Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: ЧП+ЕН (без НДС)-после оборота в 300000 уже обязан платить НДС?
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Налогообложение > Упрощенная система налогообложения
Kvint
Здравствуйте! Может кто знает - подскажите. Неужели ЧП при превышении оборота в 300000грн (за ЛЮБОЙ период в 12мес. подряд - не календарный!) должен был зарегистрироваться как плательщик НДС? Ну и со всеми вытекающими последствиями... - ПДВ на весь оборот + штраф ?
merryalbumen
единщик работает до 500т без НДС

так раньше обьясняли в налоговой, а теперь кто его знает ph34r.gif
Kvint
Цитата(merryalbumen @ Dec 2 2010, 05:44 PM) *
единщик работает до 500т без НДС

так раньше обьясняли в налоговой, а теперь кто его знает ph34r.gif

эт так,все так думали... но есть уже прецеденты. Постараюсь завтра выяснить что и как и напишу. Но кажется,что налоговики применяют в данном случае нормы закона о ПДВ.Чем не страна чудес?
merryalbumen
Kvint, в Днепропетровске думают что не нада), полный текст здесь
Цитата
Фізична особа - підприємець, який є платником єдиного податку і обсяг виручки у якого не перевищує 500000 грн. на календарний рік, не має обов'язку щодо реєстрації платником податку на додану вартість у цьому податковому періоді.
Також слід пам'ятати, що у разі перевищення приватним підприємцем - платником єдиного податку встановлених критеріїв, а саме: обсягу виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за рік - 500 тис. грн. або кількості осіб, які перебувають з ним у трудових відносинах протягом року, включаючи членів його сім'ї, більш ніж 10 осіб, такі підприємці повинні з наступного звітного періоду (кварталу) перейти на загальну систему оподаткування та у відповідності до вимог п. 2.3 ст. 2 Закону N 168/97-ВР зареєструватися платниками ПДВ.
Таким чином, у разі перевищення фізичною особою - платником єдиного податку обсягів операцій з поставки товарів (послуг) межі 300 тис. грн. вона має право не зареєструватися платником ПДВ до досягнення обсягу виручки від реалізації продукції 500 тис. грн.
Kvint
Спасибо за участие, merryalbumen ! Все именно так,как Вы сказали rolleyes.gif
Видимо,сказывается нервотрепка в связи с долбаным кодексом... Сори
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2024 IPS, Inc.