Знову виникає маса запитань, коли з"являється загроза перевірок. Цього разу перевірка по ціноутворенню на окремі продовольчі товари. Можливо, хтось вже має досвід з цих питань, то будемо вдачні за консультацію. Але, хоча і кажуть у нас на Україні, що перед смертю не надишешся, я все-таки прошу допомоги (хочу ще пожити ). Саме перше, уточню перелік продовольчих товарів, які підлягають розпорядженням місцевих органів влади щодо регулювання цін.
Гранична торгова надбавка 15% до оптової ціни виробника незалежно від кількості перепродаж:
-варені ковбаси, молоко,сир кисломол, сметана, масло вершкове ( 72% і вище?), олія соняшникова, яйця курячі.
10%
-на хліб (а булочні вироби?), борошно, макаронні вироби, цукор, крупи (ячка, манка, гречка, пшоно, а горох?), цукор, м"ясо птиці та інше, м"ясні заморожені напівфабрикати.
В 2008 р вже проводилися подібні перевірки, але тоді граничну торгову надбавку рахували від закупівельної ціни згідно накладних. А цього разу результат перевищів будь-які сподівання! Ви звернули увагу, що танцюють від ціни виробника?! Кілька гуртовень перепродали одна одній крупу, і нам не залишається ніяких % для надбавки. На семінарі нам порадили ставити торг надбавку не більше 2%. Тому перше питання, де взнати ціни виробника на названі товари? Транспортні витрати я теж не можу додати до ціни, бо повинна мати калькуляцію витрат на закуплений товар. Хто робить таку калькуляцію?
Перевірятимуть наявність правильно оформлених цінників. Доречі, що на ньому повинно бути (яка інформація)? Бо ми так звикли до поширених наліпок будь-яких кольорів, що правильно оформити цінника для мене це вже проблема. Є певний закон про ціноутворення, а також якісь нормативні документи з циз питань? Дякую за участь всім, хто відгукнеться на тему.