Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Налоговая соц. льгота для пенсионера
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Разные вопросы, связанные с предпринимательством
Julka
Подскажите пожалуйста, если у меня на работу оформлен пенсионер, имеет ли он право на НСЛ?
Olga business-consultant
Цитата(Julka @ Apr 27 2010, 11:50 AM) *
Подскажите пожалуйста, если у меня на работу оформлен пенсионер, имеет ли он право на НСЛ?

Чи може працюючий пенсіонер скористатися соціальною пільгою? Якщо так, то за яких умов?

 

 «Працюючий пенсіонер може скористатися соціальною пільгою на загальних підставах», –  відповідає економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор» Альона Федорова. Закон України «Про податок з доходів фізичних осіб» (далі – Закон), що набирає чинності з 01.01.2004 р., містить новий порядок надання пільг щодо оподаткування доходів громадян, проте у ньому не передбачено окремих положень для працюючих пенсіонерів у частині застосування соціальної пільги.

У ст. 6 Закону «установлено розмір соціальних пільг у відсотках (100, 150, 200 %) до розміру мінімальної заробітної плати у розрахунку на місяць, затвердженого законом на 1 січня звітного податкового року (у 2004 році – 30 % зазначених розмірів)». 

Автор статті звертає увагу на те, що застосування податкової соціальної пільги передбачено «виключно за одним місцем нарахування місячного доходу платника податку у вигляді заробітної плати. Тобто для працюючого пенсіонера зазначена пільга буде мати місце тільки щодо оподаткування заробітної плати і ніяк не може стосуватися його інших доходів.»

 

«Бухгалтерський тиждень», 24 листопада 2003 р., № 47 (99), с. 48 (www.factor.ua)
Julka
Спасибо большое за ответ!
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2024 IPS, Inc.