Цитата(Cfif80 @ Aug 18 2011, 02:48 PM)

Здравствуйте форумчане!HELP PLEASE! Я ЧП на едином!Ситуация такова: 3 и 4 квартал 2010 года добровольно-принудительные "пожертвования" я в ПФ не платил! Персонификацию с боем сдал со своими ,а не с ихними цифрами(ЕН 180 значит 75,60 весь год)! Январь , февраль, март работал и платил!Потом начал закрываться! Налоговая проверила все нормально! А вот ПФ нет!! Сегодня пришел говорят долг и отчет сдан с ошибками!Ну в отчете понятно для них циферки неправильные!И долг понятно какой!Как вести себя дальше?
P.S. Хохлушка пожалуйста не отвечай!!!
Спочатку напишіть заяву в управління ПФУ , коли відмовлять до суду зразки тут.
Начальнику ПФУ
В м. __________________
Т. ______________
З зв’язку з тим, що я, фізична особа-підприємець ________________________, за, знаходився на єдиному податку, тому всі внески сплачувались згідно Указу Президента України від 03.07.1998, № 727/98 "Про спрощену систему оподаткування , обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва" :
Ст.2. Суб'єкт підприємницької діяльності - фізична особа, яка сплачує єдиний податок, звільняється від обов'язку нарахування, відрахування та перерахування до державних цільових фондів зборів, пов'язаних з виплатою заробітної плати працівникам, які перебувають з ним у трудових відносинах, включаючи членів його сім'ї.
Суб'єкт підприємницької діяльності - фізична особа сплачує єдиний податок щомісяця не пізніше 20 числа наступного місяця на окремий рахунок відділень Державного казначейства України.
Відділення Державного казначейства України наступного дня після надходження коштів перераховують суми єдиного податку у таких розмірах:
до місцевого бюджету - 43 відсотки;
до Пенсійного фонду України - 42 відсотки;
на обов'язкове соціальне страхування - 15 відсотків (у тому числі до Державного фонду сприяння зайнятості населення - 4 відсотки) для відшкодування витрат, які здійснюються відповідно до законодавства у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, а також витрат, зумовлених народженням та похованням.
Ст.6. Суб'єкт малого підприємництва, який сплачує єдиний податок, не є платником таких видів податків і зборів (обов'язкових платежів):
… збору на обов'язкове соціальне страхування;
Тобто платежі за весь період, коли я був на єдиному податку оплачувались через Державне казначейство України та централізовано направлялись державою до Фонду .
Тому для перевірки надходження до Фонду коштів за мене в заяві від 23.06.2010 р. була надіслана копія Довідки з ДПІ м. Сєвєродонецька від 14.06.2010 р. № 466/19-037 сплати єдиного податку за 2007 р., що і є згідно Указу Президента України оплатою збору на обов’язкове державне пенсійне страхування.
Інших документів ,що підтверджують дані розрахунків , пов’язаних з нарахуванням та сплатою страхових внесків та інших платежів до Пенсійного фонду України у мене відповідно законодавства України не може бути бо мною ведеться спрощений бухгалтерський облік та подається податкова звітність відповідно до законодавства для суб’єктів підприємницької діяльності –фізична особа платник єдиного податку , а нею не передбачено вести розрахунково-платіжні відомості чи ще якісь документи .
Тому що виключно для суб’єктів підприємницької діяльності –юридичних осіб, підприємств та організацій встановлено ст.2 та 9 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», що цей Закон поширюється на всіх юридичних осіб, створених відповідно до законодавства України, які зобов'язані вести бухгалтерський облік та подавати фінансову звітність згідно з законодавством та встановлено ,що підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, які фіксують факти здійснення господарських операцій.
Та пунктом 3 статті 2 цього закону визначено ,що суб'єкти підприємницької діяльності, яким відповідно до законодавства надано дозвіл на ведення спрощеного обліку доходів і витрат, ведуть бухгалтерський облік і подають фінансову звітність у порядку, встановленому законодавством про спрощену систему обліку і звітності.
