Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Моторное масло
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Разные вопросы, связанные с предпринимательством
DRM84
Собственно сам то я в курсе что торговать горюче смазочными материалами на едином нельзя, но вот наткнулся на данную статью http://www.chp.com.ua/index.php?code=7746&show_all=YESS и заметил данный пункт - что в запрещенных действительно числиться запрещение но есть нюанс:

-производства, экспорта, импорта, оптовой и розничной торговли подакцизными товарами (кроме торговли фасованными горюче-смазочными материалами в емкостях до 20 л, и розничной торговли пивом);

так вот действительно ли можно торговать фасованным моторным маслом емкостью до 20литров на едином налоге, дело в том что меня это как раз бы и устроило, кто компетентен в данном вопросе подскажите, есть ли такая норма и действует ли она сейчас!?
Заранее спасибо!
buliga
Підприємцям на єдиному податку можна торгувати непідакцизними ПММ

Віталій Мосейчук, експерт

Хоча це і не передбачено Указом


Дія Указу Президента України від 03.07.98 р. №727/98 «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва» не поширюється на фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності, які займаються підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи i здійснюють торгівлю, зокрема, пально-мастильними матеріалами (ст. 7). Отже, при торгівлі пально-мастильними матеріалами фізична особа – суб’єкт підприємницької діяльності не може застосовувати спрощену систему (бути платником єдиного податку). У такому разі застосовується загальна система оподаткування доходів у порядку, встановленому Декретом Кабінету Міністрів України від 26.12.92 р. №13-92 «Про прибутковий податок з громадян» ( ст. 14) або створюється юридична особа на єдиному податку для торгівлі пальним.

Перелік назв пально-мастильних матеріалів i послуг з оптової та роздрібної торгівлі цими матеріалами та їх коди встановлено в ДК 016-97 «Державний класифікатор продукції та послуг», чинному з 1 січня 1999 р. Основні поняття у галузі нафтопродуктів встановлено ДСТУ 3437-96 «Нафтопродукти. Терміни та визначення».

Пально-мастильні матеріали можуть бути розфасовані у споживчу тару (банки, бочки тощо), види якої встановлюються у стандартах або технічних умовах на конкретний вид продукції.

Як випливає з листа Українського науково-дослідного інституту стандартизації, сертифікації та інформатики від 21.01.2002 р. №18/7-207, «Пально-мастильні матеріали взагалі – це матеріали (пальне для двигунів, масла, мастила), призначені для транспортних засобів та сільськогосподарської техніки.

Застосування мастильних матеріалів передбачає як зменшення тертя, так і консервацію виробів та герметизацію ущільнень. До «пально-мастильних матеріалів» слід віднести лише ті мастильні матеріали, напрям використання яких зазначено вище».

ДПАУ вважає, що пально-мастильними матеріалами підприємці на єдиному податку торгувати не можуть*. Але нагадаємо, що відповідно до славнозвісного Закону України від 25.03.2005 р. № 2505-IV «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2005 рік» та деяких інших законодавчих актів України» дія Указу «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва» з 1 липня 2005 року не поширюється на:

— суб’єктів підприємницької діяльності, які провадять діяльність у сфері грального бізнесу (в тому числі діяльність, пов’язану із влаштуванням казино, інших гральних місць (домів), гральних автоматів з грошовим або майновим виграшем, проведенням лотерей (у тому числі державних) та розіграшів з видаванням грошових виграшів у готівковій або майновій формі), здійснюють обмін іноземної валюти;

— суб’єктів підприємницької діяльності, які є виробниками підакцизних товарів, здійснюють господарську діяльність, пов’язану з експортом, імпортом та оптовим продажем підакцизних товарів, оптовим та роздрібним продажем підакцизних пально-мастильних матеріалів;

— суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють:

— видобуток та виробництво дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення;

— оптову, роздрібну торгівлю промисловими виробами з дорогоцінних металів, що підлягають ліцензуванню відповідно до Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності».

Таким чином, з 1 липня 2005 року спрощена система не стосується оптового та роздрібного продажу підакцизних пально-мастильних матеріалів. Але це означає, що і підприємцям, і юридичним особам можна торгувати непідакцизними пально-мастильними матеріалами.

Тобто однозначно приватні підприємці на єдиному податку можуть торгувати всіма видами олив та мастил, скрапленим та стисненим газом, біодизелем (біоетанол як етиловий спирт є підакцизним товаром).

У Законі України від 11.07.1996 р. №313/96-ВР «Про ставки акцизного збору і ввізного мита на деякі товари (продукцію)» визначено підакцизними такі види палива: бензини моторні (в тому числі сумішеві), середні дистиляти (в тому числі гас, реактивне паливо тощо), важкі дистиляти (дизельне пальне).

Дивно, що після 1 липня 2005 року ДПАУ так і не спромоглася офіційно роз’яснити, що приватним підприємцям тепер можна торгувати багатьма видами пально-мастильних матеріалів.
buliga
И еще моя знакомая в Киеве (Святошинский район) смело торгует моторным маслом на Едином налоге, при проверке налоговой инспекции тычет им в лицо статьей, которая приведена выше и все нормально, продолжает торговать дальше.
DRM84
Цитата(buliga @ Sep 29 2010, 10:47 PM) *
И еще моя знакомая в Киеве (Святошинский район) смело торгует моторным маслом на Едином налоге, при проверке налоговой инспекции тычет им в лицо статьей, которая приведена выше и все нормально, продолжает торговать дальше.






ясно, а не подскажите каким образом она им торгует? просто говорят мол если на рынке там ну и платишь этот рыночный сбор то мол можно тогда торговать чем угодно..
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2024 IPS, Inc.