а на них просто треба реагувати так- "напишіть будь-ласка письмово те ,що ви від мене хочете" і знаєте із практики у 99 відсотках випадків більше не звертаються.
Хоть ее многие и критикуют,но путь решения проблемы она предлагает правильный.
[/quote]
rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif Пользуюсь...только надо дать собеседнику ВЫГОВОРИТЬСЯ !!!..то есть в соглашательном ключе задать пару-тройку уточняющих вопросо,чтобы собеседник "вошел в РАЖ"и наговорил по-полной...а тогда уже и предложить сформулировать это на чистом(практически девственном)листе бумаги ВСЁ,о чем шел разговор...результат?...ступор... laugh.gif laugh.gif laugh.gif
YULIA 21
Будьте добры ответьте на вопрос, перечитала тему несколько раз так и не поняла, ФОП 2 группа арендую офис, получаю счет на оплату аренды, в счете расписано в том числе 3куб м за воду. Я что то кому то должна платить (кроме естественно арендадателю)и отчеты какитео сдавать? Всем большое спасибо.
surprise
Цитата(YULIA 21 @ Jan 23 2012, 08:44 PM) *
Будьте добры ответьте на вопрос, перечитала тему несколько раз так и не поняла, ФОП 2 группа арендую офис, получаю счет на оплату аренды, в счете расписано в том числе 3куб м за воду. Я что то кому то должна платить (кроме естественно арендадателю)и отчеты какитео сдавать? Всем большое спасибо.

Мой ответ - читай сообщение № 6.
YULIA 21
Ясно, будем ждать. Как я поняла я бегу впереди паравоза)
AlShep
Вариант: Есть ,например,ТзОВ.Сдаёт помещение для ЧП.В договоре указана только ОБЩАЯ сумма оплаты за аренду.ЧП перечисляет ТзОВ,ТзОВ само платит за всё.Проще пареной репы,даже если ТзОв на ЕН 5% или 3%.
Хохлушка
Сдают отчеты и платят только те,у кого прямые договора с водоканалами.Налоговая по таким договорам и будет отслеживать.
AlShep
Цитата(Хохлушка @ Jan 23 2012, 08:41 PM) *
Сдают отчеты и платят только те,у кого прямые договора с водоканалами.Налоговая по таким договорам и будет отслеживать.

О чём и речь.Платит тот,с кем договор,но,никак не ЧП(если соблюдены правила,изложенные выше).
surprise
Лед тронулся (дело к весне всетаки )
http://fortetsya.org.ua/news/3707-2012-02-09-13-00-48
законопроект К. Ляпіної та І.Горіної, реєстр. №9663 від 29.12.2012 р ЦИТАТА
19) статтю 323 доповнити пунктом 323.2 такого змісту:
“323.2. Не є платниками збору водокористувачі, які використовують воду виключно для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення (сукупності людей, які знаходяться на даній території в той чи інший період часу, незалежно від характеру та тривалості проживання, в межах їх житлового фонду та присадибних ділянок), у тому числі для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб юридичних осіб, а також фізичних осіб – підприємців та платників єдиного податку.
Для цілей цього розділу під терміном “санітарно-гігієнічні потреби” слід розуміти використання води для пиття, використання в туалетних, душових, ванних кімнатах і умивальниках та використання для утримання приміщень у відповідному санітарно-гігієнічному стані”;
20) підпункт 324.4.1 пункту 324.4 статті 324 доповнити словами
“в тому числі для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, а також юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, які застосовують спрощену систему оподаткування, встановлену цим Кодексом”;
latim
Цитата(surprise @ Feb 9 2012, 03:29 PM) *
“323.2. Не є платниками збору водокористувачі, які використовують воду виключно для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення (сукупності людей, які знаходяться на даній території в той чи інший період часу, незалежно від характеру та тривалості проживання, в межах їх житлового фонду та присадибних ділянок), у тому числі для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб юридичних осіб, а також фізичних осіб – підприємців та платників єдиного податку.
Для цілей цього розділу під терміном “санітарно-гігієнічні потреби” слід розуміти використання води для пиття, використання в туалетних, душових, ванних кімнатах і умивальниках та використання для утримання приміщень у відповідному санітарно-гігієнічному стані”;
20) підпункт 324.4.1 пункту 324.4 статті 324 доповнити словами
“в тому числі для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, а також юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, які застосовують спрощену систему оподаткування, встановлену цим Кодексом”;

