Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Не платил в ПФ...
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Налогообложение > Упрощенная система налогообложения
Fandoryn
Здравствуйте!
Помогите, пожалуйста! rolleyes.gif

Ситуация следующая:

в апреле 2011 зарегистрировался как ФОП.
Был только у госрегистратора (получил свидетельство) и в налоговой (становился на ЕН, 4ОПП, книга...).

через какое-то время из налоговой пришло письмо когда/куда/сколько платить.

ЕН исправно плачу. (86 грн. до 20 числа...)

в ПФ не был, ничего от них не получал, и ни разу не платил.

со следующего квартала перевожусь на "общие основания", тк деятельность пока не ведется и нет смысла платить 86 грн. ЕН и 333 грн. в ПФ.

Правильно ли я понимаю:
при регистрации у госрегистратора информация автоматически поступает и ПФ. А значит они насчитывают мне долг за период (май-сентябрь) и скорее всего пеню за неуплату, так?

какие варианты урегулирования вопроса с ПФ?

пытался говорить с ними по телефону - результат "0". Идти прямо к ним - хочу подготовиться сначала)

есть ли, в принципе, возможность как-то избежать выплаты этой суммы (333*5=1675грн + пеня wacko.gif ) ?!

возможно есть какие-то лазейки (например, должна быть какая-то "вимога" от ПФ и по истечение 10 дней может быть начислена пеня, или можно написать заявление с просьбой не засчитывать этот период в мой страховой стаж)...

если кто может хоть что-то подсказать - буду очень благодарен! smile.gif

Хохлушка
До конца года можно не платить.Главное чтобы в конце года не было долга.))Они и звонить не будут.До конца года нет и штрафа. Инвалиды и пенсионеры освобождены,остальные платят.
Fandoryn
Цитата(Хохлушка @ Aug 11 2011, 12:26 PM) *
До конца года можно не платить.Главное чтобы в конце года не было долга.))Они и звонить не будут.До конца года нет и штрафа. Инвалиды и пенсионеры освобождены,остальные платят.

Спасибо большое! уже полезная информация.

а на счет вариантов, о которых я говорил, не подскажете?
Хохлушка
Сейчас нет таких вариантов.Если Вы не инвалид или не пенсионер нужно платить.Есть правда группа юных экстремистов,которые не платят ЕСВ,а единый вообще платят на старые счета.)Но это не ко мне.Сейчас появилась их предводитель Белоцерковская на форуме.Это к ней.))) Вроде бы.))
Белоцерковская
Повага до себе і країни, це екстримізм? А що тоді не повага ?
Хохлушка
Для этого есть майдан.))Здесь рабочий форум. rolleyes.gif
Белоцерковская
На форумі люди висловлюють свої думки , і якщо платити на стьарі рахунки єдиний чи фіксований заборонено то якою нормою законодавства ? А повагою я називаю виконання законів України з обох боків і з боку громадянина , і з боку держави. Ну якщо держава у особі ВР та Президента приймає норми ,які двояко трактують обовязки підприємця а Податковий кодекс говорить , що якщо дві норми трактують по різному обовязки платника податків , то платник податків
на власний розсуд вибирає по якій нормі йому жити і його вибір трактується на його користь. Є підприємці які цього не знають і живуть як їм пропоную органи влади , бо ті зрозуміло хочуть грошей ,а є підприємці які розібрались у свої правах ц і жувуть по іншим нормам зверніть увагу Указу Президнента України ( що має силу закону) , що нічого не порушуючи дає їм право не платити мяко кажучи недотепний Єдиний соціальний внесок ( який потім розщепляючись попадає до кредитних спілок соціальних фондів , та на рахунок чорної діри у Ощадбанку ,яка ніким не контролюється ні КРУ ,ні податковою ,ні налядловою радою до Пенсійного фонду , просто органу ( зверніть увагу без слова України) , бо він не має жодної ознаки належності до держави України ... Є над чим подумати.
Хохлушка
На форуме люди помогают друг другу решать проблемы ,а не создавать новые.)) Вы не забывайте предупреждать,что следуя Вашим советам,человек вступает на тропу длительной войны со всеми контролирующими органами и потенциально втягивается в судебные многолетние тяжбы.Чтобы не создавалось иллюзии,что можно следовать Вашим советам безнаказанно.Те кто действительно занимаются бизнесом не всегда имеют желание проводить большую половину времени в разборкахс налоговой,написании тысячи жалоб и в судах.
Белоцерковская
Ми вже не ЖЛОБИ ,і нам не шкода ні часу ,ні грошей ,ні добрих справ для того щоби наші найманці зрозуміли,що виключно ми, громадяни , ВЛАДА в Україні .
І я хотіла би щоби кожен попробував так попіарились як я і написали за рік 1000 документів на загальне благо ,і щоб ними скористалиля тисячи людей.
Дивись і світ зміниться на краще .
Хохлушка
А те кто не пишут жалобы жлобы? ))
Белоцерковская
Ті хто не пише , просто ще не зрозуміли ,що єдиний захист це знання , гуртування і щедрість і ми їх чекаємо .
Хохлушка
А может это Вы не понимаете? Не понимаете,что кроме жалоб есть еще и обычная текучка.РАБОТА.Как знать? У каждого своя точка зрения.
EugeneK
Я не платил ни в прошлом году ни в этом.
Просто пришло письмо с пенсионного с расчетом оплаты за 2 последних квартала прошлого года (без штрафов и пени)
Любляна
Ох, как хорошо, что есть такой форум, а то вечно бегу платить в налоговую к 20-му.... а тут ещё пенсионный, ну уж слишком напрягает, всё таки почти 334гр. это деньги, а теперь буду знать, что главное до конца года выплатить и не париться по этому поводу, а по мере возможности.... Спасибо вам за подсказку!!!!
Cfif80
Здравствуйте форумчане!HELP PLEASE! Я ЧП на едином!Ситуация такова: 3 и 4 квартал 2010 года добровольно-принудительные "пожертвования" я в ПФ не платил! Персонификацию с боем сдал со своими ,а не с ихними цифрами(ЕН 180 значит 75,60 весь год)! Январь , февраль, март работал и платил!Потом начал закрываться! Налоговая проверила все нормально! А вот ПФ нет!! Сегодня пришел говорят долг и отчет сдан с ошибками!Ну в отчете понятно для них циферки неправильные!И долг понятно какой!Как вести себя дальше?
P.S. Хохлушка пожалуйста не отвечай!!!
tanay
Цитата(Cfif80 @ Aug 18 2011, 02:48 PM) *
Здравствуйте форумчане!HELP PLEASE! Я ЧП на едином!Ситуация такова: 3 и 4 квартал 2010 года добровольно-принудительные "пожертвования" я в ПФ не платил! Персонификацию с боем сдал со своими ,а не с ихними цифрами(ЕН 180 значит 75,60 весь год)! Январь , февраль, март работал и платил!Потом начал закрываться! Налоговая проверила все нормально! А вот ПФ нет!! Сегодня пришел говорят долг и отчет сдан с ошибками!Ну в отчете понятно для них циферки неправильные!И долг понятно какой!Как вести себя дальше?

