Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Нужен ли кассовый апарат?
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Налогообложение > Упрощенная система налогообложения
SERGACM
Добрый день!
Подскажите плиз, нужен ли кассовый апарат для торговли маслом в автомагазине?
puzik
И еще один вопрос по кассовому аппарату - можно ли регистрировать его по домашнему адресу(у меня оптовая торговля ЕН+НДС по месту прописки - частный дом, не выведенный в нежилой фонд)? и по новому НК можно ли продолжать торговлю по месту жительства? Ответ я что-то сама не могу найти.
klerik
Цитата(SERGACM @ Sep 22 2010, 11:47 AM) *
Добрый день!

Закон http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/mai...265%2F95-%E2%F0
Кассовый аппарат не нужен:
6) при продажу товарів (наданні послуг) суб'єктами підприємницької діяльності - фізичними особами, оподаткування
доходів яких здійснюється відповідно до законодавства з питань оподаткування суб'єктів малого підприємництва (в тому числі шляхом отримання свідоцтва про сплату єдиного податку), якщо такі суб'єкти не здійснюють продаж підакцизних товарів (крім пива на розлив), за умови ведення такими особами книг обліку доходів і витрат у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України за поданням державного органу, уповноваженого провадити державну регуляторну політику;

Масло это подакцизный товар?
klerik
Цитата(puzik @ Sep 22 2010, 11:59 AM) *
И еще один вопрос по кассовому аппарату - можно ли регистрировать его по домашнему адресу(у меня оптовая торговля ЕН+НДС по месту прописки - частный дом, не выведенный в нежилой фонд)? и по новому НК можно ли продолжать торговлю по месту жительства? Ответ я что-то сама не могу найти.

по новому НК

291.2. Спрощена система оподаткування НЕ поширюється на:
291.2.1. фізичних осіб – підприємців, які здійснюють:
є) оптову торгівлю і посередництво в оптовій торгівлі;
puzik
я знаю, что надо будет перейти на общую систему налогообложения и покупать кассовый аппарат(у меня нал и б/нал), а смогу я его поставить на учет по домашнему адресу? я не арендую помещения. (Это на случай, что все же получиться продолжить свою "трудовую деятельность").
TAXES-REDUCE
Цитата(puzik @ Sep 22 2010, 12:22 PM) *
я знаю, что надо будет перейти на общую систему налогообложения и покупать кассовый аппарат(у меня нал и б/нал), а смогу я его поставить на учет по домашнему адресу? я не арендую помещения. (Это на случай, что все же получиться продолжить свою "трудовую деятельность").

Якщо у вас є безнал, навіщо вам касовий апарат та спілкування з хворими на голову перевіряючими?
Навіть якщо перевіряючий здоровий, над ним ціла піраміда хворих начальників і вони довели йому план і по штрафах і по взятках.
Від вас далеко знаходяться відділення банків?
Зараз є банк, який суми до 1000грн. переводить всього за 50 копійок, правда, на рахунок кошти можуть попасти з затримкою декілька днів, але все рівно проходять. Банків багато, умови різні. Рахуйте, що вигідніше.
klerik
Цитата(puzik @ Sep 22 2010, 12:22 PM) *

Проще арендовать офисное помещение для юридического лица.Офис в своей квартире-> могут быть неприятности с пожарниками, санэпидемстанцией,исполкомом,соседями,сложности при регистрации РРО и т.д.
Как всегда:"в принципе-нельзя,но если очень хочется-то можно",только с кучей народа прийдется вопросы порешать wink.gif
puzik
Что ж проще, если в доме созданы все условия для работы, + товар объемный, есть где складывать. При старой системы работы - ни пожарники, ни санстанция, ни город особо не напрягался. Впрочем торговля так и остается оптовой, только за нал - надо кассу, тут и возник вопрос.
Olga business-consultant
Цитата(puzik @ Sep 22 2010, 11:22 AM) *

Я заренистрировала кассовый аппарат по домашнему адресу.Важно в самом РРО правильно запрграммировать место регистрации и место расчетов адрес+комната1.На общей системе нужен торговый патент при работе за наличку.
SERGACM
Цитата(klerik @ Sep 22 2010, 11:09 AM) *
Закон http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/mai...265%2F95-%E2%F0
Кассовый аппарат не нужен:
6) при продажу товарів (наданні послуг) суб'єктами підприємницької діяльності - фізичними особами, оподаткування
доходів яких здійснюється відповідно до законодавства з питань оподаткування суб'єктів малого підприємництва (в тому числі шляхом отримання свідоцтва про сплату єдиного податку), якщо такі суб'єкти не здійснюють продаж підакцизних товарів (крім пива на розлив), за умови ведення такими особами книг обліку доходів і витрат у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України за поданням державного органу, уповноваженого провадити державну регуляторну політику;

Масло это подакцизный товар?

Налоговая полиция говорит, что масло это подакцизный товар! Но так ли это на самом деле?
Львовна
Насколько я знаю, маслами вообще нельзя торговать на ЕН. А значит кассовый нужен.
Сама имею магазин з/частей, и именно поэтому маслом не торгуем.

И вообще, первый раз слышу, что можно торговать дома, без перевода хотя бы части здания в нежилой фонд. Как тогда Вы получили Дозвіл на торговлю. Если Вы такого разрешения не имеете, то и не парьтесь по поводу кассового аппарата. Вы в принципе не имеете права торговать в том месте, где нет разрешения на торговлю. Может я чего-то не знаю. Сама сижу парюсь. Просветите.
P.S. С Нового года все поставим кассы. Жуть. sad.gif
Александр Харьков
Цитата(SERGACM @ Sep 22 2010, 03:14 PM) *
Налоговая полиция говорит, что масло это подакцизный товар! Но так ли это на самом деле?

