Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Налоговый кодекс, п. 177.8
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Разные вопросы, связанные с предпринимательством
ekaterina_g
Добрый день, я являюсь ФОП на едином налоге, клиент не платит требуя от меня выписку из единого гос реестра, Что вы можете мне подсказать по этому поводу?

В Кодекс были внесены изменения, а именно в п. 177.8:


177.8. Під час нарахування (виплати) фізичній особі - підприємцю доходу від операцій, здійснюваних в межах обраних ним видів діяльності, суб'єкт господарювання, який нараховує (виплачує) такий дохід, не утримує податок на доходи у джерела виплати, якщо фізичною особою - підприємцем, який отримує такий дохід, надано виписку або витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про державну реєстрацію його як суб'єкта підприємницької діяльності. Це правило не застосовується в разі нарахування (виплати) доходу за виконання певної роботи та/або надання послуги згідно з цивільно-правовим договором, коли буде встановлено, що відносини за таким договором фактично є трудовими, а сторони договору можуть бути прирівняні до працівника чи роботодавця відповідно до підпунктів 14.1.195 та 14.1.222 пункту 14.1 статті 14 цього Кодексу.

(Кодекс податковий, ВР України, від 02.12.2010, № 2755-VI "Податковий кодекс України")

КЛЕР
Ну, раз требует - значит, надо бежать с кошельком к госрегистратору smile.gif
Сами ж видите по НК - без вариантов, нужна выписка або витяг.
VOA
Мало того, Запорожская ОблГНА утверждает, что это должен быть только оригинал, а не копия. Спорить трудно, т.к. Вы сами видите, что написано в НКУ.
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2024 IPS, Inc.