Вам на соседнюю ветку!
http://chp.com.ua/forums/index.php?showtop...amp;#entry93579
А я повторюсь, уж извените, но слова не мои!
Цитата
Оксана Продан
5 июля 2011, 15:44
За 2010 год отменяются санкции и штрафы, но не сами платежи. Задолженность остается до одного из моментов — или предприниматель разбогатеет или будет ликвидировать предпринимательскую деятельность или пойдет на пенсию.

http://minfin.com.ua/blogs/prodan/14755/

Ваш вариант - второе "или".

Вас так просто не закроют! Можете только "забить" на СПД и тогда они сами закроют через 3 года по суду и без права заниматься предпринимательской деятельностью ещё на 5 лет (прецеденты уже есть!)
Белоцерковская
Цитата(Cfif80 @ Aug 18 2011, 02:48 PM) *

Спочатку напишіть заяву в управління ПФУ , коли відмовлять до суду зразки тут.
Начальнику ПФУ
В м. __________________

ФОП _________________________
адреса проживання:
м. _____________________________
Т. ______________

З зв’язку з тим, що я, фізична особа-підприємець ________________________, за, знаходився на єдиному податку, тому всі внески сплачувались згідно Указу Президента України від 03.07.1998, № 727/98 "Про спрощену систему оподаткування , обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва" :
Ст.2. Суб'єкт підприємницької діяльності - фізична особа, яка сплачує єдиний податок, звільняється від обов'язку нарахування, відрахування та перерахування до державних цільових фондів зборів, пов'язаних з виплатою заробітної плати працівникам, які перебувають з ним у трудових відносинах, включаючи членів його сім'ї.
Суб'єкт підприємницької діяльності - фізична особа сплачує єдиний податок щомісяця не пізніше 20 числа наступного місяця на окремий рахунок відділень Державного казначейства України.
Відділення Державного казначейства України наступного дня після надходження коштів перераховують суми єдиного податку у таких розмірах:
до місцевого бюджету - 43 відсотки;
до Пенсійного фонду України - 42 відсотки;
на обов'язкове соціальне страхування - 15 відсотків (у тому числі до Державного фонду сприяння зайнятості населення - 4 відсотки) для відшкодування витрат, які здійснюються відповідно до законодавства у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, а також витрат, зумовлених народженням та похованням.
Ст.6. Суб'єкт малого підприємництва, який сплачує єдиний податок, не є платником таких видів податків і зборів (обов'язкових платежів):
… збору на обов'язкове соціальне страхування;
Тобто платежі за весь період, коли я був на єдиному податку оплачувались через Державне казначейство України та централізовано направлялись державою до Фонду .
Тому для перевірки надходження до Фонду коштів за мене в заяві від 23.06.2010 р. була надіслана копія Довідки з ДПІ м. Сєвєродонецька від 14.06.2010 р. № 466/19-037 сплати єдиного податку за 2007 р., що і є згідно Указу Президента України оплатою збору на обов’язкове державне пенсійне страхування.
Інших документів ,що підтверджують дані розрахунків , пов’язаних з нарахуванням та сплатою страхових внесків та інших платежів до Пенсійного фонду України у мене відповідно законодавства України не може бути бо мною ведеться спрощений бухгалтерський облік та подається податкова звітність відповідно до законодавства для суб’єктів підприємницької діяльності –фізична особа платник єдиного податку , а нею не передбачено вести розрахунково-платіжні відомості чи ще якісь документи .
Тому що виключно для суб’єктів підприємницької діяльності –юридичних осіб, підприємств та організацій встановлено ст.2 та 9 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», що цей Закон поширюється на всіх юридичних осіб, створених відповідно до законодавства України, які зобов'язані вести бухгалтерський облік та подавати фінансову звітність згідно з законодавством та встановлено ,що підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, які фіксують факти здійснення господарських операцій.
Та пунктом 3 статті 2 цього закону визначено ,що суб'єкти підприємницької діяльності, яким відповідно до законодавства надано дозвіл на ведення спрощеного обліку доходів і витрат, ведуть бухгалтерський облік і подають фінансову звітність у порядку, встановленому законодавством про спрощену систему обліку і звітності.
Пунктом 4 ст.11 ЗУ «Про державну підтримку малого підприємництва» вказано ,що
« … Спрощена система оподаткування, бухгалтерського обліку та звітності може застосовуватися поряд з діючою загальною системою оподаткування, бухгалтерського обліку та звітності, передбаченою законодавством, на вибір суб'єкта малого підприємництва».
Статтею 5 та 11 Закону України «Про державну підтримку малого підприємництва» встановлено , що для суб'єктів малого підприємництва в порядку, встановленому законодавством України, може застосовуватися спрощена система оподаткування бухгалтерського обліку та звітності, яка передбачає: застосування спрощеної форми бухгалтерського обліку та звітності. Та передбачено ,що порядок ведення спрощеної системи бухгалтерського обліку та звітності визначається Кабінетом Міністрів України. Та підпунктом 4 пункту 6 Указу Президента України «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва» визначено ,що порядок ведення спрощеного обліку та звітності суб'єктами малого підприємництва відповідно до цього Указу затверджується Міністерством фінансів України.
Відповідно до вищезазначеного мною зроблено вибір працювати за спрощеною системою оподаткування обліку та звітності у відповідності до Указу Президента України «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва» на якій я працюю та для неї Указом Президента Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва» та Кабінетом Міністрів України визначено такий порядок ведення спрощеної системи бухгалтерського обліку та звітності.
Постановою КМУ від 26 вересня 2001 р. N 1269 «Про затвердження Порядку ведення книги обліку доходів і витрат»
« Книга обліку доходів і витрат (далі - книга) ведеться суб'єктами підприємницької діяльності - фізичними особами, оподаткування доходів яких здійснюється згідно із законодавством з питань оподаткування суб'єктів малого підприємництва (у тому числі шляхом отримання свідоцтва про сплату єдиного податку)».
Відповідно до пп.8 п.4 Указу Президента Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва»
« Форма книги обліку доходів та витрат, що підлягають оподаткуванню відповідно до цього Указу, і порядок її ведення суб'єктами малого підприємництва, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, встановлюються Державною податковою адміністрацією України».
Крім того у мене немає обов’язку мати інші документи ніж передбачено спрощеною системи бухгалтерського обліку та звітності.
Тому , прошу видати мені довідку про відсутність заборгованості по пенсійним державним зборам, та зняти мене з обліку в управлінні ПФУ м. Сєвєродонецька на підставі сплати через Державне казначейство України та централізованого направлення державою до Фонду частки єдиного податку.
«Довідка про відсутність заборгованості по податках, зборах (обов'язкових платежах)» ф. № 22-ОПП видана мені ДПІ м. ________________ дійсна до _____________ р., тому прошу негайно видати довідку про відсутність заборгованості по пенсійним державним зборам для проведення реєстраційних дій про припинення моєї підприємницької діяльності в управлінні ПФУ м. Сєвєродонецька.