Пунктом 4 ст.11 ЗУ «Про державну підтримку малого підприємництва» вказано ,що
« … Спрощена система оподаткування, бухгалтерського обліку та звітності може застосовуватися поряд з діючою загальною системою оподаткування, бухгалтерського обліку та звітності, передбаченою законодавством, на вибір суб'єкта малого підприємництва».
Статтею 5 та 11 Закону України «Про державну підтримку малого підприємництва» встановлено , що для суб'єктів малого підприємництва в порядку, встановленому законодавством України, може застосовуватися спрощена система оподаткування бухгалтерського обліку та звітності, яка передбачає: застосування спрощеної форми бухгалтерського обліку та звітності. Та передбачено ,що порядок ведення спрощеної системи бухгалтерського обліку та звітності визначається Кабінетом Міністрів України. Та підпунктом 4 пункту 6 Указу Президента України «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва» визначено ,що порядок ведення спрощеного обліку та звітності суб'єктами малого підприємництва відповідно до цього Указу затверджується Міністерством фінансів України.
Відповідно до вищезазначеного мною зроблено вибір працювати за спрощеною системою оподаткування обліку та звітності у відповідності до Указу Президента України «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва» на якій я працюю та для неї Указом Президента Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва» та Кабінетом Міністрів України визначено такий порядок ведення спрощеної системи бухгалтерського обліку та звітності.
Постановою КМУ від 26 вересня 2001 р. N 1269 «Про затвердження Порядку ведення книги обліку доходів і витрат»
« Книга обліку доходів і витрат (далі - книга) ведеться суб'єктами підприємницької діяльності - фізичними особами, оподаткування доходів яких здійснюється згідно із законодавством з питань оподаткування суб'єктів малого підприємництва (у тому числі шляхом отримання свідоцтва про сплату єдиного податку)».
Відповідно до пп.8 п.4 Указу Президента Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва»
« Форма книги обліку доходів та витрат, що підлягають оподаткуванню відповідно до цього Указу, і порядок її ведення суб'єктами малого підприємництва, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, встановлюються Державною податковою адміністрацією України».
Крім того у мене немає обов’язку мати інші документи ніж передбачено спрощеною системи бухгалтерського обліку та звітності.
Тому , прошу видати мені довідку про відсутність заборгованості по пенсійним державним зборам, та зняти мене з обліку в управлінні ПФУ м. Сєвєродонецька на підставі сплати через Державне казначейство України та централізованого направлення державою до Фонду частки єдиного податку.
«Довідка про відсутність заборгованості по податках, зборах (обов'язкових платежах)» ф. № 22-ОПП видана мені ДПІ м. ________________ дійсна до _____________ р., тому прошу негайно видати довідку про відсутність заборгованості по пенсійним державним зборам для проведення реєстраційних дій про припинення моєї підприємницької діяльності в управлінні ПФУ м. Сєвєродонецька.
___________________ ____________
До _______________ окружного адміністративного суду
__________________________ тел._____________
Відповідач: Управління ПФУ у м.______________________________ ,
органу державної влади відповідно до
вул. _____________________ м.______________
__________________ області ,
тел. ______________________
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про зобов'язання відповідача ,суб'єкта владних повноважень , управління ПФУ у м._____________________ вчинити певні дії , а саме: зняти мене, ПП___________________________________ з обліку в управлінні ПФУ м. ____________________, як платника збору на загальнообов'язкове пенсійне страхування та видати довідку про відсутність у мене заборгованості по сплаті збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування як платнику збору на загальнообов'язкове пенсійне страхування відповідно до норм п.2 ,пп.8 п.4 та п.6 Указу Президента України від 03.07.1998, № 727/98 "Про спрощену систему оподаткування , обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва".
