Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: ЕН 3 группа
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Налогообложение > Упрощенная система налогообложения
oksamit07
Подскажите! Если предприниматель 3 группы работает по договору комисии, что у него будет доходом: вся сумма или только комисионное вознаграждение? С какой суммы платить 5%? Налоговая ответить не может. Спасибо!
Entrepreneur & K
Цитата(oksamit07 @ Jan 4 2012, 09:41 PM) *
Подскажите! Если предприниматель 3 группы работает по договору комисии, что у него будет доходом: вся сумма или только комисионное вознаграждение? С какой суммы платить 5%? Налоговая ответить не может. Спасибо!


Налоговая служба трактует договора комиссии так:

Цитата
7. Що є доходом для платника єдиного податку, у разі надання ним послуг, виконання робіт за посередницькими договорами?

Відповідно до п. 292.4 ст. 292 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями, у разі надання суб’єктами господарювання (як фізичною особою-підприємцем, так і юридичною особою), що застосовують спрощену систему оподаткування, послуг (виконання робіт) за договорами доручення (які застосовуються згідно з главою 68 Цивільного кодексу України (ЦКУ)), транспортного експедирування (які застосовуються згідно з главою 65 ЦKУ, ст. 316 Господарського кодексу України (ГKУ)) або за агентськими договорами (які застосовуються згідно зі ст. 297 ГKУ), доходом є лише сума їх винагороди як повіреного (агента). А кошти або вартість майна, що можуть надходити платнику єдиного податку як повіреному або агенту в межах договорів доручення, транспортного експедирування або агентських договорів, у його доходах не враховуються.
Необхідно звернути увагу, що вищезазначений перелік посередницьких договорів, за якими доходом платників єдиного податку є лише сума їх винагороди як повіреного (агента) – є виключним.
Тому, виходячи з норм п. 292.4 ст. 292 ПКУ, у разі надання суб’єктами господарювання, що застосовують спрощену систему оподаткування, послуг (виконання робіт) за іншими посередницькими договорами, (тобто окрім договорів доручення, транспортного експедирування або агентських договорів), наприклад, договорами комісії, платник єдиного податку повинен віднести до свого доходу не тільки суму винагороди, а й усю суму коштів або вартість майна, що надходять йому як посереднику (комісіонеру) за цими договорами.


Хотя, когда-то, облагали только вознаграждение комиссионера. Может юристы смогут побороться.
VOA
А посредничество на ЕН не запрещено с НГ?
Entrepreneur & K
Цитата(VOA @ Jan 6 2012, 12:28 AM) *
А посредничество на ЕН не запрещено с НГ?

Смотря какое посредничество.
VOA
Не мои виды деятельности, поэтому не компетентна.
Nota Bene
интересут вот ещё такой вопрос:
на 3 группе ЕН ЕСВ минимальный или если поступлений больше, чем мин зарплата, то 34.7% от поступлений а не 34.7% от мин зарплаты?
Jane-Jane
какой хотите, но не ниже минимального
Nota Bene
Цитата(Jane-Jane @ Jan 6 2012, 02:37 PM) *
какой хотите, но не ниже минимального

Спасибо огромное, сейчас ещё в нашем ПФ уточнила. Тоже самое сказали:"Забудьте про группы (для ПФ они НЕ существуют), платите ЕСВ не ниже минимального. Ну , ЕСЛИ ХОТИТЕ, больше". Шутники... unsure.gif
Valeriya_A

Налоговая служба трактует договора комиссии так:По договораму комісії, платник єдиного податку повинен віднести до свого доходу не тільки суму винагороди, а й усю суму коштів або вартість майна, що надходять йому як посереднику (комісіонеру) за цими договорами.

Помогите разобраться: у комиссионера на 3 группе ЕН торговля ,( комитент- юр.лицу на ОС) оборот 3 млн.грн за год
Какие платим налоги: 5% ЕН -150000 грн и ЕСВ 34,7%-1041000грн за год ?
Яло
Ой, Вы бы хоть сюда глянули - хоть одним глазком: http://chp.com.ua/newspaper-news/item/1570...ley-v-2012-godu
Вас же ж не выпустят из ПФ после того, как Вы им стока денех отсыплете.
Valeriya_A
благодарю за ответ
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2024 IPS, Inc.