Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: книга ф10: сбор в ПФ и возврат депозита - включать?
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Налогообложение > Упрощенная система налогообложения
vera_
Здравствуйте,

заполняю книгу доходов-расходов единщика с опозданием, т.е. за 2010
вопрос:

1) отчисления в ПФ включать в расходы? и какие именно отчисления:
а) кусок из суммы единого налога
б) обязательную доплату за 3й и 4й квартал?

На сайте ГНИ есть ответ по этой теме, но как-то непонятно все (непонятно, вносить только б) или а) и б), или они вообще говорят о сверх-доплатах)
http://www.sta.gov.ua/control/uk/taxqabase/catalog (категория 23., стр 11)
Чи має право ФОП - платник ЄП віднести до складу ВВ суму доплати (збору) до Пенсійного фонду та відобразити у Книзі обліку доходів та витрат за ф. № 10?
Цитата
Коротка відповідь : Сума внеску (збору) на обов’язкове державне пенсійне страхування фізична особа – підприємець – платник єдиного податку має право віднести до складу валових витрат та відобразити у гр. 3 „Витрати на виробництво продукції” Книги обліку доходів та витрат.
Повна відповідь : Згідно з п.п. 4 п. 8 розділу XV Закону України від 9 липня 2003 року № 1058-IV "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" із змінами та доповненнями фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок), та члени сімей зазначених осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності, на період дії законодавчих актів з питань особливого способу оподаткування сплачують страхові внески в порядку, визначеному цим Законом. Сума страхового внеску встановлюється зазначеними особами самостійно для себе та членів їх сімей, які беруть участь у провадженні такими особами підприємницької діяльності та не перебувають з ними у трудових відносинах. При цьому сума страхового внеску з урахуванням частини фіксованого або єдиного податку, що перерахована до Пенсійного фонду України, повинна становити не менше мінімального розміру страхового внеску за кожну особу та не більше розміру страхового внеску, обчисленого від максимальної величини фактичних витрат на оплату праці найманих працівників, грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, оподатковуваного доходу (прибутку), загального оподатковуваного доходу, з якої сплачуються страхові внески. Відповідно до ст. 13 р.IV Декрету Кабінету Міністрів України від 26 грудня 1992 року № 13-92 „Про прибутковий податок з громадян” із змінами та доповненнями до складу витрат, безпосередньо пов'язаних з одержанням доходів фізичними особами-суб'єктами підприємницької діяльності без створення юридичної особи, належать витрати, які включаються до складу валових витрат виробництва (обігу) згідно з Законом України від 28 грудня 1994 року N 334/94-ВР "Про оподаткування прибутку підприємств" (далі – Закон № 334) з урахуванням відповідних обмежень і особливостей стосовно фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності. Підпунктом 5.2.5 п. 5.2 ст. 5 Закону № 334 визначено, що до складу валових витрат включаються суми внесених (нарахованих) податків, зборів (обов'язкових платежів), встановлених Законом України від 25 червня 1991 року № 1251 "Про систему оподатковування" зі змінами та доповненнями (далі – Закон №1251), за винятком податків, зборів (обов’язкових платежів), передбачених підпунктами 5.3.3, 5.3.4 Закону № 334. Згідно з п.16 ст.14 Закону №1251 збір на обов'язкове державне пенсійне страхування відноситься до загальнодержавних зборів та не включено до переліку податків, які відповідно до п.п.5.3.3 та п.п.5.3.4 п.5.3 ст.5 Закону №334 до складу валових витрат не відносяться. Таким чином, сума внеску (збору) на обов’язкове державне пенсійне страхування фізична особа – підприємець – платник єдиного податку має право віднести до складу валових витрат та відобразити у гр. 3 „Витрати на виробництво продукції” Книги обліку доходів та витрат.


2) вносить ли открытие депозита как расход, а возврат депозита как доход?
из http://www.chp.com.ua/forums/index.php?sho...ost&p=51288 поняла, что проценты нужно вносить как доход.
Открытие депозита было на имя СПД (в поле Плательщик так и указано) и в квитанции назначение платежа стоит "для зачисления на текущий счет клиента "коробочное решение".
Когда депозит вернули, деньги перечислили с депозитного счета на текущий счет.
Так вносить депозит как расход и возврат депозита как доход?

*
Я понимаю, что расходы единщику можно тщательно не учитывать, но я хочу минимизировать потенциальные проблемы и суммы штрафов (у меня нет документов, подтверждающих доходы).

Спасибо за помощь!
VOA
Цитата(vera_ @ Mar 15 2011, 11:57 AM) *

Я отношу в гр.3 "Расходы" только сумму доплаты, непосредственно уплаченную в ПФ.
Для того, чтобы отбиться от вопросов налоговиков, могу посоветовать свой вариант: в книге в день перечисления денег на депозит написать(дословно) по всей длине строки книги:
Дата.Справочно:перечисление временно свободных средств после налогообложения ЕН на депозит в сумме.... грн. (Выписка банка за ....)
В день возврата депозита на текущий счёт:
Дата.Справочно:возврат временно свободных средств после налогообложения ЕН с депозита в сумме.... грн. (Выписка банка за ....)
И, понятно, эти суммы в итоговых строках за месяц и квартал не участвуют.
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2024 IPS, Inc.