Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: поступление выручки на р/с
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Разные вопросы, связанные с предпринимательством
ranetka
Добрый день! подскажите пожалуйста, я ФЛП на едином налоге, юр.лицо ООО перечислило на мой р/с благотворительную помощь( есть договор), для дальнейшего использования этих денежных средств по своему целевому назначению. В данном случае эти деньги пойдут на оказание услуги другому юр.лицу. Считать ли эту помощь выручкой от реализации продукции?
Verun
Посмотрите,
Вот позиция налоговой:

ЧИ ВІДНОСИТЬСЯ ПОВОРОТНА ТА БЕЗПОВОРОТНА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА ДО ДОХОДІВ СУБ'ЄКТА ГОСПОДАРЮВАННЯ
(Консультує ДПІ)

«Податковий, банківський, митний Консультант»
N 9, від 26 лютого 2007 р.

Тетяна Трушкова
головний державний податковий інспектор ДПІ у Дарницькому районі м. Києва

Фізична особа – підприємець працює на спрощеній системі оподаткування, отримує кошти особисто на свій розрахунковий рахунок у вигляді поворотної (її повернення) та безповоротної фінансової допомоги. Чи відносяться ці кошти до доходів суб'єкта господарювання?

Поворотна фінансова допомога — це сума коштів, передана платнику податку у користування на визначений строк відповідно до договорів, які не передбачають нарахування процентів або надання інших видів компенсацій як плати за користування такими коштами (п. 1.22.2 статті 1 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств»).
Безповоротна фінансова допомога — це сума коштів, передана платнику податку згідно з договорами дарування, іншими подібними договорами, які не передбачають відповідної компенсації чи повернення таких коштів (за винятком бюджетних дотацій і субсидій), або без укладання таких угод (п. 1.22.1 статті 1 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств»).
Тобто враховуючи зазначене, кошти особисто внесені платником єдиного податку на свій розрахунковий рахунок, не підпадають під визначення поворотної та безповоротної фінансової допомоги.
Відповідно до Указу спрощена система оподаткування, обліку та звітності запроваджена для суб'єктів малого підприємництва, зокрема, фізичних осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи і у трудових відносинах з якими, включаючи членів їх сімей, протягом року перебуває не більше 10 осіб та обсяг виручки яких від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за рік не перевищував 500 тис. гривень.
Виручкою від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) вважається сума, фактично отримана суб'єктом підприємницької діяльності на розрахунковий рахунок або (та) в касу за здійснення операцій з продажу продукції (товарів, робіт, послуг), а також всі кошти, які надходять на розрахунковий рахунок, відкритий СГД для здійснення своєї діяльності.
Платники єдиного податку згідно зі ст. 4 Указу ведуть спрощений облік доходів і витрат, затверджений наказом ДПА України від 29.10.99 N 599 «Про затвердження Свідоцтва про сплату єдиного податку та Порядку його видачі» (далі — Порядок), зареєстрованим в Мін'юсті України 02.11.99 N 752/4045.
Відповідно до цього Порядку для визначення результатів власної підприємницької діяльності на підставі хронологічного відображення здійснених господарських і фінансових операцій платник єдиного податку веде Книгу обліку доходів і витрат згідно з додатком 10 до Інструкції про прибутковий податок з громадян, затвердженої наказом ГДПІ України від 21.04.93 N 64 (в редакції наказу ДПА України від 16.07.03 N 352). При цьому обов'язковому заповненню підлягають лише графи N 1, N 3, N 6 та N 7 – «період обліку (день, тиждень, місяць, рік)», «витрати на виробництво продукції», «суми виручки (доходу)», «чистий дохід».
У графі «сума виручки, доходу», відображаються фактично отримана сума виручки, до якої входить і сума, що надійшла на розрахунковий рахунок.
Протягом п'яти днів після закінчення звітного періоду (кварталу) платник подає до податкового органу Звіт встановленої форми, в якому, зокрема, зазначається і обсяг виручки від реалізації товарів (робіт, послуг) за звітний квартал наростаючим підсумком з початку терміну дії Свідоцтва про сплату єдиного податку в календарному році з урахуванням суми поворотної та безповоротної фінансової допомоги, отриманої платником податку на його розрахунковий рахунок.
Що стосується надання податкових роз'яснень, передбачених Законом України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами», порядок яких визначений постановою Кабінету Міністрів України від 16.05.01 N 494, то такі податкові роз'яснення надаються у разі, коли нормою закону чи іншого нормативно-правового акта, виданого на підставі закону, або нормами різних законів чи різних нормативно-правових актів припускається неоднозначне (множинне) трактування прав та обов'язків платників податків або контролюючих органів, внаслідок чого може бути прийняте рішення як на користь платника податків, так і на користь контролюючого органу, тобто виникає конфлікт інтересів, а також надається, коли запроваджується новий вид податку, збору (обов'язкового платежу) або відносяться зміни до правил оподаткування, а поняття «виручка від реалізації товарів (робіт, послуг) відрегульовано Указом про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності».
Хохлушка
Выручкой не считают,но 15 % от этой суммы заставят заплатить.Вы же не благотворительная организация.
ranetka
а подоходный налог за меня 15% заплатило вот это другое юр.лицо, для которого эти денежные средства были предназначены. Значит в доход от реализации продукции эта помощь не защитывается, и в книгу форму№10 ничего заносить не надо?
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2024 IPS, Inc.