А что, когда кодекс согласовывали, не могли сразу по-человечески сформулировать.
Маразм полный. Платим за воду раз, потом платим за то что ей "специально" пользуемся.
Понятно что те кто воду использует для питья и санитарных нужд, и те кто рыбу разводит, совершенно разные в принципе.
В своем доме воду из крана попил - одна цена, а на работе уже другая.
Зачем нам Европа нам лучше в Африку.

surprise
Цитата(latim @ Feb 14 2012, 05:21 PM) *
А что, когда кодекс согласовывали, не могли сразу по-человечески сформулировать.
Маразм полный. Платим за воду раз, потом платим за то что ей "специально" пользуемся.
Понятно что те кто воду использует для питья и санитарных нужд, и те кто рыбу разводит, совершенно разные в принципе.
В своем доме воду из крана попил - одна цена, а на работе уже другая.
Зачем нам Европа нам лучше в Африку.

И я того же мнения.
ffatka
Цитата(surprise @ Feb 14 2012, 06:05 PM) *
И я того же мнения.

Точно!
ffatka
Помогите разобраться, совсем запуталась(
Если договор с Водоконалом оформлен на человека (не предприниматель), то он не является плательщиком водосбора
в договоре 2 разных адреса юр.место проживания и фактический - адрес нахождения помещения (объект)
но объект (где находятся счетчики) - это помещение где ведется госп.деятельность (розничная торговля) с февраля месяца этого года это помещение сдается в аренду и деятельность этот человек не ведет, как быть? если в налоговой говорят что как хотите, но в этом помещении госп.деятельность ведут воду значит используют платите, как поступить правильно?

Спасибо за помощь!
surprise
Свежак от 28.02.2012 г. N 5847/15-2117 ГОСУДАРСТВЕННАЯ НАЛОГОВАЯ СЛУЖБА УКРАИНЫ письмо
Об особенностях взимания в 2012 году сбора за специальное использование воды
http://www.profiwins.com.ua/ru/letters-and.../2736-5847.html
В случае неуплаты сбора или уплаты его в неполном объеме плательщиками сбора в течение шести месяцев органы государственной налоговой службы подают сведения о таких плательщиках сбора в органы, выдающие разрешения на специальное водопользование, для принятия по ним мер в соответствии с законом, а именно отмену разрешения (п . 328.6 ст. 328 Налогового кодекса).
также смотри сообщ. №38 -вішеупомянутій законопроект принят в первом чтении.
Игорь Алексеевич
Цитата(димас @ Jan 14 2012, 03:33 PM) *

Меня тоже интересует данный вопрос. Только просьба не писать, что кто-то спешит впереди паровоза. Интересуют ответы, кто реально знает с чего надо начинать. Договор с водоканалом заключён. Притом если за квартал у меня израсходовано всего 6 куб. воды, то думаю, что там не будут налоги в тыс.грн., а вот штраф налоговики выставят по полной программе, а потом ещё с проверкой придут.
surprise
Цитата(Игорь Алексеевич @ Mar 19 2012, 09:46 PM) *
Меня тоже интересует данный вопрос. Только просьба не писать, что кто-то спешит впереди паровоза. Интересуют ответы, кто реально знает с чего надо начинать. Договор с водоканалом заключён. Притом если за квартал у меня израсходовано всего 6 куб. воды, то думаю, что там не будут налоги в тыс.грн., а вот штраф налоговики выставят по полной программе, а потом ещё с проверкой придут.