___________________ ____________

До _______________ окружного адміністративного суду

Позивач: ___________________________________________________

Відповідач: Управління ПФУ у м.______________________________ ,
органу державної влади відповідно до
вул. _____________________ м.______________
__________________ області ,
тел. ______________________

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про зобов'язання відповідача ,суб'єкта владних повноважень , управління ПФУ у м._____________________ вчинити певні дії , а саме: зняти мене, ПП___________________________________ з обліку в управлінні ПФУ м. ____________________, як платника збору на загальнообов'язкове пенсійне страхування та видати довідку про відсутність у мене заборгованості по сплаті збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування як платнику збору на загальнообов'язкове пенсійне страхування відповідно до норм п.2 ,пп.8 п.4 та п.6 Указу Президента України від 03.07.1998, № 727/98 "Про спрощену систему оподаткування , обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва".
Я , _________________________________________________________________, приватний підприємець , Свідоцтво про державну реєстрацію Серія ________ №______________ від _________________ , та платник єдиного податку у відповідності до Свідоцтва про сплату єдиного податку на 2010р. Серія _________ №______________________від _________________ згідно з Указом Президента України від 03.07.1998, № 727/98 "Про спрощену систему оподаткування , обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва" був платником збору на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування в ПФУ до “____”____________ 2011р. моменту припинення мною державної реєстрації, фізичної особи-підприємця , як суб'єкта господарської діяльність звернувся до управління ПФУ у м._________________ , як органу державної влади України з вимогою видати мені довідку про відсутність заборгованості по збору на загальнообов'язкове пенсійне страхування та зняти мене з обліку в управлінні ПФУ м. ______________________ на підставі сплати мною через Державне казночейство України та централізованого направлення державою до Фонду частки єдиного податку.
З вертаючись з заявою до Відповідача про надання мені довідки про відсутність заборгованості по збору на загальнообов'язкове пенсійне страхування та зняти мене з обліку в управлінні ПФУ м. ______________________, як платника збору на загальнообов'язкове пенсійне страхування фізичної особи-підприємця ________________________, за весь період починаючи з “____”___________ року з дня реєстрації підприємцем та до “____”__________ 201__р. до дати прийняття мною рішення про закриття підприємницької діяльності державному органу пояснював наступне , що я знаходився на єдиному податку, тому всі податки ,збори,обов'язкові платежі сплачувались згідно Указу Президента України від 03.07.1998, № 727/98 "Про спрощену систему оподаткування , обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва" :
Пункту .2. Суб'єкт підприємницької діяльності - фізична особа, яка сплачує єдиний податок, звільняється від обов'язку нарахування, відрахування та перерахування до державних цільових фондів зборів, пов'язаних з виплатою заробітної плати працівникам, які перебувають з ним у трудових відносинах, включаючи членів його сім'ї.
Суб'єкт підприємницької діяльності - фізична особа сплачує єдиний податок щомісяця не пізніше 20 числа наступного місяця на окремий рахунок відділень Державного казначейства України.
Відділення Державного казначейства України наступного дня після надходження коштів перераховують суми єдиного податку у таких розмірах:
до місцевого бюджету - 43 відсотки;
до Пенсійного фонду України - 42 відсотки;
на обов'язкове соціальне страхування - 15 відсотків (у тому числі до Державного фонду сприяння зайнятості населення - 4 відсотки) для відшкодування витрат, які здійснюються відповідно до законодавства у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, а також витрат, зумовлених народженням та похованням.
Пункту .6. Суб'єкт малого підприємництва, який сплачує єдиний податок, не є платником таких видів податків і зборів (обов'язкових платежів):
… збору на обов'язкове соціальне страхування;
Тобто платежі за весь період, коли я був на єдиному податку оплачувались через Державне казначейство України та централізовано направлялись державою до Фонду .
