Я зареєстрований як приватний підприємець на єдиному податку, пишу програмне забезпечення. Досі працював з українськими замовниками, а хочеться і з закордонними.

Прочитав у книженції з "бібліотеки приватного підприємця", що маю право на ведення зовнішньоекономічної діяльності (ура!) але потрібно реєструватись у митниці (ов-ва!), бо лише після цього матиму право на "митне оформлення товарів та інших предметів у будь-якоми митному режимі" (маячня якась). Яке в мене митне оформлення, чого - бітів-байтів та грошей, що надходитимуть?

Коли я спробував задати таке ж питання (з приводу аутсорсингу) у відділі консультацій податкової, мені сказали що потрібно додавати у свідоцтво єдиного податку ще один вид діяльності (ту саму зовнішньоекономічну), отримувати ще якийсь дозвіл і додатково здавати ще якісь звіти. Виникло враження, що вони не дуже самі розуміють що треба робити, бо вся розмова тривала хвилину-дві, а коли я спробував розпитувати подробиці мені підсунули якусь газету, мовляв, сам читай - там усе написано.

В той же час в інтернеті люди з практичним досвідом пишуть, що зовнішньоєкономічних дозволів не мають, і діяльність така у свідоцтво про сплату єдиного податку не внесена.

Підкажіть, будь-ласка, що треба зробити аби працювати з іноземними замовниками не порушуючи їхнього (депутатьского) українського дебільного законодавства.

Рахунок у банку - лише гривневий, дозволу на зовнішньоекономічну діяльність - нема.

Буду щиро вдячним.