Я , _________________________________________________________________, приватний підприємець , Свідоцтво про державну реєстрацію Серія ________ №______________ від _________________ , та платник єдиного податку у відповідності до Свідоцтва про сплату єдиного податку на 2010р. Серія _________ №______________________від _________________ згідно з Указом Президента України від 03.07.1998, № 727/98 "Про спрощену систему оподаткування , обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва" був платником збору на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування в ПФУ до “____”____________ 2011р. моменту припинення мною державної реєстрації, фізичної особи-підприємця , як суб'єкта господарської діяльність звернувся до управління ПФУ у м._________________ , як органу державної влади України з вимогою видати мені довідку про відсутність заборгованості по збору на загальнообов'язкове пенсійне страхування та зняти мене з обліку в управлінні ПФУ м. ______________________ на підставі сплати мною через Державне казночейство України та централізованого направлення державою до Фонду частки єдиного податку.
З вертаючись з заявою до Відповідача про надання мені довідки про відсутність заборгованості по збору на загальнообов'язкове пенсійне страхування та зняти мене з обліку в управлінні ПФУ м. ______________________, як платника збору на загальнообов'язкове пенсійне страхування фізичної особи-підприємця ________________________, за весь період починаючи з “____”___________ року з дня реєстрації підприємцем та до “____”__________ 201__р. до дати прийняття мною рішення про закриття підприємницької діяльності державному органу пояснював наступне , що я знаходився на єдиному податку, тому всі податки ,збори,обов'язкові платежі сплачувались згідно Указу Президента України від 03.07.1998, № 727/98 "Про спрощену систему оподаткування , обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва" :
Пункту .2. Суб'єкт підприємницької діяльності - фізична особа, яка сплачує єдиний податок, звільняється від обов'язку нарахування, відрахування та перерахування до державних цільових фондів зборів, пов'язаних з виплатою заробітної плати працівникам, які перебувають з ним у трудових відносинах, включаючи членів його сім'ї.
Суб'єкт підприємницької діяльності - фізична особа сплачує єдиний податок щомісяця не пізніше 20 числа наступного місяця на окремий рахунок відділень Державного казначейства України.
Відділення Державного казначейства України наступного дня після надходження коштів перераховують суми єдиного податку у таких розмірах:
до місцевого бюджету - 43 відсотки;
до Пенсійного фонду України - 42 відсотки;
на обов'язкове соціальне страхування - 15 відсотків (у тому числі до Державного фонду сприяння зайнятості населення - 4 відсотки) для відшкодування витрат, які здійснюються відповідно до законодавства у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, а також витрат, зумовлених народженням та похованням.
Пункту .6. Суб'єкт малого підприємництва, який сплачує єдиний податок, не є платником таких видів податків і зборів (обов'язкових платежів):
… збору на обов'язкове соціальне страхування;
Тобто платежі за весь період, коли я був на єдиному податку оплачувались через Державне казначейство України та централізовано направлялись державою до Фонду .
Інших документів ,що підтверджують дані розрахунків , пов’язаних з нарахуванням та сплатою страхових внесків та інших платежів до Пенсійного фонду України у мене відповідно законодавства України не може бути бо мною ведеться спрощений бухгалтерський облік та подається податкова звітність відповідно до законодавства для суб’єктів підприємницької діяльності –фізична особа платник єдиного податку , а нею не передбачено вести розрахунково - платіжні відомості чи ще якісь документи .
Тому що виключно для суб’єктів підприємницької діяльності –юридичних осіб, підприємств та організацій встановлено ст.2 та 9 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», що цей Закон поширюється на всіх юридичних осіб, створених відповідно до законодавства України, які зобов'язані вести бухгалтерський облік та подавати фінансову звітність згідно з законодавством та встановлено ,що підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, які фіксують факти здійснення господарських операцій.
Та пунктом 3 статті 2 цього закону визначено ,що суб'єкти підприємницької діяльності, яким відповідно до законодавства надано дозвіл на ведення спрощеного обліку доходів і витрат, ведуть бухгалтерський облік і подають фінансову звітність у порядку, встановленому законодавством про спрощену систему обліку і звітності.