Інших документів ,що підтверджують дані розрахунків , пов’язаних з нарахуванням та сплатою страхових внесків та інших платежів до Пенсійного фонду України у мене відповідно законодавства України не може бути бо мною ведеться спрощений бухгалтерський облік та подається податкова звітність відповідно до законодавства для суб’єктів підприємницької діяльності –фізична особа платник єдиного податку , а нею не передбачено вести розрахунково - платіжні відомості чи ще якісь документи .
Тому що виключно для суб’єктів підприємницької діяльності –юридичних осіб, підприємств та організацій встановлено ст.2 та 9 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», що цей Закон поширюється на всіх юридичних осіб, створених відповідно до законодавства України, які зобов'язані вести бухгалтерський облік та подавати фінансову звітність згідно з законодавством та встановлено ,що підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, які фіксують факти здійснення господарських операцій.
Та пунктом 3 статті 2 цього закону визначено ,що суб'єкти підприємницької діяльності, яким відповідно до законодавства надано дозвіл на ведення спрощеного обліку доходів і витрат, ведуть бухгалтерський облік і подають фінансову звітність у порядку, встановленому законодавством про спрощену систему обліку і звітності.
Пунктом 4 ст.11 ЗУ «Про державну підтримку малого підприємництва» вказано ,що
« … Спрощена система оподаткування, бухгалтерського обліку та звітності може застосовуватися поряд з діючою загальною системою оподаткування, бухгалтерського обліку та звітності, передбаченою законодавством, на вибір суб'єкта малого підприємництва».
Статтею 5 та 11 Закону України «Про державну підтримку малого підприємництва» встановлено , що для суб'єктів малого підприємництва в порядку, встановленому законодавством України, може застосовуватися спрощена система оподаткування бухгалтерського обліку та звітності, яка передбачає: застосування спрощеної форми бухгалтерського обліку та звітності. Та передбачено ,що порядок ведення спрощеної системи бухгалтерського обліку та звітності визначається Кабінетом Міністрів України. Та підпунктом 4 пункту 6 Указу Президента України «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва» визначено ,що порядок ведення спрощеного обліку та звітності суб'єктами малого підприємництва відповідно до цього Указу затверджується Міністерством фінансів України.
Відповідно до вищезазначеного мною зроблено вибір працювати за спрощеною системою оподаткування обліку та звітності у відповідності до Указу Президента України «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва» на якій я працюю та для неї Указом Президента Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва» та Кабінетом Міністрів України визначено такий порядок ведення спрощеної системи бухгалтерського обліку та звітності.
Постановою КМУ від 26 вересня 2001 р. N 1269 «Про затвердження Порядку ведення книги обліку доходів і витрат»
« Книга обліку доходів і витрат (далі - книга) ведеться суб'єктами підприємницької діяльності - фізичними особами, оподаткування доходів яких здійснюється згідно із законодавством з питань оподаткування суб'єктів малого підприємництва (у тому числі шляхом отримання свідоцтва про сплату єдиного податку)».
Відповідно до пп.8 п.4 Указу Президента Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва»
« Форма книги обліку доходів та витрат, що підлягають оподаткуванню відповідно до цього Указу, і порядок її ведення суб'єктами малого підприємництва, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, встановлюються Державною податковою адміністрацією України».
Крім того у мене немає обов’язку мати інші документи ніж передбачено спрощеною системи бухгалтерського обліку та звітності.
Відповідно до п.2.1.2 Статті 2. ЗУ № 2181-III "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами"від 21.12.2000,, який діяв до 01.01.2011р. та який є спеціальним законом з питань оподаткування, який установлює порядок погашення зобов'язань юридичних або фізичних осіб перед бюджетами та державними цільовими фондами з податків і зборів (обов'язкових платежів)»( далі Закон №2181 ) контролюючим органом - стосовно збору на обов'язкове державне пенсійне страхування визначені органи Пенсійного фонду України ( далі ПФУ ).