Если не хотите бежать впереди паровоза и стать платником сбора на специальное использование воді,начните с того что получите в органах местной власти разрешение на специальное водопользование и после этого платите на здоровье и декларации подавайте соответственно.(оно вам надо?)
Игорь Алексеевич
Цитата(surprise @ Mar 20 2012, 11:17 AM) *
Если не хотите бежать впереди паровоза и стать платником сбора на специальное использование воді,начните с того что получите в органах местной власти разрешение на специальное водопользование и после этого платите на здоровье и декларации подавайте соответственно.(оно вам надо?)

Вы предлагаете не платить? Сейчас в законе указано - платить. ВР только в первом чтении приняла поправки к закону, о освобождении ЕН от оплаты за воду. Когда будет принят закон в целом не известно.
Поэтому я реально спрашиваю СПД, с чего надо начинать. Всё равно после 01 апреля начнут все готовиться к сдаче данной декларации за квартал. Я обращался в налоговую - надо платить, писал О. Продан - ответ тоже пока надо платить, если ВР не примет поправки к Закону.

Чи входить до складу єдиного податку плата за використання води?

Здрастуйте, Оксана! Я - платник єдиного податку на ІІ групі, види діяльності: надання послуг перукарнями та салонами краси та здавання в оренду власного нерухомого майна. У мене укладено договір з Міським водоканалом на постачання води до моїх перукарень. Чи потрібно мені сплачувати окремо податок за використання води або будь-який інший збір чи податок крім єдиного податку?

Завчасно дякую за відповідь.

Доброго дня, збір за використання води не включений до суми єдиного податку, тому за воду на даний момент Вам необхідно платити окремо, але в Верховній Раді України знаходиться Законопроект № 9789 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення податкового регулювання», яким передбачено звільнення від сплати збору за використання води спрощенці, які використовують воду для власних санітарно-гігієнічних потреб.

З повагою, Дмитро Куценко

Юрист Всеукраїнського об’єднання

Малого та середнього бізнесу «Фортеця»
surprise
Цитата(Игорь Алексеевич @ Mar 20 2012, 12:55 PM) *
Вы предлагаете не платить? Сейчас в законе указано - платить. ВР только в первом чтении приняла поправки к закону, о освобождении ЕН от оплаты за воду. Когда будет принят закон в целом не известно.
Поэтому я реально спрашиваю СПД, с чего надо начинать. Всё равно после 01 апреля начнут все готовиться к сдаче данной декларации за квартал. Я обращался в налоговую - надо платить, писал О. Продан - ответ тоже пока надо платить, если ВР не примет поправки к Закону.

Чи входить до складу єдиного податку плата за використання води?

Здрастуйте, Оксана! Я - платник єдиного податку на ІІ групі, види діяльності: надання послуг перукарнями та салонами краси та здавання в оренду власного нерухомого майна. У мене укладено договір з Міським водоканалом на постачання води до моїх перукарень. Чи потрібно мені сплачувати окремо податок за використання води або будь-який інший збір чи податок крім єдиного податку?

Завчасно дякую за відповідь.

Доброго дня, збір за використання води не включений до суми єдиного податку, тому за воду на даний момент Вам необхідно платити окремо, але в Верховній Раді України знаходиться Законопроект № 9789 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення податкового регулювання», яким передбачено звільнення від сплати збору за використання води спрощенці, які використовують воду для власних санітарно-гігієнічних потреб.