Пунктом 4 ст.11 ЗУ «Про державну підтримку малого підприємництва» вказано ,що
« … Спрощена система оподаткування, бухгалтерського обліку та звітності може застосовуватися поряд з діючою загальною системою оподаткування, бухгалтерського обліку та звітності, передбаченою законодавством, на вибір суб'єкта малого підприємництва».
Статтею 5 та 11 Закону України «Про державну підтримку малого підприємництва» встановлено , що для суб'єктів малого підприємництва в порядку, встановленому законодавством України, може застосовуватися спрощена система оподаткування бухгалтерського обліку та звітності, яка передбачає: застосування спрощеної форми бухгалтерського обліку та звітності. Та передбачено ,що порядок ведення спрощеної системи бухгалтерського обліку та звітності визначається Кабінетом Міністрів України. Та підпунктом 4 пункту 6 Указу Президента України «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва» визначено ,що порядок ведення спрощеного обліку та звітності суб'єктами малого підприємництва відповідно до цього Указу затверджується Міністерством фінансів України.
Відповідно до вищезазначеного мною зроблено вибір працювати за спрощеною системою оподаткування обліку та звітності у відповідності до Указу Президента України «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва» на якій я працюю та для неї Указом Президента Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва» та Кабінетом Міністрів України визначено такий порядок ведення спрощеної системи бухгалтерського обліку та звітності.
Постановою КМУ від 26 вересня 2001 р. N 1269 «Про затвердження Порядку ведення книги обліку доходів і витрат»
« Книга обліку доходів і витрат (далі - книга) ведеться суб'єктами підприємницької діяльності - фізичними особами, оподаткування доходів яких здійснюється згідно із законодавством з питань оподаткування суб'єктів малого підприємництва (у тому числі шляхом отримання свідоцтва про сплату єдиного податку)».
Відповідно до пп.8 п.4 Указу Президента Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва»
« Форма книги обліку доходів та витрат, що підлягають оподаткуванню відповідно до цього Указу, і порядок її ведення суб'єктами малого підприємництва, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, встановлюються Державною податковою адміністрацією України».
Крім того у мене немає обов’язку мати інші документи ніж передбачено спрощеною системи бухгалтерського обліку та звітності.
Відповідно до п.2.1.2 Статті 2. ЗУ № 2181-III "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами"від 21.12.2000,, який діяв до 01.01.2011р. та який є спеціальним законом з питань оподаткування, який установлює порядок погашення зобов'язань юридичних або фізичних осіб перед бюджетами та державними цільовими фондами з податків і зборів (обов'язкових платежів)»( далі Закон №2181 ) контролюючим органом - стосовно збору на обов'язкове державне пенсійне страхування визначені органи Пенсійного фонду України ( далі ПФУ ).
Відповідно до цього мене ,як платника збору на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування у складі єдиного податку зареєстровано в органі Пенсійного фонду України управлінні у м.__________________.
Тому я і звернувся до управління ПФУ у м.__________________ до контролюючого органу ПФУ відповідно до його повноважень встановлених ЗУ «Про збір на загальнообов’язкове пенсійне страхування» , п.2.1.2. Закону №2181 , саме як платник збору на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування у складі єдиного податку відповідно до норм п. 2 абз. 4 Указу Президента України від 03.07.1998, № 727/98 "Про спрощену систему оподаткування , обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва" , яким встановлено «У разі коли платник єдиного податку здійснює підприємницьку діяльність з використанням найманої праці або за участю у підприємницькій діяльності членів його сім'ї, ставка єдиного податку збільшується на 50 відсотків за кожну особу.
Тобто, сплативши збір на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування у складі єдиного податку, я не зобов'язаний сплачувати пенсійний внесок, так як їх сплата здійснюється у добровільному порядку відповідно до ст. 16 ЗУ «Про систему оподаткування» ,який дія до 01.01.2011р.