У нас нет налоговой полиции. Есть налоговая милиция. На что они ссылаются и какими документами удостоверяющими их личность оперируют?
Olga business-consultant
Цитата(SERGACM @ Sep 22 2010, 10:47 AM) *
Добрый день!

? Чи може приватний підприємець – платник єдиного податку, який надає послуги з технічного обслуговування автомобілів, використовувати в роботі автомобільне мастило?

Указом Президента України «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва» від 03.07.98 р. № 727/98 (у редакції Указу Президента України від 28.06.99 р. № 746/99, зі змінами та доповненнями) установлено, що спрощену систему оподаткування, обліку та звітності запроваджено, зокрема, для фізичних осіб, зареєстрованих у встановленому законодавством порядку як суб'єкти підприємницької діяльності, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи, при дотриманні ними вимог, передбачених ст. 1 цього Указу.

Статтею 7 Указу № 727/98 визначено, що його дія не поширюється на фізичних осіб – суб'єктів підприємницької діяльності, які займаються підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи i здійснюють торгівлю, зокрема, пально-мастильними матеріалами.

Отже, при здійсненні торгівлі пально-мастильними матеріалами фізична особа – суб'єкт підприємницької діяльності не може застосовувати спрощену систему оподаткування, обліку та звітності i бути платником єдиного податку. У цьому випадку застосовується загальна система оподаткування доходів, одержаних від здійснення підприємницької діяльності, в порядку, встановленому ст. 14 розділу четвертого Декрету Кабінету Міністрів України «Про прибутковий податок з громадян» від 26.12.92 р. № 13-92 (зі змінами та доповненнями, частково втратив чинність).

Перелік назв пально-мастильних матеріалів i послуг з оптової та роздрібної торгівлі цими матеріалами та їх коди встановлено ДК 016-97 «Державний класифікатор продукції та послуг», чинним в Україні з 01.01.99 р.

Основні поняття в галузі нафтопродуктів встановлено ДСТУ 3437-96 «Нафтопродукти. Терміни та визначення».

Пально-мастильні матеріали можуть розфасовуватися в споживчу тару (банки, бочки тощо), види якої встановлюються в стандартах або технічних умовах на конкретний вид продукції.

Слід зауважити, що при технічному обслуговуванні автомобіля операції із закупівлі автомобільного мастила i подальшої його заміни в автомобілі не є торгівлею, оскільки згідно з п. 2 Порядку заняття торговельною діяльністю i правила торговельного обслуговування населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. № 108 (зі змінами та доповненнями, за текстом – Порядок № 108) торговельна діяльність – це діяльність юридичних осіб i громадян зі здійснення закупівлі та продажу товарів народного споживання в цілях отримання прибутку. Тобто мають бути здійснені операції з купівлі та подальшого продажу одного i того самого товару.

Підприємець здійснює закупівлю автомобільного мастила за власні кошти згідно з договором купівлі-продажу, укладеним в усній чи письмовій формі (ст. 224 Цивільного кодексу), тобто має місце закупівля товару.

Далі, на етапі надання послуги, передбачається використання закупленого суб'єктом підприємницької діяльності автомобільного мастила для заміни ним старого, за що стягується плата, яка включається окремим рядком до рахунку з надання послуги.

Крім того, споживчий товар – це товар, призначений для кінцевого споживання, для особистого, сімейного або домашнього використання. У вищенаведеному випадку закуплене автомобільне мастило є таким товаром лише протягом часу, коли воно знаходиться в упаковці i призначається для кінцевого споживання в незмінному вигляді. А оскільки такий товар видозмінюється в процесі надання послуги i реалізується лише у складі послуги, то така операція не є безпосередньо його продажем.

Таким чином, оскільки приватний підприємець здійснює діяльність з надання послуг, то він має право в процесі надання послуги використати заздалегідь закуплене автомобільне мастило, i така діяльність не буде вважатися торгівлею.

Відповідь підготовлено за сприяння: 

«Вісник податкової служби України», листопад 2005 р., № 41 (371), с. 51
Львовна
Olga business-consultant
Вопрос стоит именно о торговле маслом в автомагазине. А значит на ЕН нельзя. Только на общей системе с применением кассового.
klerik
Цитата(SERGACM @ Sep 22 2010, 03:14 PM) *

http://www.tax.vsem.com.ua/index.php?page=page102.html см.ответ на вопрос 10/11/09
Чи може платник фіксованого податку – фізична особа торгувати на ринку маслами без застосування РРО?
Перелік підакцизних пально-мастильних матеріалів визначено Законом України від 11.07.96 р. "Про ставки акцизного збору і ввізного мита на деякі товари (продукцію)" № 313/96-ВР (зі змінами та доповненнями).
До нього (переліку) включено легкі дистиляти, спеціальні бензини (уайт-спірит та інші), бензини авіаційні, паливо бензинове реактивне, інші легкі фракції, середні дистиляти, гас (керосин), бензини моторні, ВКД до бензинів, важкі дистиляти (дизельне пальне). Мастила та інші масла, мазут не входять до переліку підакцизних пально-мастильних матеріалів (коди за УКТ ЗЕД 2707 10 10 00 - 2707 99 99 00, 2710 00 81 - 2710 00 98, 2710 00 71 00 - 2710 00 78 00).
Но здесь,есть другая проблема,которую обсуждают здесь
http://forum.autoua.net/showflat.php?Cat=0...an=0&page=5
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2026 IPS, Inc.