Відповідно до цього мене ,як платника збору на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування у складі єдиного податку зареєстровано в органі Пенсійного фонду України управлінні у м.__________________.
Тому я і звернувся до управління ПФУ у м.__________________ до контролюючого органу ПФУ відповідно до його повноважень встановлених ЗУ «Про збір на загальнообов’язкове пенсійне страхування» , п.2.1.2. Закону №2181 , саме як платник збору на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування у складі єдиного податку відповідно до норм п. 2 абз. 4 Указу Президента України від 03.07.1998, № 727/98 "Про спрощену систему оподаткування , обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва" , яким встановлено «У разі коли платник єдиного податку здійснює підприємницьку діяльність з використанням найманої праці або за участю у підприємницькій діяльності членів його сім'ї, ставка єдиного податку збільшується на 50 відсотків за кожну особу.
Тобто, сплативши збір на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування у складі єдиного податку, я не зобов'язаний сплачувати пенсійний внесок, так як їх сплата здійснюється у добровільному порядку відповідно до ст. 16 ЗУ «Про систему оподаткування» ,який дія до 01.01.2011р.
Відповідно ст. 47 Закону ВР України від 15.05.2003 № 755-IV "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» , якою встановлено «Порядок державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця за її рішенням» та у зв’язку з прийняттям мною рішення про закриття моєї підприємницької діяльності , вимагаю зняти мене з обліку в управлінні ПФУ м. _____________________ та видати довідку ПФУ про відсутність заборгованості платника податків на підставі того, що я як приватний підприємець весь період здійснення підприємницької діяльності знаходився на спрощеній системі оподаткування та не був платником пенсійних внесків, тому заборгованості у мене не може бути.
Але не зважаючи на вищезазначене Відповідачем було мені безпідставно відмовлено у зняти мене з обліку в управлінні ПФУ м. ____________________, як платника збору на загальнообов'язкове пенсійне страхування та відмовлено видати довідку ПФУ про відсутність заборгованості по сплаті збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування вимушений звернутися до суду з адміністративним позовом з вимогою від відповідача по справі, суб'єкта владних повноважень зняти мене з обліку в управлінні ПФУ м. ____________________, державному органі як платника збору на загальнообов'язкове пенсійне страхування та видати довідку ПФУ про відсутність заборгованості по сплаті збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування так як є платником виключно збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування у відповідності до норм Указу №727 та спрощеної системи оподаткування, перебуваючи платником єдиного податку та у його складі платником збору на обов'язкове державне пенсійне страхування, не зобов'язаний сплачувати пенсійний внесок.
На підставі вищезазначеного і керуючись п.2 ,пп.8 п.4 та п.6 Указу Президента Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва» ст.2 та 9 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», ст.5 та ч.4 ст.11 ЗУ «Про державну підтримку малого підприємництва» Постановою КМУ від 26 вересня 2001 р. N 1269 «Про затвердження Порядку ведення книги обліку доходів і витрат» п.2.1.2 Статті 2. ЗУ № 2181-III "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами"від 21.12.2000р., ст. 47 Закону ВР України від 15.05.2003 № 755-IV "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» та пп.2 п.4 ст.105 КАС України :
ПРОШУ:
1.прийняти адміністративний позов ;
2. зобов'язати відповідача ,суб'єкта владних повноважень , управління ПФУ у м._____________________ вчинити певні дії , а саме: зняти мене, ПП___________________________________ з обліку в управлінні ПФУ м. ____________________, як платника збору на загальнообов'язкове пенсійне страхування ;
3. зобов'язати відповідача , суб'єкта владних повноважень, управління ПФУ у м.___________________вчинити певні дії , а саме: видати мені ПП___________________________________, довідку про відсутність заборгованості по сплаті збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування як платнику збору на загальнообов'язкове пенсійне страхування відповідно до норм п.2 ,пп.8 п.4 та п.6 Указу Президента України від 03.07.1998, № 727/98 "Про спрощену систему оподаткування , обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва".
Додатки :
1. Копія заяви вх.№____________ від ______________ до відповідача по справі про зняття мене з обліку в управлінні ПФУ м. ____________________, як платника збору на загальнообов'язкове пенсійне страхування та про видачу довідку ПФУ про відсутність заборгованості по сплаті збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування -___ аркушів;
2. Копія відповіді відповідача №_____ від __________________ р. про відмову у знятті мене з обліку в управлінні ПФУ м. ____________________, як платника збору на загальнообов'язкове пенсійне страхування та про відмову видати довідку ПФУ про відсутність заборгованості по сплаті збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування- ____ аркушів;
3. Оригінал квитанції №____ від _______________ р. Про сплату судового збору у розмірі 3 грн.40коп. За подачу адміністративного позову-1 аркуш;
4.Адміністративний позов для відповідача -____ аркушів .
“___”_________________ 2011р. _________________
Olga business-consultant
Цитата(tanay @ Aug 19 2011, 07:32 AM) *
Вам на соседнюю ветку!

