Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Для опровержения Акта Налоговиков сроччно нужно!
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Разные вопросы, связанные с предпринимательством
Жека
wub.gif Красавицы девченки! Ужасно необходима ссылочка на законодательство (сроки поджимают -сутки остались, а может у кого под рукой имеется!) по следующему:

"Предприниматель имеет право использовать принадлежащее ему имущество для занятий предпринимательской деятельностью" - не буквально - но читал. А где не помню!

А нужно конкретное указание на нормативный документ. Нужно в возражение по Акту включить!

Жека.
RIA
И меня этот вопрос интересует.
Tatoshka
".....На питання платників податків надавали відповіді провідні фахівці ДПА у Дніпропетровській області та ДПІ у АНД районі.
Зокрема, на питання щодо включення до податкового кредиту з ПДВ сум амортизації основних фондів та відшкодування йому ПДВ за придбані основні фонди приватним підприємцем, надала відповідь заступник начальника відділу адміністрування податків з фізичних осіб ДПІ Лілія Шепітько.
Вона повідомила, що відповідно до Цивільного кодексу України суб'єктів цивільних правовідносин поділено на дві категорії – юридичні та фізичні особи. За фізичною особою законодавством закріплено право приватної власності на все майно (як рухоме, так і нерухоме), яким така фізична особа володіє, користується і розпоряджається.Суб'єктом права приватної власності виступає саме фізична особа, а не підприємець. Використання власного майна для здійснення, зокрема, підприємницької діяльності є одним із способів розпорядження майном фізичної особи. Будь-які суми витрат фізичної особи – суб'єкта підприємницької діяльності – це його власний ризик, згідно ст. 42 Господарського кодексу України, а право ведення бухгалтерського обліку підприємця чинним законодавством та нормативно-правовими актами не визначено. Не передбачено також і ведення підприємцем бухгалтерського обліку балансової вартості груп основних фондів. Із цих обставин випливає висновок щодо права на податковий кредит з ПДВ. Одним з головних факторів для формування податкового кредиту з ПДВ за придбаними товарами (рухомим і нерухомим майном), послугами підприємця, зареєстрованим як платник ПДВ, є їх подальше використання в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності такого платника. Водночас суб'єкт господарювання, який придбав виробниче обладнання для здійснення діяльності, відповідно до Цивільного кодексу набуває право власності з моменту його придбання на підставі операції з купівлі-продажу майна (товару), а володіння, користування та розпорядження таким майном (товаром) здійснює на власний розсуд і має право вчиняти щодо свого майна дії, які не суперечать закону. За відсутності ведення бухгалтерського обліку, іншого обліку в частині підтвердження використання майна (товару) у підприємницькій діяльності, підприємець, який фактично не є суб'єктом права власності на таке майно, не має будь-яких законних підстав щодо податкового кредиту з ПДВ."
Может из этого что-то можно использовать!
Хохлушка
Жека! Поконкретнее!!Что ты хочешь доказать?
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2024 IPS, Inc.