Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Державне регулювання цін на окремі прод. товари
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Проверки деятельности предпринимателей
Домогосподарка
Знову виникає маса запитань, коли з"являється загроза перевірок. Цього разу перевірка по ціноутворенню на окремі продовольчі товари. Можливо, хтось вже має досвід з цих питань, то будемо вдачні за консультацію. Але, хоча і кажуть у нас на Україні, що перед смертю не надишешся, я все-таки прошу допомоги (хочу ще пожити rolleyes.gif). Саме перше, уточню перелік продовольчих товарів, які підлягають розпорядженням місцевих органів влади щодо регулювання цін.
Гранична торгова надбавка 15% до оптової ціни виробника незалежно від кількості перепродаж:
-варені ковбаси, молоко,сир кисломол, сметана, масло вершкове ( 72% і вище?), олія соняшникова, яйця курячі.
10%
-на хліб (а булочні вироби?), борошно, макаронні вироби, цукор, крупи (ячка, манка, гречка, пшоно, а горох?), цукор, м"ясо птиці та інше, м"ясні заморожені напівфабрикати.
В 2008 р вже проводилися подібні перевірки, але тоді граничну торгову надбавку рахували від закупівельної ціни згідно накладних. А цього разу результат перевищів будь-які сподівання! Ви звернули увагу, що танцюють від ціни виробника?! Кілька гуртовень перепродали одна одній крупу, і нам не залишається ніяких % для надбавки. На семінарі нам порадили ставити торг надбавку не більше 2%. Тому перше питання, де взнати ціни виробника на названі товари? Транспортні витрати я теж не можу додати до ціни, бо повинна мати калькуляцію витрат на закуплений товар. Хто робить таку калькуляцію?
Перевірятимуть наявність правильно оформлених цінників. Доречі, що на ньому повинно бути (яка інформація)? Бо ми так звикли до поширених наліпок будь-яких кольорів, що правильно оформити цінника для мене це вже проблема. Є певний закон про ціноутворення, а також якісь нормативні документи з циз питань? Дякую за участь всім, хто відгукнеться на тему.
Домогосподарка
Вже знайшла потрібну інформацію. Можливо, комусь стане в нагоді. З"ясувала, що роздрібна ціна може бути позначена не лише на ціннику, а й безпосередньо на самому товарі, якщо позначення ціни не псує його товарний вигляд...Отже, наші цінники-наклейки не в забороні при використанні щодо "поштучного" товару, адже "Спосіб позначення роздрібних цін на конкретні товари визначається керівником.." Я вибрала для себе інформування покупців про роздрібні ціни через прейскурант цін на куповані товари, який планую розмістити в куточку споживача, бо неможливо на всіх цінниках вказати дату придбання товару, завірену власним підписом! Що мене здивувало в цій Інструкції - це вимога вести реєстр цін! Для кого? Але відповіді про ціни виробника так ніде і не знайшла.
Домогосподарка
Щоб закінчити тему, розповім, чим закінчилася історія про обіцяні перевірки по цінам. Заходили перевіряючі, переписали собі ціни на хліб та виділену групу товарів. Їх задовольнило те, що перелік цін знаходиться на видному місці. Ми не ризикнули перед Пасхою зняти з продажу "соціальну" групу, а колеги так вчинили. Покупці пожалілися в райдержадміністрацію, а звідти подзвонили з погрозою, щоб продавали всі товари! Ось таку позицію зайняла держава. А чому б не відкрити їй на зразок соціальних аптек подібні магазини? Створюйте альтернативу, а не керуйте підприємцем, бо вже ми і так на свій страх і ризик працюємо.
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2024 IPS, Inc.