Вас так просто не закроют! Можете только "забить" на СПД и тогда они сами закроют через 3 года по суду и без права заниматься предпринимательской деятельностью ещё на 5 лет (прецеденты уже есть!)

А откуда это-без права заниматься предпринимательством на 5 лет?Знаю точно,если не сдавать отчет в ГНИ,по суду закроют через 3года,однако остаешься зарегистрированным в пенсионнои и в госреестре.
tanay
Цитата(Olga business-consultant @ Aug 19 2011, 10:53 AM) *
А откуда это-без права заниматься предпринимательством на 5 лет?Знаю точно,если не сдавать отчет в ГНИ,по суду закроют через 3года,однако остаешься зарегистрированным в пенсионнои и в госреестре.

Из практики!
Не знаю как у Вас, а у меня кума так закрыли за неуплату фиксированного налога (он был базарником) и неподачу отчётов. Просто через 3 года пришло на дом уведомление суда, о том что деятельность закрыта и именно без права заниматься предпринимательской деятельностью на 5 лет.

Знаю не со слов- лично видела это решение суда, а недавно пыталась помочь открыть СПД - без результатно!
Белоцерковская
Цитата(tanay @ Aug 19 2011, 09:32 AM) *
Вам на соседнюю ветку!

А бізнес думає інакше ,а там працює команда юристів.
elenrestoran2007
Цитата(Хохлушка @ Aug 11 2011, 12:26 PM) *

Хохлушечка! Я правильно поняла: ПЕНСИОНЕРЫ НЕ ПЛАТЯТ ЗА СЕБЯ В ПЕНСИОННЫЙ? А с какого периода?
Jane-Jane
Цитата(elenrestoran2007 @ Aug 24 2011, 10:17 AM) *
Хохлушечка! Я правильно поняла: ПЕНСИОНЕРЫ НЕ ПЛАТЯТ ЗА СЕБЯ В ПЕНСИОННЫЙ? А с какого периода?