З повагою, Дмитро Куценко

Юрист Всеукраїнського об’єднання

Малого та середнього бізнесу «Фортеця»

Если у вас нет разрешения на спец.пользование водой,то и платить вам ничего не надо,иначе как вас потом наказать за не уплату(см. сообщ.выше)НКУ пишет,что вас надо лишить разрешения,а его у вас и так нет,Вот простая аналогия - ФЛП-единщики — плательщики лесного сбора с 01.01.2012 г.,но вы же за лес платить не собираетесь,а за воду вам сильно хочется,ну если хочется,кто же вам запретит.ПЛАТИТЕ,а я подожду,не буду бежать впереди паровоза,тем более что конечный срок подачи деки 10 мая.
http://kchp.com.ua/chastnuy-predprinimatel...1.2012-g-3.html
Кстати, перукарня использует воду для получения дохода,а я простой продавец и вода у меня только в туалете.(если,конечно, я там рыбу не заведу)
Ирина М
Цитата(surprise @ Feb 9 2012, 03:29 PM) *

Останній етап проходження: Проект не прийнято (13.03.2012) sad.gif
Я до сих пор не могу понять - по логике, я не есть платником податку(офис не арендую, договоров с водоканалом нет, воду покупаю , домашней не пользуюсь, податкова адреса- моя квартира) КАКОЙ НАЛОГ????

Единственно, пока не приняла решения, сдавать пустышкой эту деку или написать письмо, что я не являюсь
платником цього податку. больше склоняюсь к первому варианту- хотя мозги просто сопротивляются этому маразму. blink.gif

Форумчане, подскажите, стоит ли сдавать пустышку?
VOA
Никого не агитирую, но я - письма отнесу. Кроме того, на бухгалтер911 читала, что некоторые в прошлом году понесли по экологии пустышки, так их налоговики заставили там цифры рисовать и налог платить.
Ирина М
Цитата(VOA @ Mar 20 2012, 03:28 PM) *
Никого не агитирую, но я - письма отнесу. Кроме того, на бухгалтер911 читала, что некоторые в прошлом году понесли по экологии пустышки, так их налоговики заставили там цифры рисовать и налог платить.

Спасибо ВОА rolleyes.gif
, Наверно так и я сделаю, письмецом. А то ваше прошлогоднее еще катит?
Сгл разд .... НК я не явл плательщиком... ( где-то вверху ссылка)

А вот и НОВЫЕ ВЕЯНИЯ ВР сегодня "покращила" еще нашу жизнь.
324.4.12. за воду, що використовується для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності та фізичних осіб - суб’єктів підприємницької діяльності».
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webpro...mp;pf3511=42822

Так же приняты к рассмотрению еще 3 закона об НДС, НДФЛ,екологическом налоге,ЕН

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webpro...mp;pf3511=42822 Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо вдосконалення деяких норм до Податкового кодексу України)

Проект Закону про внесення змін до статті 324 Податкового кодексу України (щодо зборів за спеціальне використання води) http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webpro...mp;pf3511=42842

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування податком на доходи фізичних осіб) http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webpro...mp;pf3511=42821

изменения по ЕСВ(принят в первом чтении)
-пока не могу найти ссылку- слушала вегодня на ВР доклад Надраги и чечетовы приняли поправки к ЕСВ большинством
Ирина М
Цитата(Ирина М @ Mar 20 2012, 03:59 PM) *
изменения по ЕСВ(принят в первом чтении)
-пока не могу найти ссылку- слушала вегодня на ВР доклад Надраги и чечетовы приняли поправки к ЕСВ большинством

Нашла.Проект Закону про внесення зміни до статті 8 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо переліку осіб, які сплачують єдиний внесок)
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webpro...mp;pf3511=42802

Что самое интересное- своими ушами слышала !!!!!!
принят в первом чтении, насколько помню проголосовали 250 чел и закон принят в первом чтении, его даже не рассматривали, только Ляпина возмутилась и Сухой что- то слабо повозмущался, что типа никакой логики в поправкх к закону не вижу. И все. Приняли поправки большинством..
А на сайте рады написано принят к ознакомлению. sad.gif

Одно из двух: либо сознательно на сайте ВР
не изменили формулировку, либо и туда уже проффесора добрались
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2026 IPS, Inc.