Я ни в коем случае не против такой информации !! Я тоже хочу знать, что я кушаю

и двумя руками "за".
Но в этом вопросе уже перегиб.
Они это и сами поняли , поэтому появился проект закона с изменениями.
Минэкономики:
Цитата
....У зв’язку з прийняттям Верховною Радою України двох Законів України "Про внесення змін до Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів" щодо інформування громадян про наявність у харчових продуктах генетично модифікованих організмів (ГМО)" та "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання інформації про вміст у продукції генетично модифікованих компонентів" всі харчові продукти повинні маркуватися написом "з ГМО" чи "без ГМО".
Відповідно до чинного законодавства таке маркування повинно підтверджуватися лабораторними випробуваннями. Вартість одного випробування харчового продукту на вміст ГМО становить від 600 до 800 гривень.
На сьогодні торговельні підприємства почали відмовлятися від вітчизняних та імпортних харчових продуктів, що не містять позначки "з ГМО" чи "без ГМО" та вимагають надання протоколів випробувань продукції на вміст ГМО.
За словами Богдана Данилишина, така ситуація може призвести до дефіциту продуктів харчування у торговельній мережі та значних збитків суб’єктів господарювання, у тому числі виробників та імпортерів харчових продуктів.
Після прийняття даних Законів Україна стала першою країною у світі, яка зобов’язала виробників та імпортерів харчових продуктів вказувати позначку "без ГМО" у маркуванні всіх, без винятку, харчових продуктів, навіть тих, у яких ГМО не може бути ані теоретично, ані практично (сіль, вода питна та мінеральна, харчові продукти, де відсутній білок та інше).
«Запровадження обов’язкового маркування харчових продуктів позначкою "без ГМО" не відповідає європейському законодавству та призведе до невиправданих мільйонних витрат коштів виробників харчових продуктів», – вважає Міністр економіки.
На сьогодні Міністерством охорони здоров'я розроблено Перелік харчових продуктів, щодо яких здійснюється контроль вмісту генетично модифікованих організмів, і після узгодження з відповідними центральними органами виконавчої влади його буде затверджено.
До зазначеного Переліку входять продовольча сировина та харчові продукти, які з неї можуть вироблятися, а саме: соя, кукурудза, картопля, томати, кабачки, диня, папайя, цикорій, цукровий буряк, ріпак, льон, бавовна, пшениця, соняшник, рис, харчові добавки, вироблені з ГМО, та харчові продукти для спеціального дієтичного споживання, отримані з ГМО.
Проект переліку харчових продуктів щодо яких має здійснюватися
контроль вмісту генетично модифікованих організмів
Еще раз- это только черновой список, он пока не утвержден( чтобы кого-то не ввести в заблуждение)_
№
Продовольча сировина
Харчові продукти
1
Соя
1. Соєві боби
2. Соєві проростки
3. Концентрат соєвого білка і його текстуровані форми
4. Ізолят соєвого білка
5. Гідролізат соєвого білка
6. Соєве борошно і його текстуровані форми
7. Замінник молока (соєве молоко)
8. Замінник сухого молока (сухе соєве молоко)
9. Консервована соя
10. Варені соєві боби
11. Смажені соєві боби
12. Смажене соєве борошно
13. Продукти, отримані з або з використанням ізоляту соєвого білка, концентрату соєвого білка, гідролізату соєвого білка, соєвого борошна, сухого соєвого молока
14. Ферментовані соєві продукти
15. Соєва паста й продукти з її
16. Соєвий соус
17. Продукти, отримані або з використанням соєвого молока (тофу, квашені напої, морозиво, майонез)
18. Соєва олія*
19. Соєвий лецитин
20. Продукти, отримані або з використанням продуктів, зазначених у пунктах 1-19
2
Кукурудза
1. Кукурудза для безпосереднього вживання в їжу
2. Борошно кукурудзяне
3. Крупа кукурудзяна
4. Борошно змішане, утримуюче кукурудзяне борошно
5. Кукурудза заморожена та консервована
6. Попкорн із кукурудзи
7. Кукурудзяні чіпси
8. Кукурудзяна олія*
9. Кукурудзяний крохмаль *
10. Мальтодекстрини, вироблені з кукурудзи*
11. Сиропи, вироблені з кукурудзяного крохмалю*
12. Глюкоза, вироблена з кукурудзи*
13. Фруктоза, вироблена з кукурудзи*
14. Патока, вироблена з кукурудзи*
3
Картопля
1. Картопля (для безпосереднього споживання в їжу)
2. Напівфабрикати з картоплі швидкозаморожені
3. Пюре картопляне сухе
4. Пластівці картопляні
5. Картопляні чіпси
6. Крекери картопляні (напівфабрикати)
7. Продукти з картоплі смажені: - хмиз картопляний - у скибочках – соломкою
8. Концентрат з картоплі, у тому числі: - борошно для оладів - вареники з картоплею (напівфабрикати) - пюре картопляне, що не потребує варки
9. Продукти з картоплі швидкого приготування, у тому числі картопля сушена
10. Консерви з картоплі, або ті, що містять картоплю
11. Меляса
12. Картопляний крохмаль
13. Глюкоза, вироблена з картоплі*
14. Патока, вироблена з картоплі*
4
Томати
1. Томати для безпосереднього вживання в їжу (у тому числі консервовані)
2. Томатна паста
3. Томатне пюре
4. Томатний сік, напої
5. Томатні соуси, кетчупи
6. Продукти, що містять компоненти з пунктів 1-5
5
Кабачки
1. Кабачки у натуральному стані
2. Продукти, вироблені з (або) з використанням кабачків
6
Диня
1. Диня у натуральному стані
2. Продукти, вироблені з (або) з використанням дині
7
Папайя
1. Папайя у натуральному виді
2. Продукти, вироблені з (або) з використанням папайї
8
Цикорій
Продукти, що містять цикорій
9
Цукровий буряк
1. Меляса
2. Цукор, глюкоза, фруктоза зроблена із цукрового буряка*
10
Ріпак
Ріпак і продукти його переробки, у тому числі:
Ріпакова олія та продукти, що її містять*
Насіння ріпаку дроблене, недроблене
11
Льон
Льняна олія та продукти, що її містять*
12
Бавовна
Бавовняна олія та продукти, що її містять*
13
Пшениця
1. Пшениця у натуральному стані
2. Продукти, вироблені з (або) з використанням пшениці, у тому числі, хліб і хлібобулочні вироби
14
Соняшник
Насіння соняшника та продукти, вироблені з використанням насіння соняшника
Олія соняшникова*
15
Рис
Продукти, що містять рис, у тому числі:
1. Рис подрібнений
2. Борошно рисове
3. Гранули із зерна рису
4. Пластівці рисові, чіпси рисові
5. Інші готові харчові продукти, вироблені із додаванням рису у якості інгредієнту.
16
Харчові добавки
Вироблені із ГМО
17
Харчові продукти для спеціального дієтичного споживання, функціональні харчові продукти, дієтичні добавки
Отримані з ГМО
18
Генетично модифіковані заквасочні, стартові, дріжджові культури
Утримуючі життєздатні та нежиттєздатні генетично модифіковані мікроорганізми
Продукти, що містять заквасочні, стартові і дріжджові культури
19
Генетично модифіковані штами-продуценти харчових речовин і харчових добавок
Вироблені з використанням генетично модифікованих мікроорганізмів