Пенсионеры по возрасту или инвалиды - не платят. С какого периода - неизвестно.(В теории - с 06.08.2011) Ждем-с...
VOA
Цитата(Белоцерковская @ Aug 22 2011, 05:57 PM) *
А бізнес думає інакше ,а там працює команда юристів.

Т.е. Вы поддерживаете мнение юристов "Бизнеса"? Так там ведь сказано, что доплаты в ПФ за второе полугодие 2010 года законны - я так поняла из темы по доплатам, что именно ЭТО утверждение Вы оспариваете? А потом пишут, что прощены ВСЕ ДОЛГИ? А ведь прощены только санкции, но сами суммы доплат. Сумбурная тема по ПФ вообще и данная статья - в частности, хотя сама читаю "Бухгалтерию" "Бизнеса" с пристрастием и часто применяю её рекомендации в работе.
Ovinni
информация с официального сайта пенсионного фонда о том, что за август платить пенсионерам ЕСВ не нужно:
" 6 серпня 2011 року набрали чинності норми Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України», відповідно до яких фізичні особи – суб’єкти підприємницької діяльності, які обрали спрощену систему оподаткування, та члени сімей цих осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Враховуючи, що страховий стаж особам для призначення пенсії обчислюється в місяцях, вищезазначені платники починаючи з серпня 2011 року не мають обов’язку щодо сплати єдиного внеску у розмірі не менше мінімального страхового внеску.

Крім того, фінансові санкції (штраф, пеня) та адміністративні стягнення, а також примусові стягнення органами виконавчої служби за несплату внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування фізичними особами – суб’єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування, не застосовуються.

Суми зазначених фінансових санкцій, нараховані органами Пенсійного фонду України, але не сплачені фізичними особами – суб’єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування, підлягають списанню. Наголосимо: ця норма стосується лише санкцій по внесках на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, і не стосується санкцій за несплату єдиного внеску, який в Україні запроваджено з 1 січня 2011 року."

А меня вот интересует, на каком основании можно не платить указанный в законе о ЕСВ штраф в размере 10% за несвоевременную уплату? А то в июле забыли заплатить, а в августе заплатили за два месяца + пеню+ штраф 33 грн, но если их можно было не платить, то пусть они лучше в счет будущих платежей будут.
VOA
На основании Закона "О ЕСВ", т.к. окончательный расчёт производится по концу года. У меня, например, за май оплаты 20.06.11 не бало, т.к. я писала, чтобы мне зачли 42% от ЕН за январь-февраль в размере 336 грн. При этом ПФ подтверждал по своим данным переплату в размере только 292 грн. Пока - тишина.
mastermag
В последней ухвале окружного административного , судья требует с ПФУ города заявление предпринимателя о добровольной доплате за 2010 год . Хоть один порядочный судья нашёлся !
Внимание - нужно инструкция ПФУ , где указывается какие документы необходимы для формирования картки особового рахунку . Тут ещё вопрос возникает , зачем вообще отчёты сдавать если они Вимоги присылают на основании только этих карток .
Из запита до ПФУ города ---4) З 06.08.2011р. вступили в силу норми п.5 розділу 1 ЗУ “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України №3609 .в якому зазначено ,що «5. Частину п'ятнадцяту статті 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (Відомості Верховної Ради України, 2003 р., NN 49 - 51, ст. 376) доповнити абзацами другим і третім такого змісту:
"Фінансові санкції (штраф, пеня) та адміністративні стягнення, а також примусові стягнення органами виконавчої служби за несплату внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування, не застосовуються.»
Надати шляхом надіслання інформацію; чи може Запитувач розуміти цю норму так , що Я можу сплачувати , підприємець який обрав особливий спосіб оподаткування, внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування (не плутати зі зборами) за власним бажанням ? Що сплата коштів по Вимозі недоїмки та фінансовим санкціям носять рекомендований характер ? Як доказ Постанова Луганського окружного адміністративного суду по справі 2а-5998/11/1270 від 18 серпня 2011 року (Додаток 4)
И оцените степень юмора , когда эти кровосиси в письме отвечают , что это - распростроняется только на штрафы и пени . а взносы не попадают под ИХ закон о внесках на.... . Не ну ни скаты ? Сто пудов оставляют себе лазейку для коррупции , и за взятку будут глаза закрывать на отдельные случаи !
И не забываем указывать , что согласно Закона України №727 від 03.07.1998 року «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва» сплачена сума єдиного податку є остаточною !А менять суммы налогов может только городской совет ! (20-200 гр.) Он их не менял !
СМЕРТЬ ОККУПАНТАМ !!!
Любляна
Скажите пожалуйста, я пенсионер ЧП, на едином налоге, у меня два наёмных работника, за них я плачу в пенсионный фонд, а за себя мне нужно платить или нет, я читала что закон с августа вышел, о том что пенсионеры могут не платить, но у меня наёмные работники есть, как в этом случае, я плачу за себя или нет... Спасибо заранее за ответ!!!!!
VOA
Цитата(Любляна @ Sep 6 2011, 08:58 PM) *
Скажите пожалуйста, я пенсионер ЧП, на едином налоге, у меня два наёмных работника, за них я плачу в пенсионный фонд, а за себя мне нужно платить или нет, я читала что закон с августа вышел, о том что пенсионеры могут не платить, но у меня наёмные работники есть, как в этом случае, я плачу за себя или нет... Спасибо заранее за ответ!!!!!