Відповідно ст. 47 Закону ВР України від 15.05.2003 № 755-IV "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» , якою встановлено «Порядок державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця за її рішенням» та у зв’язку з прийняттям мною рішення про закриття моєї підприємницької діяльності , вимагаю зняти мене з обліку в управлінні ПФУ м. _____________________ та видати довідку ПФУ про відсутність заборгованості платника податків на підставі того, що я як приватний підприємець весь період здійснення підприємницької діяльності знаходився на спрощеній системі оподаткування та не був платником пенсійних внесків, тому заборгованості у мене не може бути.
Але не зважаючи на вищезазначене Відповідачем було мені безпідставно відмовлено у зняти мене з обліку в управлінні ПФУ м. ____________________, як платника збору на загальнообов'язкове пенсійне страхування та відмовлено видати довідку ПФУ про відсутність заборгованості по сплаті збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування вимушений звернутися до суду з адміністративним позовом з вимогою від відповідача по справі, суб'єкта владних повноважень зняти мене з обліку в управлінні ПФУ м. ____________________, державному органі як платника збору на загальнообов'язкове пенсійне страхування та видати довідку ПФУ про відсутність заборгованості по сплаті збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування так як є платником виключно збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування у відповідності до норм Указу №727 та спрощеної системи оподаткування, перебуваючи платником єдиного податку та у його складі платником збору на обов'язкове державне пенсійне страхування, не зобов'язаний сплачувати пенсійний внесок.
На підставі вищезазначеного і керуючись п.2 ,пп.8 п.4 та п.6 Указу Президента Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва» ст.2 та 9 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», ст.5 та ч.4 ст.11 ЗУ «Про державну підтримку малого підприємництва» Постановою КМУ від 26 вересня 2001 р. N 1269 «Про затвердження Порядку ведення книги обліку доходів і витрат» п.2.1.2 Статті 2. ЗУ № 2181-III "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами"від 21.12.2000р., ст. 47 Закону ВР України від 15.05.2003 № 755-IV "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» та пп.2 п.4 ст.105 КАС України :
ПРОШУ:
1.прийняти адміністративний позов ;
2. зобов'язати відповідача ,суб'єкта владних повноважень , управління ПФУ у м._____________________ вчинити певні дії , а саме: зняти мене, ПП___________________________________ з обліку в управлінні ПФУ м. ____________________, як платника збору на загальнообов'язкове пенсійне страхування ;
3. зобов'язати відповідача , суб'єкта владних повноважень, управління ПФУ у м.___________________вчинити певні дії , а саме: видати мені ПП___________________________________, довідку про відсутність заборгованості по сплаті збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування як платнику збору на загальнообов'язкове пенсійне страхування відповідно до норм п.2 ,пп.8 п.4 та п.6 Указу Президента України від 03.07.1998, № 727/98 "Про спрощену систему оподаткування , обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва".
Додатки :
1. Копія заяви вх.№____________ від ______________ до відповідача по справі про зняття мене з обліку в управлінні ПФУ м. ____________________, як платника збору на загальнообов'язкове пенсійне страхування та про видачу довідку ПФУ про відсутність заборгованості по сплаті збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування -___ аркушів;
2. Копія відповіді відповідача №_____ від __________________ р. про відмову у знятті мене з обліку в управлінні ПФУ м. ____________________, як платника збору на загальнообов'язкове пенсійне страхування та про відмову видати довідку ПФУ про відсутність заборгованості по сплаті збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування- ____ аркушів;
3. Оригінал квитанції №____ від _______________ р. Про сплату судового збору у розмірі 3 грн.40коп. За подачу адміністративного позову-1 аркуш;
4.Адміністративний позов для відповідача -____ аркушів .
“___”_________________ 2011р. _________________