Вы пенсионер именно по возрасту и получаете пенсию по возрасту? Если нет - то на Вас этот закон не распространяется.
Наличие наёмных работников для Вас значения не имеет: текст закона этого не содержит. Просто его так долго не было возможности прочесть, что пришлось испльзовать комменты, в которых это ограничение озвучивалось. За работников платите так же, как и раньше. По себе - вопрос. Я тоже пока не имею ответа от своего ПФ и ГНИ по поводу 57% от ставки ЕН. Её тоже можно не платить, или её всё же платиь надо. Форумчанин graff25, сотрудник ПФ, ответил, что у него тоже такой информации пока нет. Поэтому я по своему ЧПЕНу-пенсионеру по возрасту пока жду и вообще ничего не плачу.
Хохлушка
mastermag,иди в соседнюю веточку.Там уже до ареста имущества дошло.
Caballist
Цитата(Хохлушка @ Aug 11 2011, 09:30 PM) *
Сейчас нет таких вариантов.Если Вы не инвалид или не пенсионер нужно платить.Есть правда группа юных экстремистов,которые не платят ЕСВ,а единый вообще платят на старые счета.)Но это не ко мне.Сейчас появилась их предводитель Белоцерковская на форуме.Это к ней.))) Вроде бы.))
не экстремистов а экстремалов. только вот щас экстрим везде в обласи ведения бизнеса.
Caballist
Цитата(Хохлушка @ Aug 12 2011, 05:36 PM) *
На форуме люди помогают друг другу решать проблемы ,а не создавать новые.)) Вы не забывайте предупреждать,что следуя Вашим советам,человек вступает на тропу длительной войны со всеми контролирующими органами и потенциально втягивается в судебные многолетние тяжбы.Чтобы не создавалось иллюзии,что можно следовать Вашим советам безнаказанно.Те кто действительно занимаются бизнесом не всегда имеют желание проводить большую половину времени в разборкахс налоговой,написании тысячи жалоб и в судах.
уважаемая хохлушка, почитав посты в вашем репертуаре, складывается впечатление что хохлы, это 1) те кто только помогают решать проблемы друг другу на форуме и не создают новые 2) человек никогда не втягивается в судебные тяжбы, поскольку никогда не вступает на тропу войны с контролирующеми органами. 3) действительно занимаются бизнесом и не имеют желание проводить большую часть времени в разборках с налоговой, и написании тысячи жалоб в судах.... дак теперь вывод напрашивается сам собой - это просто забыченое быдло, для которого пределом "решения вопросов" по защите своих прав является бесконечное сование взяток и безоговорочное кивание головами под взмах руки дерижёров беспредела. а не пора ли головой думать иногда а не давать волю пятой точке, уважаемые "бизнесмены"...

ПС/ то чем мы(частные предприниматели) занимаемся, даже назвать "бизнесом" язык не поворачивается, в виду его микроскопичности. Для справки: к категории малого бизнеса американцы относят хозяйственные субъекты, на которых работает менее 500 человек. При этом все малые предприятия подразделяются на фирмы с количеством работников до 20 человек, от 20 до 100 и от 100 до 499 человек.

Хохлушка
Я разрешаю свои посты-митинги писать без упоминания меня.Я к этому никакого отношения не имею.Почаще думайте об этом.))
Любляна
Цитата(Caballist @ Sep 13 2011, 09:04 PM) *
/ то чем мы(частные предприниматели) занимаемся, даже назвать "бизнесом" язык не поворачивается, в виду его микроскопичности. Для справки: к категории малого бизнеса американцы относят хозяйственные субъекты, на которых работает менее 500 человек. При этом все малые предприятия подразделяются на фирмы с количеством работников до 20 человек, от 20 до 100 и от 100 до 499 человек.

Да я тоже согласна с этим.. многие бизнесмены только мены или леди, но не бизнес а мини-бизнес, а платят по макси...
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2026 IPS, Inc.